6.21.2010

~Xtvt Hujung Minggu + Gedix~


Salam, ai korang sume…ari ne eiffel xbape nk sihat…tapi tetap menggagagahkan diri tok wt entry baru…memang klo bole setiap ari ne nk wat, tp ade je aral yang condong telah menghalang idea tok ter0s mencurah-curah (apa yang eiffel ngar0t ne??? -.- ” ) sory la ek, eiffel kena virus flu sket…idung ne terpakse menyed0t oksigen secara pakse akibat limpahan mukus yg berlebihan  (sila JANGAN bayangkan sekiranya anda berasa jijik!!!)


~jogging tu besh~

Back to the true story, pada hujung minggu yang lalu, *ala-ala karangan dak darjah 3*iaitu ari sabtu, eiffel berserta aunty, pok cik juga anak mereka yang gedik telah meluangkan masa untuk beriadah. Kami g jogging berdekatan carefour  Bandar Tun Hussein Onn (klo xsilap r XD).  Setelah  hampir setahun eiffel tidak berjogging, eiffel pown join ler dorang g jogging untuk kali yang kedua dalam tahun 2010 *siap kira* Kteorang jogging ne bukannnya ada niat nk kurus kan badan ke…tidak ye!!TIDAK sama sekali, tapi hanyalah nak mengamalkan hid0p yang sehat *poyo nyer*. KOrang jangan tiru cm kteorang oke, klo ikot sepat0tnyer, 3kali seminggu tapi kteorang hanya wat seminggu skali jer…hehehe
"Cepatlah!!"


Walaupown eiffel gtau tadi, xde niat pown nk kuruskan badan (eiffel nak naikkan badan lagi ader ler), tapi budak kecik ne yang bwu berusia 5 tahun da sib0k nk kurus!!! Bukan nk kuruskan badan, tapi...

“Saya nak kuluskan*pelat* pipi saya, itu sebablah saya nak ik0t ibu pergi jogging” itu lah harapan dari budak yang hanya mempunyai pipi yang tembam,tapi  tidak pada badannya…huhuhuhu -.-"

Ingatkan budak kecik ne lari sekejap je, kompem lepas tu bole semp0t…tapi, dia telah berjaya mem follow eiffel dari mula sampy abis (walaupown kadang-kadang eiffel kena tunggu dia) Dan yang paling besh ialah, walaupown kami da abes berlari, namun budak kecik ne maseh tidak berpel0h???



“Watdefish???budak ne sehat ke tak???huhuhuu…”

Klo korang xpercaya, korang tengok la pic ne…langsung xnampak dia tengah berpeluh kan???

Tidak berpel0h dan xsemp0t...


~Lepas jogging memang besh dapat men buai..ngeeeee XD ~


cuba korang cari, mne dak kecik itu??


~posing gedix~


~xberapa nk wall climbing~

Lepas da abes jogging, kteorang tapau roti canai, makan kat umah, eiffel pekena roti canai 2keping…muahahahahaha *bek xyah jogging* 




Yang sebenarnya kami nak tapau nasi lemak 50sen…MUSTI korang tekej0t kan, ader lagi nasi lemak rege 50sen???yup!!! tapi korang tengok ler saiz nyer…




Lagi kecik dari saiz penumbuk eiffel iaitu hamper bersamaan dengan penumbuk budak kecik ne…no wonder ler klo eiffel cakap eiffel bole makan 4 hingga 5 bungkus…(cakap nak gem0k =P)




Lepas tu, teman aunty g usha barang kt jusco (hanya menukar sluar track suite kepada jeans… =P)
~men try kas0t~

Sambil tunggu aunty usha barang, kami sempat men game…sambil dak kecik ne membuat pose-pose maut…


~Senapang lagi besar dr penembak~

~Ader cm agen c.s.i x???~

Oke, itu saje xtvt eiffel tok ari sabtu, sampy umah lam kol 12.30, masok bilek ter0s tido...besh dan sehatkan???  =P


No comments: