6.23.2010

~AizBatuCamp0r::Tips Kurangkan Penat~


Salam, hoit korang…amacam ini ari??? Sekarang neh eiffel nak join agi contest yg aiz ne bg…korang boleh usha kt siniiiiii. Kekadang eiffel rasa besh jer men contest yang share tips-tips ne bagai. Sebab kekadang *mostly r* kte akan tau manyak mende(kire tambahkan ilmu alam kowang r). Thankz to aiz g skali sebab wat contest yg banyak gk benefit diw slen dapat rm sepl0h hengget tuh kannnn…



Tips yang eiffel nk kongsi kali ne ialah tips nak kurangkan letih atau penat. tips ne memang eiffel cari lebey lagi time dapat ‘cutii’. Biase r, ka0m pomfuan klo time ‘cuti’ kte kne banyak wat aktiviti, bila da wt memacam aktiviti tuh rasa penat lak… sedangkan tid0ooo jer p0wn bole penat, tapi yang pelik nyer kan kte xbuat hapa2 pown rasa cm penat jer…al-makl0mlah kata ‘cutiiii’…(hapa yg haku dok mepek nehh!! -.-”)

~Contest C0py & Paste~


Salam...mownink smua...entry ne pendek jer...iaitu nk join contest kopi dan pasta


Copy & Menang : Sungguh mudah, anda perlu copy & paste sahaja untuk memenangi TIGA buah MP3 Player
Untuk maklumat lanjut, layari www.rkurl.com/117hw
Penaja utama : Raja Kamil, www.akuseorangblogger.com


Kowang pown join ler skali…bukannyer susah pown…wat kopi pasta jer pown… -.-”

6.22.2010

Aiz Batu Campur - Tips Bunuh Lipas ~


Salam…ari ne eiffel nak join game yang aiz ne buat…klo korang nak tau lebey lanjut, korang ley usha blog dia kt sini ke kt situ

Ari ne eiffel ne nak kongsi tips tok membunuh lipas! Sape yang sukakan lipas??? Sila angkat keyboard.




 Eiffel dapat rasa tak de sape yang suka dengan kewujudan makhluk perosak ne.
Kat dalam umah eiffel, sepupu eiffel yang gedik ne memang  cuak + benci giler ngan lipas. Dan ianyer boleh dikatakan…er…penyakit keturunan la jugak. Sebab ramai kaum kerabat dia semua memang takot ngan lipas tak kiralah laki atau perempuan, yang muda atau yang tua, yang kecik atau yang besar.


Kalo dorang ternampak, memang akan kecohlah satu umah di mana semua akan berlari keluar atau terlompat-lompat seperti bermain zero point (ala yang men lompat getah tuu). Bayangkanlah klo yang nampak lipas tu stok badan dia besar-besar. Memang bergegar umah. Dan naseblah maseh adelah sorang dua dalam family dorang tuh yang tak takot lipas.

6.21.2010

~Xtvt Hujung Minggu + Gedix~


Salam, ai korang sume…ari ne eiffel xbape nk sihat…tapi tetap menggagagahkan diri tok wt entry baru…memang klo bole setiap ari ne nk wat, tp ade je aral yang condong telah menghalang idea tok ter0s mencurah-curah (apa yang eiffel ngar0t ne??? -.- ” ) sory la ek, eiffel kena virus flu sket…idung ne terpakse menyed0t oksigen secara pakse akibat limpahan mukus yg berlebihan  (sila JANGAN bayangkan sekiranya anda berasa jijik!!!)


~jogging tu besh~

Back to the true story, pada hujung minggu yang lalu, *ala-ala karangan dak darjah 3*iaitu ari sabtu, eiffel berserta aunty, pok cik juga anak mereka yang gedik telah meluangkan masa untuk beriadah. Kami g jogging berdekatan carefour  Bandar Tun Hussein Onn (klo xsilap r XD).  Setelah  hampir setahun eiffel tidak berjogging, eiffel pown join ler dorang g jogging untuk kali yang kedua dalam tahun 2010 *siap kira* Kteorang jogging ne bukannnya ada niat nk kurus kan badan ke…tidak ye!!TIDAK sama sekali, tapi hanyalah nak mengamalkan hid0p yang sehat *poyo nyer*. KOrang jangan tiru cm kteorang oke, klo ikot sepat0tnyer, 3kali seminggu tapi kteorang hanya wat seminggu skali jer…hehehe
"Cepatlah!!"


Walaupown eiffel gtau tadi, xde niat pown nk kuruskan badan (eiffel nak naikkan badan lagi ader ler), tapi budak kecik ne yang bwu berusia 5 tahun da sib0k nk kurus!!! Bukan nk kuruskan badan, tapi...

“Saya nak kuluskan*pelat* pipi saya, itu sebablah saya nak ik0t ibu pergi jogging” itu lah harapan dari budak yang hanya mempunyai pipi yang tembam,tapi  tidak pada badannya…huhuhuhu -.-"

Ingatkan budak kecik ne lari sekejap je, kompem lepas tu bole semp0t…tapi, dia telah berjaya mem follow eiffel dari mula sampy abis (walaupown kadang-kadang eiffel kena tunggu dia) Dan yang paling besh ialah, walaupown kami da abes berlari, namun budak kecik ne maseh tidak berpel0h???



“Watdefish???budak ne sehat ke tak???huhuhuu…”

Klo korang xpercaya, korang tengok la pic ne…langsung xnampak dia tengah berpeluh kan???

Tidak berpel0h dan xsemp0t...


~Lepas jogging memang besh dapat men buai..ngeeeee XD ~


cuba korang cari, mne dak kecik itu??


~posing gedix~


~xberapa nk wall climbing~

Lepas da abes jogging, kteorang tapau roti canai, makan kat umah, eiffel pekena roti canai 2keping…muahahahahaha *bek xyah jogging* 




Yang sebenarnya kami nak tapau nasi lemak 50sen…MUSTI korang tekej0t kan, ader lagi nasi lemak rege 50sen???yup!!! tapi korang tengok ler saiz nyer…




Lagi kecik dari saiz penumbuk eiffel iaitu hamper bersamaan dengan penumbuk budak kecik ne…no wonder ler klo eiffel cakap eiffel bole makan 4 hingga 5 bungkus…(cakap nak gem0k =P)




Lepas tu, teman aunty g usha barang kt jusco (hanya menukar sluar track suite kepada jeans… =P)
~men try kas0t~

Sambil tunggu aunty usha barang, kami sempat men game…sambil dak kecik ne membuat pose-pose maut…


~Senapang lagi besar dr penembak~

~Ader cm agen c.s.i x???~

Oke, itu saje xtvt eiffel tok ari sabtu, sampy umah lam kol 12.30, masok bilek ter0s tido...besh dan sehatkan???  =P


6.18.2010

'Salah Aku Ke???'

Ne namanya entry pendek…
Juz nak inform kan eiffel semakin bz…
Lepas balek dari cuti je, eiffel telah ‘disembur’ oleh aunty eiffel…sib0k bertanyakan tarikh weding kteorang…sebenarnya eiffel bel0m tanya…lepas kena ‘sembur’ ter0s tanya ngan tunang eiffel..
Tarikh yang tunang eiffel pilih 12 Dis 2010…iaitu bersamaan dengan ulang tahun eiffel…eiffel xpernah p0wn mintak supaya tarikh tu dipilh!! Tak sama sekali…dia yang pilih!!!
‘Salah aku ker???’

Oke, da lmbat, nak balek.

:: To be continued…

~.: Penat :.~


Salam korang...eiffel sebenarnya ada mende nk story-mory ngan korang…banyak sangat…tapi idea tu slalu muncul xkena pada masanya..seperti kt bilk air ngah mandi, kt dapor men masak-masak, time da nk masok tido sampy xley nk lelapkan mata sebab klo bole nk letak + update blog setiap ary*ngalahkan org bercinta*huhuhuhu

Tadi eiffel bwu je kena pindah tempat, bayangkan la*sila bayangkan oke* 2table tp kongsi 3orang, memang ptot ler eiffel kena halau..sekarang ne ngah taip kt table bwu yg bwu pas kena renovate…memang besh, kusi bwu, table bwu dan yg paling penting ada tepon…ley lah gayut…muahahahahaha*gelak jaat*

Namun, ianya hanya bersifat sementara…tadi adela lepas eiffel bwu bis siap pasang pc smua, dowg bole s0h eiffel pndah balek kt tempat memula eiffel dud0k!!!




muka sangat strees oke!!!


‘Watdefish???!!!Woit, kowang ngat ringan ke CPU(+monitor+bla…bla…bla) haku ne r????(walaupown hanya menggunakan troli)’, sumpah klo korang MUSTI kowang akan hangiiiiin kan!!!*byk i menandakan sangat bengang*

Naseb baik dowang kata, xpe duduk dulu…bukan dia s0h pindah serta –merta…huhuhu…dpt ler gk eiffel merasa dok cubical bwu ne kan… XD

Tengoklah, insya’allah…eiffel akan pindah balek lam tengah ary…huhuhu



Tapi…agak penat nk usung pc ke sana ke sini…adessss -.-”

6.16.2010

~Kedai Mak~


Salam ai korang sume…klo korang usha entry eiffel yg lepas eiffel ada letak pic kna..skarang ne eiffel da ade mood nk citer… XD (sila baca entry sebelOm klo xpaham)

~mak eiffel ~




Eiffel turun jb sebab akak tunang eiffel kawen, (kira bakal kakak ipOr ler ne) =P  tu yang eiffel turun jb…sambil tu, g la jumpa paren eiffel yg da jadi orang johor
Eiffel memang ada banyak sangat nk citer..memula skali eiffel nk citer sal kedai mak eiffel…sape yg kenal eiffel ketat-ketat MUSTI tau yang mak eiffel ada kedai kt pandan city, jb. Tapi sekarang ne telah diambil aleh oleh adik eiffel dan juga dibantu oleh abang eiffel

~adik eiffel*tengah penin*~


Klo korang nak tau, mak eiffek memang da lama la berniaga…susah tau nk buat bisnez ne…lebey-lebey lagi klo korang xde modal dan hanya pakai modal dari keuntungan yang korang dapat yang tak seberapa tuh…klo korang ade modal itu da len citer oke…

~abang eiffel (owh, tolonglah jangan pose cm tu)~



~bwu tampak macho XD~



Mak eiffel dari dulu lagi mengharapkan kami mewarisi dan menyokong bisnez yang beliau buat…tapi kteorang memang tak minat, sebab kteorang tau penatnye nak wt bisnez ne…mak eiffel juga pernah berangan-angan untok memiliki sebuah emporium yang terkemuka…jadi sebab itulah, mak eiffel akan cuba jual segala benda yang dia rasa bole jalan…walaupown bagi kami smua tu merapu je…jadi klo korang g kedai mak eiffel, korang jangan tanya nape kedai mak eiffel tu ada memacam…huhuhu

Masa eiffel da mula minat men blog ne, kawan-kawan eiffel ada la bagi cadangan tok wat bisnez sampingan dan wt blog khas tok bisnez tersebut…tapi eiffel tolak, sebab mak eiffel sendiri ada kedai tapi eiffel tak minat nk buat bisnez…





Tapi bila tengok kedai mak/adik eiffel yg “sarat” tetiba eiffel jadi minat tok tolong dorang…dan eiffel ada bincang gak lah ngan adik dan abang eiffel…mereka nampaknya tak bersetuju…macam-macam isu yang dibangkitkan…seperti mereka balek penat dan tak de masa nak tengok blog pastu nk update lagi…selain dari tu, dorang cakap leceh la…nak g pos lagi…dan macam-macam yang perlu diambil kira…jadi eiffel terpaksalah mengalah dan respek dengan keputusan dorang…tap eiffel juz nak share manalah tau, kot-kot orang johor ade yang berkenan =P





~ne inner Syria yang eiffel rembat~



Wat masa ne, ne jela kot…eiffel ade keje nak sambung…bubye
::as’salam::



                                                                                                              Also to be continued =P …


6.15.2010

~Cuti~


Hi korang, eiffel bwu balek cuti…eiffel sebenarnye ade banyak citer yg nak dikongsikan..namun, sperti yg korang maklum , eiffel xde lappy+berOkban yg dibole dibanggakan untuk mengapdet blog 247…hanyalah enfon cap sony Ericson model lame k530i*ayat sedey* yg mampu digunakan untuk snap pic tok diuplod kan dalam blog…

Eiffel rasa ari ne eiffel malas nak taip pepanjang, eiffel nk korang layan je pic yg eiffel hamek ne…sebarang keraguan, korang ley la komen ke, ym ke, pm dan sewaktu dengannya…










To be continued…

6.08.2010

~Carutan~


Salam, hi korang…
Eiffel rasa sejak kebelakangan ne (sejak bergaul dengan orang-orang tertentu) eiffel dapat merasakan yang eiffel semakin kuat mencarut. Bukan perkataan kotor tapi…perkataan makian…huhuhuu..tetibe teringat citer ne mase zaman bajar dulu…
########################################################

Pada pagi yang hening di dalam kelas, klo xsilap mse tu kelas etika pengkomputeran…time tu tengah dok sibok membetulkan tudung sambil membuat task yg lect bagi…namun, mungkin disebabkan kesilapan teknik meng ‘iron’ yang tidak betul, maka tudung tersebut agak sukar untuk dikemaskan…eiffel merasa bengang giler dicampur dengan “cuti” yang eiffel dapat…time tu lagi la meningkatkan tahap kesukaan memaki…xkiralah…apa sahaja akan menjadi isu untuk mengumpul bakul-bakul carut…
“Hish, cam shiiall tol tudung ne!!!”, ujar eiffeL sambil mengeluh.
PuteH(bukan nama sebenar) memandang eiffeL sekilas lalu berkata,
“Asal wey???” tanya PuteH.
“Ntah r…tudung ne cm shiiall lak”, jawab eiffeL
“Shiiall??Wey, aku tak tahu shiiall tu camne”, tanya PuteH sambil tersengih mengalahkan kerang busuk yang layak dibuang dalam tong sampah.
“Wat de….”
‘Eh si kudut ne…aku blasah jap g…aku da r tengah bengang…saje je bagi aku panazz!!’, kata hati eiffeL. Eiffel hanya memandang sengihan PuteH dengan bengang yang teramat tanpa sepatah kata. Manakala PuteH maseh lagi dengan senyum sumbing kerana bejaya mengenakan eiffel…

########################################################

6.04.2010

~Contest Cabutan Bertuah~



RM50 untuk dimenangi, Join sekarang!



Hi korang sume…entry yang aku buat ne saje je di khaskan untuk contest yg aku nak join ne…
Cam biasa…xdela mengharap sangat tok menang*yekew???*  (hurm…sket r XD) tp klo dapat musti akan agi besh kan =P  
pastu kte akan jadi lebey bersemangattt tok join agiii !!!* bersuara lantang seperti yb berceramah dengan arapan dapat menang parti*




Beklah back to de story, kt sini eiffel nk gtau yg eiffel da pown join mende ne…   da klo da letak mende ne…  xkan nk iklan kn jeee kn… musti r da join… jom ler korang pown join…
bukannya susah pepown nk  wt..korang jz klik kt sini pown bole… atau kt pic tu…pastu korang follow ler pe yg dia nk..xsusahkan..

6.03.2010

~Ending Doraemon~




Hi korang sume...pagi tadi tetiba eiffel rasa macam nk baca komik secara online...eiffel selalu nampak abang dan kawan-kawannya membaca secara online...tapi eiffel xpernah nak amek port pown...eiffel memang minat baca tp xtaulah..memang xberminat nk baca kt depan pc... makin lama (al-maklumlah kt umah da xley pegang pc jd eiffel baca komik jela) rasa cm besh je..yela..klo baca onlie tu free je..*sgt suka ngan mende free*

Dalam dok godek2 kt blog dan web orang len tok cari komik…tetiba ternampak ending doraemon kt dalam blog zoro neh…wat ????doraemon pown ade ending gk ke???eiffel pown bwu tau…korang boleh baca kt sini dan juga kt wikia. Tapi xpela…eiffel akan gtau gak…ada 3 idea bagi ending doraemon ne
1. Yang pertama, penamat yang agak pesimistik mengusulkan bahawa Nobita Nobi menderita cacat mental dan semua watak (termasuk Doraemon) hanyalah khayalannya sahaja. Dalam kehidupan yang nyata, Nobita adalah budak yang terlantar sakit dan membayangkan semua khayalannya di katil hospital untuk membantunya meringankan rasa sakit dan depresi.
Idea cerita ini dibantah oleh kipas-susah-mati (fans) dan ianya bukan sahaja menjadi kontroversi di Jepun bahkan fans ini telah melakukan protes di luar markas besar Shogakukan (penerbit) daripada siri setelah mengetahui tentang cadangan ini. Penerbit kemudian mengeluarkan kenyataan awam bahawa idea ini hanyalah tidak benar.

Namun, idea ini telah diambil untuk untuk drama bersiri mengenai perubatan di Amerika iaitu "St Elsewhere", yang tamat pada tahun 1988.
(ending ne tersangatlah sadis kerana semua tu hanyalah khayalan???)

2. INI ADALAH ENDING DORAEMON YANG OFFICIAL
Idea penamat ialah Nobita terjatuh dan kepalanya terhantuk pada seketul batu dan menyebabkan dia koma. Malangnya setelah sedar dari koma, Nobita pulak menjadi lumpuh. Namun, demi menyelamatkan Nobita, Doraemon telah menjual kesemua alat-alat dari masa akan datang yang dia ada kecuali Pintu Suka Hati untuk menampung kos perbelanjaan pembedahan.