10.13.2014

Internet Punya Cerita

Assalamualaikum...

Oke, sebenarnya sejak aku dok Bukit Jalil ni, dah lama aku nak langgan internet ni, tak kisahla broadband ke mahu pon unify. 

Husband aku ada dapat broadband 1G free untuk sebulan. Tu yg aku guna sekarang. Yang aku menyampah, nak bukak fb kemain la lama bebenar.Tension aku. Maka, dah lama la aku tak dapat online. 

Lagi satu, aku baru google itu ini sikit, sekejap je dah habis 300Mb.Tu baru sekejap, kalau sehari?seminggu?kalau sebulan dah berapa? Jadi, kalau aku amik broadband 8G pon aku rasa macam tak cukup je. Husband aku cakap, orang macam aku ni, kena amik yang unlimited punya.

Awal tahun haritu memang aku nak apply unify pon. Masalahnya, kata salesgirl dia, dekat tempat aku, belum ada lagi kabel tok unify kt sini. Jangan cakap unify, stremyx pon belum ada.pfft!!!

Maka, jadilah aku seperti katak bawah tempurung di dalam gua.pfftt!!!

No comments: