9.05.2010

~Bebuka Di Bangi~

Salam…


Semalam ei bebuka kat luar ngan kekawan…di rimba klasik kt bangi…bercadang nk amek buffet…harga pown not bad…RM25 per head…oke gk kan..skali skala…



Lepas member da booking tempat…kami bergerak ke Alamanda…dorang sangat sengal di mana time tuh da pukol 5 pown maseh lagi sanggop meredah jammed…


Sampai sana biasa la…nak-nak klo pompuan…mesti ada jerk yg melekat kt kedai kannn…




Da pukol 7 baru dorang tergedik nak rush patah balek bangi kannnn…naseb dorang siap-siap beli air takot tak sempat nk buka…


Kami memang tak sempat pown nk sampai sana pukol 7.18 lah kan…korang ingat dekat ker Bangi-Putrajaya???dah lah si  buta-ilang –glasses-drive-dalam-ujan-dikala-malam…



Bila da sampai sana, adala kot lam kol 7.30…kami pown g la port kami yg dorang da pilih…bila ei ngan purpLe nak g amek nasik+lauk, ei tengok smua pown da licin…nasik pown tak derk wey…adesss -.-“



Ei rasa pelik sesangat, bukan slalu klo dorang wat buffet, dorang akan topup ker???ni sorang pown ei tengok tak derk yg amek port…




~ketidakpuasaan hati ketara di situ~



Jadi kami terpaksa ler cancel buffet dan amek ala-qarte… -.-“



Si purpLe ke tamahak neh..telah mengorder  ::

Siakap masak masam manis…
Tomyam campor
Telur bungkos
Sayo kalian masak ikan masin
Sotong butter
Lagi satu tak ingat..huhuuhu
Tak dilupakan ngan banana split




Dan last skali satay 20 cucok…yang nk mencekik tuh 3 orang sajer… -.-“






Namun, ei Berjaya menolong menghabiskan satay…kami kekenyangan…



 ~muka SANGAT KENYANGGG!!!~




~nasik yg atak abish tuh mesti ler si purpLe~

Da setle melantak sampai kol 9, kami nk g bayar kt konter…



#####



“Owh, kamu la yg tukar buffet tuh jadi ala-qarte” tanya cik yg jaga konter tuh.


“Hah, yela kak” jawab ei.





“Asal lambat dik???Jalan jammed ea?” tanya akak konter tuh dan dia gk yg jawab -.-“


“Ha’ah.Tuh lar” kami jawab.



“Len kali klo da pukol 5 tuh, memang korang da tak bole gerak. Sebab memang jalan jammed.”


“Hah tuhla…kami da cakap. JANGAN G ALAMANDA!!!” sound purpLe kat member dia.


“Hah, tuhlah kak. DIA NI DEGILLL…” ei pown join gak.


Erk???? Member purpLe terkedu…kerana dipersalahkan…


Sebenarnya, purpLe la yg tergedik lelama kat kedai nose…beli nyer tak…huhuu



Lepas kami da bayar…kami pelik


Aik salah kita plak…kejadah nyer kita orang nk dok lam restoren dari kol 5????sedangkan ada lagi lebih 2jam untuk berbuka!!!


~no camera plizzzz~


Naseb baek sedappp!!!huhuuhu


p/s :: disebabkan berjalan sampai lewat malam…ei dapat flu… T.T

4 comments:

fndrocka said...

boleh plak bertelenovela kat kaunter...

Lya Colours said...

ok la tuh 15 per head
kat sini pon berbuka buffet kat restoran pon harga sama gak

eiffel said...

fndrocka :: huhuhu..tuh r pasal kn

lya kaler :: bukan 15 lar...tp 25...huhuuhu

arieftarmizi said...

sesungguhnye,mmb purple mmg jadik mangse keadaan...hoho...
tmpt book ntok 5 org, yg datang 3 kerat...
tpi paper pn ei terbaek...bjaye abeskan sate sepinggan...
hahaha...