9.30.2010

Kedekut!



taun :: 2008


di dalam kelas multimedia…kami di arah oleh lect untuk membaca beberapa helai muka surat modul yg menerangkan tentang proses dan kaedah untuk membuat sesuatu system.



di akhir muka surat terdapat penerangan tentang bajet untuk membuat sesuatu system…



“Bapak r, mahal giler wey!!!”, kata puteH.


“Apa benda?”, tanya ei bisik-bisik.


“Ko tengok ni!!!Mahal giler wey nk buat system ni!” kata puteH yg agak terkejut sambil menunjukan jadual bajet untuk sesuatu system.



“Kan. Mahal!” sokong ei pabila ternampak banyak sangat nombor.



“Hish, klo aku ada duit banyak ni. Aku belanja korang roti canai.” kata puteH merujuk kepada ei dan puRple.


“Hah???Roti canai jerk?? tanya ei sedikit terkejut.


“Asal?” tanya puteH tak faham.


 “Bapak kedekot!!!” sound ei tepek.


“Oke apa.” jawab puteH.


“Oke??? Ko ada duit riban-riban…pastuh ko nk belanja kteorang roti canai jerk??? Roti canai sekeping baru berapa???Tak payah tunggu ko kaya pown tak per!!!” terang ei tepek.




Terus ei memaling kepada puRpLe yg sedang pura-pura khusyuk membaca. Lantas bercerita padanya.



“Giler kedekut si kudut ni!!!” kata puRple sambil memandang kepada puteH.


PuteH hanya ketawa sambil menutup mulot.


“Ko tengok la. Klo aku, aku belanja ko biskut kering jerk!!!” kata puRple tak puas aty.


“Kejinya!!!” kata ei pada puRple.


“Tengok, ni lagi teruk! Aku belanja roti canai kira oke la gak.” puteH tak mahu mengalah.


“Banyak la korang!” kata ei.


“Ah tak derk!!!Aku belanja ko air kosong ngan biskut kering!!!” kata puRple.








camtaek!!!


Kalau Deh Benci...


salam…



...






kalau sudah benci…apa yang dibuat pasti dipandang serong…





...





p/s :: besh r plak apdet secoet macam ni

9.29.2010

CIRI LELAKI IDAMAN KALBU



berdasarkan entry wat women wan (w3)  blogger j.love a.k.a j. Abdullah 
(nak tampak lebih sopan…nor sebenarnya)  dan juga ayu




cirri-ciri laki idaman pompuan!!!



watder???????



sumpah ei rasa lawak giler wey!!!kena ada ker???



PER :: INI PANDANGAN PERIBADI ei SENDIRI…


iyela disebabkan ei sedar diri ni pown banyak gak kekurangan…sungguh ei katakan yg ei tak pernah buat listing CIRI-CIRI LELAKI IDAMAN!!!



tapi klo setakat nak berangan…dapat laki yg memenuhi ciri-ciri 5K tuh..ei rasa…semua orang pown ader imagine macam tuh…tipula klo tak der kan



5K refer kepada

1. kacak
2.kaya
3. kereta sport/mewah
4.kredit kad
5. kondo


camtaek kan!!!nak hebat-hebat jerk!!!



sape yg tak nak laki yg macam ni?????????
owh, kena tambah lg kot…

6. kuat iman!

klo korang nak tambah pown sila-sila la ea…


ini klo nak berangan bole la…tapi kenyataannyer???realiti nyer???senang ker nak dapat laki yg ada smua ciri-ciri tu?bak kata mereka…dah lar laki tinggal secoet…pastuh nk kne tolak plak laki yg transeksual ngan homoseksual…apa jela yg tinggal???laki sejati kat mana???
tuh tak kira lagi stok yg dekat serenti…



tinggal la yg belen-belen…


itu satu hal…abis klo da dapat tu…korang rasa korang akan bahagia ker???

chop!!!

ini ciri-ciri ni untuk buat laki kan???



cuba korang pikir…
dapat laki yg kacak dan memiliki harta yg cukop sampai 500 keturunan
pasti ker korang akan bahagia???



pendapat ei la kan…
seorang laki yg kacak dan berharta…pasti smua wanita akan tergila-giler…



terkadang walaupown sudah bertitle
 (laki orang, ayah dan mungkin juga datuk [yg mempunyai cucu])



pasti akan dikejar juga oleh wanita…
[tidak kira anak dara, bini orang, ms jand (ei tak suka sebut!!!), mak jand dan sewaktu dengannya…]


korang suka ker laki korang kena kejar ngan pompuan laen???
itu kalau laki korang tak melayan…abis klo yg stok melayan lak???
jd bahagia ker macam tu?tak ker korang hari-hari makan aty…


apakah korang kawen tu untuk bercerai???


itu kalo ada pakej lengkap…macam mana plak dengan
1. laki yg hanya kaya tp muka mintak penyepak
muka huduh pown bole dapat bini cun asal poket tebal bukan…



2. laki yg hanya kacak tapi tak berharta…
klo yg ni kebarangkalian tok mengikis pown ada gk (laki sekarang da pandai jd pisau cukur)



jadi penting ker harta dan kacak itu?



ah, entah lah…kenapa ei tak der napsu yg kuat untuk kedua-duanya?
klo untuk melihat laki kacak, menipu la tak suka kan…
dan smua orang pown pasti suka melihat yg indah bukan…
tapi ei hanya sekadar melihat…dan kagum dengan ciptaan-Nya…
mungkin dah sedar diri pasti tak kan dapat jadi tidak pernah berangan untuk mendapatkannya…hehehe





laki kaya pula…ei rasa…klo berharta tapi kita tak gembira nk buat apa kan…
dan kita akan hidup dalam ketakutan…





tapi…ei suka gk tengok laki berbadan sasa…seksi kann…hahaha…
rasanya smua pompuan pown suka tgk bukan…


walaupown macam tu…ei memang tak pernah tetapkan apa-apa kriteria…


dan beliau…
hanyalah lelaki yg biasa…tidak kacak (cukuplah kacak hanya dimata ei sendiri)
 tidak berharta…
(namun sedikit sasa…hahaha)


beliau pernah kata…
“Duit boleh dicari…”

yup…rezeki itu kan ada di mana-mana…



...

pesanan ei ::  

hey lelaki…

jadila korang laki yg bertanggungjawab, caring, respect, dan seorang yg setia…



dan perempuan…

janganlah memilih sangat klo diri sendiri tidak sempurna…





appreciate apa yg korang ada sekarang…jangan tunggu sampai kita kehilangannya baru kita nak menghargainya…


belajar terima kekurangan dan kelebihan seadanya…




sesungguhnya…tiada yg sempurna di dunia melainkan Dia...

p/s :: asal da macam pakar motibasi lak ni????

SejeNak


salam…



sejenak…


pabila minda tidak mampu mencerna…
kita mula terpesong…
jauh dari yg terlihat dan apa yg tersurat
dan kemudian mula mempersoalkannya…
bukan sakit itu yg diperkatakan…
tapi sebaliknya…



sehingga melempiaskan nista...
membangkitkan amarah...



ah, kita manusia tidak sempurna…
mana mampu untuk memuaskan hati mereka semua…



lantas tertancaplah sembilu halus lalu yg melukakan …



sembilu…walaupun ia kecil dipandangan…
sakitnya, lukanya bisa melumpuhkan sendi-sendi yg ada…





lebih baik diam…
dari menegakkan benang yg basah…




andai maaf itu dapat menghuraikan yg tersirat…
dan mengembalikan seperti sedia kala…




cuba bertenang…bermuhasabah diri
belajar menerima setiap kelebihan dan kekurangan
dan kagum dengan ciptaan-Nya…





setiap ari yg berbeza membawa kita pengalaman yg baru…
mempelajari setiap kesalahan yg lalu…
membuatkan kita semakin lebih mengenali tentang dunia
membuka minda untuk cuba pergi lebih jauh…











p/s :: hanyalah contengan semata-mata...
 dun take it serious...




