12.28.2010

Cuak dengan Free Show


salam…


semalam ei agak bizzy sket…
sebab ahkak + adik ei yang comeyl tuh turun kl…
jadik secara tak rasminyer ei jadik pemandu pelancong dorang…iyela, ei sorang jerk dalam lima beradik yang ada lesen...  -.-”


seawal pukul 4.30pagi, ei da kuar umah nak g amek dorang kat bukit jalil…*ei heret skali aunty sebab tak tahu jalan xP

balek umah, pastuh anta dorang g beli barang, balek umah jap, kendian anta plak dorang ke bukit jalil lagi sebab dorang nak balek jb balek da…

motip dorang turun kl?beli barang tok bisnes dorang…tuh je…
petang plak, abang ei yang gedik g ikut ei anta dorang, sibuk ngajak ei g the mines…







hah, ni mende paling penting nak citer!


on the way balek dari the mines, dalam kol 8 malam

di lorong belah kanan kelihatan kereta iswara pattern lama, tetiba masuk line ei dan memecut
 *pada ketika tu, ei di lorong tengah



manakala kat line kanan plak kete myvi puteh
kini mereka sebelah menyebelah dan ei plak kat belakang dorang



tetiba iswara mendekati myvi lalu mengeluarkan kayu dan memukul bontot myvi dengan sebatang kayu!!!


iswara terus memukul myvi bertubi-tubi sehingga kayu tersebut terjatuh di atas jalan


time tuh, kayu tuh terjatuh hampir mengenai kete ei…
ei pown terpaksa slow pabila nampak kayu yang terjatuh dan adanya  show kat depan mata…


bukan sebab nak tengok free show…
tapi rasa takut plak nak dekat ngan keta iswara tuh

si myvi nih plak ke kanan lah skit, pastuh cuba perlahan *nak elak kete dia teruk dibelasah gamaknya


si iswara yg sudah ke depan sedikit plak masih tak puas hati bawak slow gak, kira nak menunggu myvi…tapi myvi ni makin slow…
lalu driver iswara melambai-lambai kat myvi seolah-olah menunjukkan isyarat


‘Meh lar sini!!! Meh!!!’

keadaan berterusan selepas beberapa minit…

dan bila mereka makin slow, ei pown terpaksa lar potong di line paling kiri…
tak kan nak benti tengah jalan plak kan…





bila dah tengok show kat depan mata, makin cuak plak nak drive memalam…nasib semalam abang ei ada…

ni klo ei citer ngan beliau, mesti beliau tak bagi ei drive memalam sendirian…


p/s :: punca iswara tak puas hati ngan myvi, tak diketahui…hurm…


8 comments:

Catherine- said...

kalau aku jadi ko...aku dah berenti tengah jalan!! woooooo~ kagetttt!

takk takk!

kejadian tu kt highway kan???

aku akan melajukan lagi pemanduan. cepat2 jauhkan diri dr kenderaan mereka! dengeresssss!

marina anakcikbob said...

eee...takutnye...

maCy said...

eii takot. awat cmtu? jgn la cari psal ngn mnusia skrg. bkn smue prangai mnusie mslhnye..

hati2 syg~

eiffel said...

@Catherine- :: mslhnyer kat lorong kirik pown ada keta gak!

eiffel said...

@marina anakcikbob :: ni perli ker hapa ni?!!! -.-"

eiffel said...

@maCy:: tuh lar..tkot tol klo ada org gila cm ni!

LadyRye said...

ei hari tu hang tanya pasai scrol up down blog hang ni kan

baru aku pasan

bila guna hp, tak bleh baca, ei.. sobs!

screen resolution tecit..aku buleh baca yang ayat2 atas sajaa..

-telordibasuh- said...

ei tu tgk shooting kot hahaha