4.08.2010

Makan-makan~~




~As’salam semua..hehee..korg ngat lagi x post yg sebelum ne aku ckp yg doc nk banja kteorang makan lagi..kali ne..dengan staff company len..(aku rasa, better xyah sebut la name company tu..sbb paymez sangat da).. kali ne, aku nak sambung cite sal makan-makan yang doc nk bawak tuu..Ne lah aku nak sambung citernyer...

~Tengahari semalam kawan-kawan aku dengan semangatnye mengajak aku kuar awal, dengan alasan tok mendapat tempat…katanye manager kteorng yang soh turun awal..hurm..aku follow jer..gpown aku da memang lapo..ngatkan kalo amek bekpez pg tu..mungkin aku akan mengurangkan sedikit pengambilan lunch tok ari tu...

~Lepas da sampai aku tengok semua makanan pown da sedia terhidang..tinggal nak makan je..tapi kteorang kena la tunggu staff yang lain..adoiii..da la lame..adela dalam lima belas minit kteorang dok tunggu…sambil dok tunggu kteorang pown oder la air..air yang aku minta air aple+limau…





~Hah, ne aku nak cite sikit…biasenyer kalo p.cik aku ajak g uptown..(aku pown xbape pasti uptown yang ne satu..tp rasanya uptown damansara kot)..kteorang slalu oder air limau asam boy… Ya Allah, dia punya sedap tuuuu…memang XHENGAT lah!!!mesti korang bajet, air tu masam giler kan..tp…XSAMA sekali!!kerana air tu dia ada masam-masam manis..tersangatlah sedap..tp aku xtau apa nama kedai dia..hehehe.. tp korang gak bole try dekat Secret Recipe’s nama air tu..aple limau..rasa nyer pown hampir sama..memang sedapppppp!!!

~Back to da story,  oleh sebab opiz aku kt kelana jaya SS6, so kteorag makan dekat-dekat situ je…senang..jalan kaki..di tengahari…ketiak punya basah xyah cakap…pepaham sendiri suda..aku rasa kalo tetiap ari aku kuar time2 cm tu…kompem aku ngan anak tamil kt belakang umah aku tu da nak sama kaler daa.. =P  

~Kteorang g makan kt restoren ‘Jemari’… Masok ne kali yang ketiga aku makan kat situ…masakan dia boleh tahan, rege pown xdela mahal mana..bole la…tp aku xboleh nak katakan TIDAK pada TOMYAM dia..kerana teramatlah sedapppp..tp disebabkan ada satu masa ntah sape la odok ngutuk2 aku..aku tersedak…maka xdapat lah aku nak hirup lebih-lebih kuah tomyam dia…dah la sedap gilerrrr..(rasa nyesal pown ade..huhuhu). Tapi masa tu, aku xdela makan banyak sangat…xsampai dua pinggan pown..heheheheehe…malula…kantoi ngan semua staff yang aku ne kuat makan…(wpown dorang xhamik port pown…). 

~Tapi de sorang team kteorang baru tuu.. Ya Allah, aku tau la aku ne suka makan… tapi agak-agak lah..sikit-sikit Tanya aku…aku nak makan lagi…dia risau sangat, takot aku xkenyang…pastu kalo ade benda lebih je…sibok dok letak kt pinggan aku, (mungkin dia rasa tekejut sesangat kot, aku size kecik tp capacity besar, tu yang dia lak teruja, eh silap…dorang ade cakap yang aku DBKL…huhuhuu)adoiiii...malu aku…tapi sib bek aku jenis xkesah…lalalaalalala....

~Sebelum aku makan, aku sempatlah capture semua hidangan yang doc da pesan…tanpa rasa segan silu dan kompidennye, aku amik pic ne khas tok korang…











                              Ne ikan siakap masak ntah aku pown xtau..tiga rasa kot





                                      





                                    Yang ne tomyam campur..memg terangkat abis  r





                                                                 Udang Goreng





                                    






Ne pown aku xbape pasti, tapi kalo xsilap…inti ayam, tapi aku terpanggil lepat…kawan aku lak bajet ne ketupat palas...hahahahahaha~~




Yang ne xde kena mengena ngan ini cite…










~Pic kt atas tu, aku saje je letak, mesti korang pelik, ne pehal tukul tu ley jd cam tu...ne sebab...salah satu pintu toilet umah aku terkunci..bajet nk betul kan lah, ntah cam mane, tukul tu jadi cam tu...sadis tol...asal aku tengok tukul tuuu aku rasa nak gelak....hahahahahahaaha

~Oklah, t kalo ada hal yang menarik, akan aku kongsi lagi ngan korang..aku nak sambung wt keje..bubyeeee...as'salam...~~

No comments: