7.21.2010

~Tak Semanis Angan-angan~


salam

da seari ei tak apdet blog, cam lama gilerk jerk munyi nye kan…
siyus dw, mungkin sebab kelmarin ei apdet smpy empat entry seari, pastuh smalam ngan bz nyerk…*bz la sangat*

cmneh, smalam ader surprise bufday party…klo korang nk tengok pic nyer korang g kt blog liza neh…memang ei yg hamek smua pic tuh…(muka gwa cm siak dw)

ei rasa mood mem bahan tuh macam membara-bara jerk..bukan ei asek nk komplen atau tak reti bersyukur, atau nk kata ei neh perfect sangat…tak, bukan macam tuh..apa yg ei bakal citer neh…adalah dr pandangan orang yg sederhana

sperti yg korang makl0m, smalam kami g bufday party b0s kt shah alam…xyah r sebut tempat yg gah tuh…terlalu mahal t0k kiter yg terlalu kecik…okeh, memula kami sangat teruja…

yer lah, JARANG*caplock sbb nk mention bukan tak pernah okeh*
makan kat tempat  yg maal-maal…tapi klo nk gtau b0le jerk ei citer ei penah dinner kt EASTIN HOTEL…(giler berlagak syiall)

okeh g mam r ngan ei penah makan kt tempat maal ker idak, yg penting tuh smua bukan ei yg kuar dwit, ley la citer..kuar dwit senirik teng0k…

‘G MAM R!!tunggu gaji gwa 5k keatas…’ huhuuhu

wey, aper al ei citer da smpai kt US…giler ja0h sesat dw…

okeh, ei da lunch kt tempat maal, kami sangat teruja…smua time tuh pk

‘Wah, makanan dia musti besh-besh…sedap-sedap, maal-maal’ tuh jerk yg kami pk

Bila da smpai sana, kami tgk kawasan tuh cm lengang jerk…tertiba rasa, eh, takkan dorang tempah satu restoren tuh tok kiter jerk…giler kaya dw…ader la da lepak lam lima minet, bwu ader customer len…tapi tuh pown tak ramai..memang sunyi…



+++++Adegan makan-makan++++++++

bila smua da sampai, iaitu family b0s…mkanan pown terhidang…

lepas kami da jamah satu persatu…dimulakan dengan…..

Di mulakan dengan Bismillah…♪♫♪♫
Disudahi dengan Alhamdullilah…♪♫♪♫ *tetiba jerk*

kami pown mulakan dengan ayam masak asam rasanyer…dah lupa la…ei dulu penah makan kt ‘squirel’…ianyer sebijik cm neh..rasanyer pown…kami tak ley nk terima…member ei nyaris muntah, tapi beliau telan gk…namun dia nampak ei cool jerk makan lalu bertanya..



“Ko boleh telan?, aku tak ley terima dw” bisiknyer perlahan

“Ntah r wey, aku da lapar…aku tak tau naper, aku rasa ayam dia cm goreng pisang jerk”

“Wtf???siyus aku tak ley telan dw”

itu belom termasok lagih shark fin…lagih ei tak ley telan…



rasa macam nk terkeluar jerk isi per0t tadih…
t kang tak pasal-pasal kata ei neh dak kamp0ng lak kan walau pown ei memang dok kt bandar…huhuuhu

kami hanya bole terima, udang goreng telor ngan desert laici jerk...sangat kesian :(



+++++++Lepas abes+++++++

lepas da abes jamah smua…walau pown da abis kn nasi dan lauk, tp ei tak dapat kepuasan…
sebab tak ada rasa makanan yg melekat kt lam mulot…
smuanyer macam angin jerk
kt sineh ei nak wat kesimpulan…rupernyer makanan orang ghaye-ghayer neh tak der lah sedap sangat…arap maal jerk lebey, tapi...tak ley blah.
rasanyer cm lagih sedap jerk aunty ei masak kt umah tuh…
atau pown megi cup tuh…tak pown korang wat telor dadar pown lagih sedap…
siyus bhai!!!

Tak yah la dok asek kata besh klo jadik orang ghayer neh…bersyukur jerk ngan apa yg ader…

p/s :: apakah kami terlalu kamp0ng???

6 comments:

maisyara Pot! Pot! said...

grrrrr... lapau... tgk gmbr dah terliur... sedap sgt ke? T___T

eiffel said...

gambar mne yg nmpk terliur tuh???
-.-" owh, xsesuai ngan tekak kami mgkin..

penjual laici tepi jalan said...

kaya gila kau, g hotel byr mahal makan laici je. kalau kat tepi jalan rm1 je.

[ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ said...

waaah..ko PENAH gak makan kt hotel MAHAL..aku xpenah pun..

aku ORANG KAMPUNG..










makan nasik lemak macik jual depan skola lg best

eiffel said...

penjual laici tepi jalan :
wtf??g hotel nk mkn laici semata-mata..bek aku mitak kt ko..preee... =P

xsyen kamen : bet0l ckp ko tuh..mkn nasik lemak tel0r mater lagih besh

aku mkn pown BUKAN aku yg bayo.org banjer..huhuhu

penjual laici tepi jalan said...

kaya gila kau, g hotel byr mahal makan laici je. kalau kat tepi jalan rm1 je.