4.06.2010

Aku Cipta Rekod~~



~As'salam...hai  semua!!Walau pown sebenarnya aku agak bz pasal pojek baru aku tapi tangan aku masih gatal lagi nak meng update blog ini...sebab aku rasa xsabar nak ceritakan pengalaman aku.



~Mesti korang macam pelikkan..apa rekod aku da buat sebenarnya??Walaupown aku rasa cm besar je.tp kalo nk masok 'Book Of Record' masih xlayak lagi laa. Semalam, cm biasalah..kalo ada sesiapa punya bufday, setiap hujung bulan kteorang akan celebrate. Kira tadi g celebrate la. Skali tiga orang lak tu. Dorang pilih lak tak agak2...nak makan pizza hut je..Masa bufday aku pown, aku jz pilih restoren jemari jer..(bukan apa, segan lak nk memilih sangat+susah la klo aku nk jalan kaki klo aku pilih jejauh sgt) Ah, xkisah lah dorang pilih pape pown, janji aku pown dapat makan...

~Sambung balik cite, pas da sampai sana...bos kteorang pown tanyalah..nak makan apa.oder apa..kteorang (er..lagi-lagi aku) semangat la dok oder nak makan pizza yang mana...bos aku pown pilihlah  ...



regular size pizza hawaiin chicken, super supreme, peperroni delight and thai seafood..aku pown da lupa apa kebenda nama setnya.yang aku pasti, satu set tu ada 2 saiz regular pizza+1jug pepsi+breadstick+mushroom soup. Manakala side oder lak 2 set chicken wing 6pcs..er aku da lupa namanye..huhuhuhu... Bos aku punya la risau, yela takot oder bebanyak t xabis lak...kang membazir... Lepas tu sempat gk ngata skit..orang pompuan memang suka oder bebanyak..risau sgt kalo xcukup..beliau tambah lagi 'iyelah, perempuan kan penuh ngan naluri keibuan'.. time tu gk aku gelak kerana ayatnye itu sangat xley blah..hahahahahaha
Suka aty la doc nak cakap apa  yang penting makan free...muahahahahaha(doc merujuk kepada bos aku, title doktor tersebut kerana beliau ada Ph.D)

~Bila pizza sampai, aku pown macam biasalah amik merasa setiap pizza sekeping...klo melalui set yg doc oder td..ada empat jeniskan..jd aku pown da selamatlah makan empat kesemuanya...serasa aku, akulah makan yang paling banyak tapi mengikut muatan perutku itu, aku masih boleh lagi mengisi beberapa item lagi...selepas makan pizza, acara memotong kek pula..sebelum tu, kteorang dipaksa untuk menghabiskan kesemua pizza yang ada..memang giler, sebab aku da makan empat keping..namun mereka tetap membuli aku dan terus meletakkan lagi sekeping pizza..lantas aku berkata ''Wey, agak-agaklah nak aku makan pizza sampai lima keping..." dan mereka semua menjawab "Ko kan DBKL" huh, mereka sangat keji. Dalam aty, aku berpikir, mau muntah pizza jap g ne...tp nasiblah perut aku ne jenis fleksibel... lalu aku pown menyumbat sebahagian pizza ke mulut aku (da itu je yg muat), namun, aku hanya dapat masok separuh dari pizza tersebut..kerana kekenyangan yang tidak terkata...

~Kek walnut yang dibawa oleh doc tersangatlah sedap, tapi perut ku sudah tidak dapat diisi, andai ia dipaksa juga, jangankan muntah pizza...muntah kek semua bagai kuar jap g..huhuhu..Hurm, total kt situ, aku makan
 +- dekat 5keping pizza+1pcs chiken wing+2pcs breadstick+1/2 potong kek..huhuuhu.. Time tu aku dapat merasakan perut aku seolah sedang pregnant 5bulan gamaknya..penat aku cover supaya ia tidak kelihatan menonjol di khalayak...

~Sampai kt opiz, disebabkan kenyang giler yang aku alami...aku pown terasa cam ngantok giler je..tp disebabkan aku sampai opiz pown kol3..jadi aku pown xjadi ngantok kerana masih banyak keje yang terbengkalai...

~Esok pown ada makan-makan gak, doc belanja..memang besh..Aku menjadi tak sabar menunggu ari esok..... ^.^  Okla..aku pown ada keje nak siapkan..t klo aku ada masa aku taip g kt sini..bubye...~~

p/s : Sori la..aku memang jarang nk mengambil pic2 ne...t aku tnya kn kat mnger aku, sebab setau  aku  time  tu dia ada bawa camera kebanggannya tu...ala yg biasanye photographer guna tuu..mesti quality pic nyer cantik kan..t aku minta ngan dia pastu aku upload tok korang..



No comments: