6.23.2010

~AizBatuCamp0r::Tips Kurangkan Penat~


Salam, hoit korang…amacam ini ari??? Sekarang neh eiffel nak join agi contest yg aiz ne bg…korang boleh usha kt siniiiiii. Kekadang eiffel rasa besh jer men contest yang share tips-tips ne bagai. Sebab kekadang *mostly r* kte akan tau manyak mende(kire tambahkan ilmu alam kowang r). Thankz to aiz g skali sebab wat contest yg banyak gk benefit diw slen dapat rm sepl0h hengget tuh kannnn…



Tips yang eiffel nk kongsi kali ne ialah tips nak kurangkan letih atau penat. tips ne memang eiffel cari lebey lagi time dapat ‘cutii’. Biase r, ka0m pomfuan klo time ‘cuti’ kte kne banyak wat aktiviti, bila da wt memacam aktiviti tuh rasa penat lak… sedangkan tid0ooo jer p0wn bole penat, tapi yang pelik nyer kan kte xbuat hapa2 pown rasa cm penat jer…al-makl0mlah kata ‘cutiiii’…(hapa yg haku dok mepek nehh!! -.-”)


~tengok!!!kucine p0wn tau penat!!~

Ah, tak kira lah, lelaki ke pomfuan ker, kekanak ker, dedewase ker*gagap jap*  hape ker…korang MUSTI ader rasa penat kan kaannnnn!!!! Hah, pekata korang try tips yang simple neh yang tak sampy 5 minute tok korang baca…

1. korang try minum air limau nipis atau jus oren…tak kesahlah panas ker sejuk ker… sesedap tekak korang r (hader ker jus panas???)

nyum-nyum!!(tengok pic ne, rasa dahaga lak =P )

-  korang kena pastikan yang jus tu fresh atau yang pure punya tau. KORDIAL-kordial tak men k!


- klo korang rasa leceh r nk perah la, blender r, korang bole TELAN buah limau (makan ler tuh)


2. korang g mandi air panas


FAKTA  :: Orang jepun akan berendam dalam `ofuro' (air panas) atau `bathtub' untuk mengurangkan rasa  letih

Slen dari itu, mandi air panas memang boleh meredakan ketegangan, sekaligus mengurangkan rasa letih. Dan membuatkan korang dapat tidur lebih lena.


p/s ::  Tengok, korang da dapat pakej tips 2 in 1… bukan takat bolekurangkan penat, tapi korang gk ley tidur sambil berdengkur (nyenyak r kun0n)

3. Tak de nomor tige…dua jerk…klo nak lagi, g usha senirik  =P

Haper tunggu agi, agak-agak badan rasa penat jer  kt opiz tuh, bole ler korang telan barang sebiji dua buah limau ker oren.


p/s :: Lepas ne eiffel nk buat stok gk r =P

7 comments:

AiZ said...

hehe.. ^__^ gud luck sis.. ur entry now ade dkt sidebar abc.. ^__^

~aSHa~ said...

bestnye kalo ada masa leh berendam air suam2 kuku...

asfz lily said...

mandi air panas sgt best bile tgh penat..
tido nyenyakk woo :)

jom komen kat tmpt asfz juga :)
http://asfzlily.blogspot.com/2010/06/aiz-batu-campur-tips-tangani-teman.html

tengkorakemas said...

Tq bagi tips he air twister oren dikira tak?he

ZiErWa zAiNaL said...

hehe..bestnye lau g rendm kat kolam air panas.huhu


kalau sudi komen la entry saya..
tip merawat hati yang dicuri

hellioz said...

kalau mandi air sejuk?
jadik penat kah?
gyahahahahahahah~

eiffel said...

aiz :: thankz
asha :: memang besh~
lily :: taw xpe
tengkorakmas :: air twister tuh rasanyer da xfresh..sbb da camp0r chemical
zierwa :: yup!memang besh..nk2 klo ley mandi berjam2
hellioz :: mndi air sej0k bkn jd penat...tp xrasa fresh r