12.31.2010

Last Entry Untuk Tahun 2010


salam…



hi…mungkin ini adalah entry yang terakhir untuk tahun ni…

rasa sedih pown ada…sob…sob…sob…


trimas tok mereka yang hari-hari dok belek blog camtaek ni sampai muntah-muntah

trimas tok semua komen keji-caci-maki camtaek

trimas tok meka yang hari-hari skodeng tapi malu nak drop komen…


takut ei ngorat dia ler teewww!


huh!


klo smua awek pown  dok tergila ngan Khairul Fahmi, tapi ei setia tau ngan Khairul Anuar!


heh, terlepas plak nama penuh beliau xP


samat tahun baru…moga kita lebih sukses, iman makin mantap, badan makin gebu dan berjodoh lagik…

oit, jodoh dalam blog jerk!


bukan sampai jinjang pelamin…



tapi…klo ngan incik Khairul Anuar tuh nak-nakkkkk sesaaanggaaaatttt!!!


hikhikhik


*hoh, gatal plak!!!lempang kang!!!

p/s :: korang doakn yerk, ei ngan beliau cecepat makan nasik minyak...amiin!

Azam Yang Tipikal


salam…


malam ni, adalah countdown satu dunia tok celebrate tahun baru!

biasalah, klo nak masok tahun baru jerk, reramai pakat dok tanam azam baru!

kesian azam…lom matik lagik dah kena tanam -.-”


oke, tak lawak!


biasalah, mende ni memang tipikal ibarat budak skola rendah yang semangat membeli baju baru dan beria-iya menyarungnya pabila hari pertama ke skola!


yup, semangatnya hanya pabila hari pertama skola jerk…lepas tu, ia akan memudar sepertinya baju tersebut pudar akibat sentalan dari klorok yg di basuh oleh mak mereka!


biasanya, azam yg dorang sematkan adalah azam yg berbentuk positif…atau kepada yg lebih baik

hey, siapa nak kan yg ter-shilaker?*cons utk terbaik


hah???


tak ada kan?!!!!


dan ianya juga bergantung kepada golongan dan peringkat umur individu tersebut
oke-oke…tanpa membuang masa, meh kita kaji apa jenis azam yg akan tertanam setiap tahun?


1. menamatkan zaman bujang atau berkahwin
oke, azam ni biasanya tertanam kat meka yg single pabila mereka sudah mempunyai calon yg menepati citarasa mak abah meka…

time ni lar, ramai yg dok akta nak simpan duit, nak kawen

dan ada gak, lakik yg miang-bajet-semuanya-mampu turut menanam azam untuk menambah isteri mereka!

owh, janda esah anak satu di hujung kampong tidak dipandang dan yang paling digilai oleh mereka adalah kekanak yang baru akhir baligh!

owh ye, azam ni gak lazimnye dimiliki oleh mereka yg telah bekerjaya…

*aik, budak skola pown ada gak haper!

cons - azam nak bercerai


hoh?ada ker???



2. cemerlang

oke-oke…klo yang ini plak…lebih general
sebab ianya terpulang kepada kerjaya dan aktiviti korang

klo untuk student, haruslah mereka nak score dalam exam!

yg jenis stok ada bisnes atau terlibat dalam sales & marketing, mestilah dorang nak naikkan sales dan keuntunggan dorang…sama gak kan sesebuah organisasi dan staf-staf dorang nak dapat excellent atau jadik pekje contoh dan naik pangkat…bla..bla…bla…



p/s :: ada ker yg berazam nak jadik parent yg terbaik dalam mendidik anak-anak mereka? atau berazam nk lebihkan masa bersama keluarga????

macam mana pulak dengan remaja dan hubungan mereka dengan parent?

hurm…


yang sebenarnya banyak lagi..cukuplah ei bagi dua…dan dua inilah benda tipikal

selain dari tu, ada gak yang berazam

tambahkan iman di dada *alhamdulillah

tambahkan lemak kat dada badan…

oke, yg tuh memang tak ramai sebab

majority nak turunkan berat badan

ada yg nak memiliki gajet atau sesuatu seperti motor dan sebagainya

ada gak yg berazam nak tambah anak!


haih?!anak?!!!

er…oklah.byubye!!!

