1.31.2011

Tawaqal Bukan Melatah


salam…

hari  ini kecoh pasal isu keselamatan pelajar Malaysia di mesir…
lepas tu, dan-dan pula ramai blogger kata sanak saudara mereka stok belajar di Mesir… lol~

ei pown nak mencapap jugak lar…
kalau tak, ayah ei masa muda dulu pown hampir belajar di Mesir…
klo belajar kat sana, silap-silap kawen tinggal pown kat sana…
kita orang punya muka pown mesti ada iras-iras minah arab punya
**xpayah ada keturunan arab pown dah nampak cam minah arab
lol~

oke, dah mengarut…
klo ada family yg sekarang ni ada kat Mesir tu,
 mungkin memang patut lar mereka buat solat hajat  

habis, klo takat melalak tanpa sebarang usaha pun tak guna jugak!
lepas tuh dok sibuk nak susahkan hati semua orang*yg tak ada kene mengena plak yg emo melebih?…cuba tenang sikit





**kita akan mempengaruhi keluarga mangsa...

bukan tak simpati, tapi cuba kita berfikir dengan waras, reality-lah wey…
apa yg perlu korang buat, jangan asyik nak fikir benda negative…
be rasional lar…bukan emosional…





klo takat layan emosi tu, siyesly memang tak ke mana
pada sesiapa yg ada family kat Mesir tuh, bawak-bawak lar cari ikhtiar lain selain dari mengharapkan manusia





manusia ni janji je lebih…tapi nak merealisasikan…memang camtaek!*isu politik*

doa, solat hajat…insya’allah dipermudahkan dan selamat mereka hendaknya…
**ingat, berharaplah pada Dia, nescaya Dia tak akan menghampakan kita

dan terakhir…kita kena redha dengan apa yg Dia tentukan…

1 comment:

maiMOONyet said...

aku dah risau blogger2 yang blajar kt sana. macam asada and syahira ariff. grrr... -_____-" macam2.