9.28.2010

Entry Untuk Muntah Sampai TerCIRIT!!!


salam…


hey korang…korang penah tak kena puji???kena kutuk???lepas diperkatakan macam tuh, apa yg korang rasa???


suka????atau rasa nak lempang-lempang????



korang tau tak, benda tuh semuanyer mempengaruhi korang???



ada satu buku yg bertajuk ‘The Hidden Massege in Water’ karya Dr. Masaru Emoto…page 31, ada menyebut tentang pengaruh kata-kata negative terhadap air…





korang bole cuba eksperimen ni kat umah…senang jerk…



1. korang letakkan sesenduk nasi kat dalam dua balang atau botol.


2. setiap balang tersebut korang tepek kan label dengan kata-kata






botol A ::  ko cantek la, awesome giler, cun, briliiant, cool, suka la tengok ko. (pujian)

botol B :: ko burok nak mati, dah la huduh pemalas plak tuh, camtaek, jijik aku tengok ko!!! (kutukan)


3. korang letakkan botol tuh asing-asing selama seminggu…
dan setiap kali korang nampak botol tuh, korang baca label tuh.




apa hasil yg korang akan nampak???




botol A :: nasi tuh mainten putih kekuningan dan berbau wangi.





botol B :: nasi tuh jadi busuk, hitam berkulat dan bau dia buat korang rasa nk muntah!!!




korang pown bole gk buat lagi satu balang/botol berisi nasi tanpa apa-apa label

dan output yg korang akan nampak…





nasi tersebut lebih cepat busuk daripada nasi yg korang 
kutuk-kutuk tuh

klo korang tak percaya…korang try ler!!!


#####



berdasarkan eksperimen ni…kte bole tengok, benda yg mati (contohnya nasi)
pown bole emo klo korang kutuk hari-hari…inikan plak meka yg hidup…



klo kita cakap ngan tumbuh-tumbuhan dia akan subur…disebabkan getaran yg terhasil
(dalam citer papadom)



‘kata-kata itu ibarat satu doa…’



hurm…mungkin betul dengan quote tuh, tapi ei rasa ia lebih kepada psycho yg dialami oleh pendengar itu sendiri…



contohnya, sorang minah yg huduh, dah la gemok, pendek,  itam plak tuh. apabila sering dihina pasti level keyakinan mereka akan berkurangan berbanding 



minah yg vogue lagi cun, dade kulit yg gebu  dipuji selalu…walaupown hakikatnya minah tuh tak der lah cun mana pown…
(tuh kira..pendorong atau semangat tok mereka tampil lebih cun)



bagi ei…rupa yg lawa pown akan tampak huduh bila tiada keyakinan untuk tampil menarik



korang ingat artist mesia ni lawa sangat ker???

tanpa make up 8inch!!!


TAK OKE!!!!


tanpa keyakinan…dorang pasti hanyalah gadis cerok mana ntah yg tersesat di bandar…
tapi…terlalu berkeyakinan pown tak elok gak…sebab kita akan terlalu sombong dan bajet hot…(lupa daratan)



atau dalam islamnyer…kufur ni’mat…


#####



 meh ei puji sekerat dua tok member blogger yg sangap dengan cacian pujian

supaya kita mainten cun dan wangi seperti nasi yg dipuji itu…





ayu :: gadis ayu yang ingin tampak seksi dimata suami seperti lisa surihanyot surihani


farid :: blogger yg berbadan tough baru bercintan


cdot :: amak mithali dalam meng-handle kan anak-anaknyer dengan caranya sendiri…


hamzah :: lelaki kacak yg sukakan dade si pondan gadis


alvin :: jejaka yg comel dan sangat photogedik photogenic  dengan topeng mahalnyer dan kamera tora-tora...






razman :: yg mempunyai gigi yg bersih sehingga abang konter petronas kagum dengannya



ahkak geli :: semakin hot dengan dade yg berat


frodo a.k.a amirul :: semakin pandai berbahasa...mungkin sebab da masok 25 taun pada ari ini 
(hey, hepy bufday!!!) kamu makin kacak !!!







PERHATIAN :: SETIAP PUJIAN TERDAPAT BACKLINK...IA ADALAH BUKTI KEPADA PUJIAN ITU...







 yang lean korang sambOng ler senirik






p/s :: sila malu-malu hanjine kucin saper yg tersenarai tuh!!!! 

p/s :: tajok tuh berkaitan dengan pujian di atas...sekian time kasih!!!

9.27.2010

Disenggol Masa Belajar


salam…


hey korang…ujung minggu lepas ei tak sempat nak apdet blog…mane tak nyer…



ari sabtu si puRpLe sibok jerk ajak ei g beraya…tapi camtaek!!!tak jadi plak…buat penat jerk ei cancel kan driving lesson class…sengal tol si puRpLe tuh…


ei nak cakap satu jerk, kami g kenduri, g shopin kompleks, g umah terbuka dan lepak minom kt 
Q-Bisto memalam dengan baju kurung seharian…kepam tuh tak yah tanya lah kan…nasib ei memang stok bawak perfume barula lagi wangi kan..kepam+perfume = pamfume


#####


ari ahad plak, ei ader driving lesson…yerla, ei baru dapat lesen keta L, ni baru nk g amek P…kira smalam tuh kelas  ei yg kedua la…


ei tak nak la citer pasal mati engine ker, pasal kete tuh bergerak tanpa ei menurunkan hand break…tuh perkara biasa la kan…orang baru bajar


masa minggu lepas, ei sampai jerk umah, pak cik camtaek nyer tanya ei…

“Hah, keta saper yg ko langgar” tanya dia sambil ketawa -.-“

camtaek kan!!!


itu citer minggu lepas…semalam masa kat on de road…hah yg ni ei nak citer sebenarnya…punya lah elok ei benti kt depan traffic light, time tuh nk belok ke kiri la kan…ei pown da bg signal smua..tunggu lar lampu tukar kaler ijau…ngah rilek-rilek…

tetiba keta ei begoyang-goyang..rasa cam bergegar pown ader wey...

yerla, keta kancil korang pempaham lah kan…dia punya tehoyong-hayang da macam naek sampan pown ader… ei memula terkejut lar…


‘eh apasal gegar ni. Gempa bumi ker aper ni???'


“Eh, asal ni” kata constructor ei.


kami  pown pandang ler sekeliling, bawah, pastuh pandang kat sebelah kanan ei… 

tetiba ei nampak ader keta stok mpv…klo tak silap avanza kaler merun menyelit kat tengah-tengah…patotnyer jalan tu dua lorong…time tuh, keta kat lorong dua tu mgkin agak ke kanan skit…lepas tuh mentang-mentang keta kancil jerk ei bawak, 
avanza tuh bole men pakai selit jerk.korang bole imagine….






avanza-tak-sedar-diri-body-besar-nak-selit-selit…


apa lagi, dia punya body tuh tersenggol la kete ei bawak…sampai bergegar korang tau!!!terhoyong-hayang kami

pastuh yg camtaek giler-giler, avanza tak guna tu 

bole buat tak tau jerk…dia da selit, dah kasik senggol-senggol, langgar lampu merah terus lari…


camtaek kan!!!!


apalagi…tercarot lah constructor ei tuh…dan ei plak tercengang-cengang…yerla, baru bajar da kena langgar lari…


“Kimmaak!!!kau langgar yer, takper-takper” kata constructor ei sambil mencatat no plat keta.

(ei tak ubah langsung dialog dia)


kami buat cam biasa je, teruskan bajar…ei pown lupa nk tengok ader kesan calar ke…yerla, mgkin bukan keta ei kan…hihihi


ei tak fobia pown, Cuma terkejut la kan…lom dapat lesen da kena langgar…
bukan dia tak nampak sticker L besar-besar sekeliling keta ei tuh -.-“



p/s :: p.cik ei penah cakap, klo langgar budak lesen L ni, denda dia terok…
silap-silap lesen di batalkan...tapi tak pastilah kan…