p/s :: selama ei hidup 22tahun, tak pernah tanam azam...bertuahkan azam tuh xP

12.30.2010

Bila Perempuan Tengok Bola


salam…


hey korang..ari ne musti semua rasa gembira bila Mesia dah menang dan lagi mencanak-canak gembira bila PM kita umukan esok cuti!!!!


mood nak g keje pown syok jerk…semua rasa tak sabar…


btw, tahniah lor kat Skuad Harimau Malaya…Khairul Fahmi makin pemes dan sangat cool



siyes wey, setiap kali bola kat kotak penalty jerk, ei rasa cuak jerk…semua asik tertumpu kat situ jerk…sehingga kan kat kotak penalty pihak lawan nampak kosong jerk…







dan gak Safee Sali yang dapat Golden Boot…stylo la wey…


korang pasan tak, pihak lawan asik attack Safee jerk…kesian wey, berapa kali dia kena belasah…dan berapa banyak pulak pihak lawan dapat kad kuning…

lepas tuh, lagi 10minit masa tamat, dorang dah sibuk baling-baling mercun…asap-asap dah mula berkepul-kepul kat padang…betullah dorang ni…


yang sebenarnya ei hanya sempat tengok separuh masa kedua jerk malam tadi…ni gara-gara kena amik abang kat opiz lar ni…

oke, kat umah ei nih, laki memang tak tengok bola…jadi, malam tadi, yang beria-iya semangat tengok bola hanyalah ei dan aunty jerk



dan yang paling emo, haruslah aunty ei…nak-nak bila Safee cuba menjaringkan gol kedua untuk Mesia…tapi tak lolos!!!


owh, TIDAKKKK!!!


abang ei plak tak de perasaan jerk...
adaker dia cakap


“Woit, bisingla korang tengok bola!”


watederheck!!!!

jadah haper tengok bola diam jerk?!!!!

bak kata aunty ei

“Orang bisu tengok bola pown bising tahu!!!”


entah, ko ni ntah pape lah!orang semua semangat tengok bola…ko sibok dok depan pc…pastuh sibok dok komplen, bising!



camtaek!

btw kira okelah kan…Mesia menang melalui agreget…

oke, ei pown sebenarnya tak berapa nak paham sangat nak kira agreget melalui game-game lepas
biasalah, 

perempuan tengok bola kan…yang kiteorang tahu, GOLLLL!!!
 tuh jerk!

penalti ker syarat ke teknik ke hapa…korang janganlah tanya!
nama pemain pown tahu sebab tengok jersey dorang!kehkehkehkeh!!!


p/s :: Tahniah Mesia, Tahniah Skuad Harimau Malaya!


p/s/s :: Esok cuti lah wey!!!Indon jerk keje!!!kehkehkehkeh

12.29.2010

Admin Tiri


salam…



owh, ei terlupa lak nak citer…


ei telah diangkat dan dinobatkan menjadik admin tiri tok http://ayongshima.blogspot.com/
*ayat camtaek jerk dinobatkan kan…kehkehkeh



hah, korang jejemput lar singgah kat blog si ckodok nih!


ada beberapa entry yang ei dah buat…

klo korang tengok font dia macam entry ni…
sah, itu ei ler tuh!










3 :: entry sampah ::

p/s :: lepas ni boleh lar ei buat onar di blog dia lagikkkk…myahhahahahaahaa 

Telur ke Telor?


salam…

*entry ni tak ada kena mengena ngan pelat atau cacat 

kelmarin ei pergi lepas dah abis teman ahkak+adik ei beli barang, kami g lunch…


hanyalah di kedai Nasi Padang di tepi jalan…


asal nama nasi padang?sebab ianya kedai nasi yang dimasak oleh orang minang dari sumatera barat…


ala, yang asal dari negeri Sembilan tuh pown asal usulnya dari sumatera barat…


bila cakap pasal orang minang jerk, mesti dikaitkan dengan makanan pedas-pedas sebab mereka stok suka masakan yang pedas-pedas…



disebabkan dalam diri ini masih mengalir darah indon walaupown telah terasimilasi dek budaya melayu dan mesia…



haruslah ei pown gemarkan gak masakan minang yang stok lemak-lemak dan pedas…


semalam ei amek lauk nasi+rendang daging*faberet nih!!! + kacang masak lemak

antara yang ei ingat, gulai lemak siput dan seketul gulai jering
adik plak amek telur masak lemak dan seketul gulai jering gak



**kami adik badik memang suka makan gulai jering!!!siyes, sedap giler wey, tapi sekarang ni, terpaksa mengawal napsu atau selera sebab takot mulut berbau…jadi langkah yg bijak adalah, hanya amik seketul jering sekadar lepaskan rasa teringin jerk…



#####



apa yang ei nak citer adalah pasal lauk telur masak lemak yang adik ei makan…


kendian ei tanya ngan adik…

oleh sebab bentuknya bukan macam telur ayam atau telur itik!!!

korang tau bentuk telur tuh macam mana?

telur tuh nampak macam dah dipotong

agak panjang dan membulat…macam sosej pown ada gak…tapi opkoz lar lagi gemuk dari sosej



adik cakap itu orang kata telur lembu!!!




kendian ei diam…berfikir sejenak…





watder?!!!!lembu mana bertelur, choi!!!lembu jantan adalah telur, tuh tempat simpan sperm tuh!!!! *a.k.a scrotum!!!




serta-merta ei terasa nak muntah bila tengok adik makan nampak macam sedap!!!



tapi ei tak sanggup nak cakap ngan adik…sebab…kesian…

takot dia plak yg termuntah…



jadi ei hanya berdiam…dan sampai sekarang ei lupa nk citer ngan dia…



p/s :: taktau lar itu sebenanya telur apa…huhuhu...

p/s :: macam mana plak klo itu memang betol-betol telor a.k.a scrotum lembu?
erk!!!!

12.28.2010

Cuak dengan Free Show


salam…


semalam ei agak bizzy sket…
sebab ahkak + adik ei yang comeyl tuh turun kl…
jadik secara tak rasminyer ei jadik pemandu pelancong dorang…iyela, ei sorang jerk dalam lima beradik yang ada lesen...  -.-”


seawal pukul 4.30pagi, ei da kuar umah nak g amek dorang kat bukit jalil…*ei heret skali aunty sebab tak tahu jalan xP

balek umah, pastuh anta dorang g beli barang, balek umah jap, kendian anta plak dorang ke bukit jalil lagi sebab dorang nak balek jb balek da…

motip dorang turun kl?beli barang tok bisnes dorang…tuh je…
petang plak, abang ei yang gedik g ikut ei anta dorang, sibuk ngajak ei g the mines…







hah, ni mende paling penting nak citer!


on the way balek dari the mines, dalam kol 8 malam

di lorong belah kanan kelihatan kereta iswara pattern lama, tetiba masuk line ei dan memecut
 *pada ketika tu, ei di lorong tengah



manakala kat line kanan plak kete myvi puteh
kini mereka sebelah menyebelah dan ei plak kat belakang dorang



tetiba iswara mendekati myvi lalu mengeluarkan kayu dan memukul bontot myvi dengan sebatang kayu!!!


iswara terus memukul myvi bertubi-tubi sehingga kayu tersebut terjatuh di atas jalan


time tuh, kayu tuh terjatuh hampir mengenai kete ei…
ei pown terpaksa slow pabila nampak kayu yang terjatuh dan adanya  show kat depan mata…


bukan sebab nak tengok free show…
tapi rasa takut plak nak dekat ngan keta iswara tuh

si myvi nih plak ke kanan lah skit, pastuh cuba perlahan *nak elak kete dia teruk dibelasah gamaknya


si iswara yg sudah ke depan sedikit plak masih tak puas hati bawak slow gak, kira nak menunggu myvi…tapi myvi ni makin slow…
lalu driver iswara melambai-lambai kat myvi seolah-olah menunjukkan isyarat


‘Meh lar sini!!! Meh!!!’

keadaan berterusan selepas beberapa minit…

dan bila mereka makin slow, ei pown terpaksa lar potong di line paling kiri…
tak kan nak benti tengah jalan plak kan…





bila dah tengok show kat depan mata, makin cuak plak nak drive memalam…nasib semalam abang ei ada…

ni klo ei citer ngan beliau, mesti beliau tak bagi ei drive memalam sendirian…


p/s :: punca iswara tak puas hati ngan myvi, tak diketahui…hurm…


12.25.2010

Survey


salam


entry ni hanya untuk menjawab survey dari blog ini


1. henfon cap
c. sony Ericson


2. lappy cap
tak ada lappy atau pc sendiri…update pakai pc opiz…cam ni bole???  xD

3. camera digital
tak ada gak!pakai camera fon jerk

4. jalur lebar
kat opiz ngan umah pakai
a.  streamyx

5.  cap pakaian
lebih prefer
b.padini kot…

6. restoren
lagik suka makan
c. mc donald’s


7.gedung
sebab umah paling dekat ngan 
b.jaya jusco

8. radio
dalam kete pasang 
e. hitz.fm

9. channel
channel one hd tak derk ka? 393 korean drama!!!
tak apalah, pilih
g. 104

10. pakai pefume murah jerk…cap adidas!
*tiada dalam senarai!

11. dulu selalu baca cosmopolitan…
*tiada dalam senarai!



p/s :: lingerie tak mo tanya? xD

12.24.2010

Ceh! =.=""


salam…


hey korang…

sabtu lepas, lepas amik aunty ei yang keje macam bangla tuh…*pasal, sudahlah 2minggu lalu dia keje sabtu+ahad tanpa cuti, lepas tuh,  

pukol 6pagi mesti sampai opiz plak tuh…bak kata abang ei,

bangla pown tak keja awal macam tuh!


myahahahahahahahahaahahaaahhaahaaa

abang ei pown kena keje gak ari sabtu lepas…elok sangatlah tuh, muka dia pown dah macam bangla da xD

bukan bangla, tapi a-bang-la!!!



#####



lepas dah amek aunty ei, dan sementara menuggu abang ei abis keje,
kami meronggeng kat Tropicana city, 1st time ei masuk situ…


bila time jenjalan, tetiba ei ada ternampak satu kedai cam agak tertutop sket…
ari tuh, ei ada g BB ngan purple…ada gak kedai macam tuh, sebijik!




ada nampak lambang male+female…
masa kat BB, ei tak masuk dalam lar…stakat ei pepanjangkan leher lepas tuh, ngendap skit…baru ei tahu…



kedai tuh lar, yang ada jual barang mainan untuk orang dewasa…
*toys for adult -.-”



bila kat tropicana plak…ei pown cakap lar


“Kedai tuh toy’s for adult kan?”


“Mana?”

“Tuh!”

“Owh, jom kita masuk!” ajak aunty ei.

“Hah?!!! Nak buat apa????”

“Jomlah!!! Saje jerk! Buat bahan gelak!” kata aunty.

“Hish, tak naklah!!! Buat malu jerk!!!”

“Jomlah!!!Jom, jom, jommm!!!” paksa aunty ei sambil tersengih-sengih.



oke, time tuh ei berjalan tutop muka!

bukan tutop mata, tapi tutup mukaaa!!!


malu giler wey!



Len lar aunty ei tuh, umor dah 30++ org tak heran lah…
lagi pown dia da kawen!
lantaklah kan!!!


ini baru awal 20-an, kompom-kompom lar nampak lom kawen lagik, dah masuk kedai macam tuh…sumpah malu tak hengat!



nasib yg jaga kedai tuh Chinese, laki…dia pown buat tak endah jerk…
ei pown buat lar muka tebal…
usha lar apa barang yg ada…



#####



apa barang yang ada????

 kondom, alat vibrate

alat vibrate?

aunty terus gelak tanpa menahan skit pown -.-”



gel cam gel rambut yg brylcream (ky jelly kot), pregnancy test
*bek g farmasi jerk!



 roti kenyal bole picit-picit khas tok bila korang stress
(teori aunty ei)


*betul ker roti tuh di picit time stress???apakah????



tetiba ada jual jajan…ada shewing gum lar…jadik kedai runcit plak?


itu jerk!!!!



ingatkan adalah kamasutra ker pornografi ker haper…

hurm...tak adalah 18sx sangat kan?!!!*buat penat aku jerk tutup muka!!!


camtaek!!!!!


p/s :: aunty cakap, klo g kedai yang kat mid valley, lagik best, lagi banyak barang tok jadik bahan gelak!

 camtaek gak kan aunty ei nih  -.-”






p/s/s :: ari neh bufday adik ei...*ko nmpk cacat macam ni -.-"