9.28.2010

Entry Untuk Muntah Sampai TerCIRIT!!!


salam…


hey korang…korang penah tak kena puji???kena kutuk???lepas diperkatakan macam tuh, apa yg korang rasa???


suka????atau rasa nak lempang-lempang????



korang tau tak, benda tuh semuanyer mempengaruhi korang???



ada satu buku yg bertajuk ‘The Hidden Massege in Water’ karya Dr. Masaru Emoto…page 31, ada menyebut tentang pengaruh kata-kata negative terhadap air…





korang bole cuba eksperimen ni kat umah…senang jerk…



1. korang letakkan sesenduk nasi kat dalam dua balang atau botol.


2. setiap balang tersebut korang tepek kan label dengan kata-kata






botol A ::  ko cantek la, awesome giler, cun, briliiant, cool, suka la tengok ko. (pujian)

botol B :: ko burok nak mati, dah la huduh pemalas plak tuh, camtaek, jijik aku tengok ko!!! (kutukan)


3. korang letakkan botol tuh asing-asing selama seminggu…
dan setiap kali korang nampak botol tuh, korang baca label tuh.




apa hasil yg korang akan nampak???




botol A :: nasi tuh mainten putih kekuningan dan berbau wangi.





botol B :: nasi tuh jadi busuk, hitam berkulat dan bau dia buat korang rasa nk muntah!!!




korang pown bole gk buat lagi satu balang/botol berisi nasi tanpa apa-apa label

dan output yg korang akan nampak…





nasi tersebut lebih cepat busuk daripada nasi yg korang 
kutuk-kutuk tuh

klo korang tak percaya…korang try ler!!!


#####



berdasarkan eksperimen ni…kte bole tengok, benda yg mati (contohnya nasi)
pown bole emo klo korang kutuk hari-hari…inikan plak meka yg hidup…



klo kita cakap ngan tumbuh-tumbuhan dia akan subur…disebabkan getaran yg terhasil
(dalam citer papadom)



‘kata-kata itu ibarat satu doa…’



hurm…mungkin betul dengan quote tuh, tapi ei rasa ia lebih kepada psycho yg dialami oleh pendengar itu sendiri…



contohnya, sorang minah yg huduh, dah la gemok, pendek,  itam plak tuh. apabila sering dihina pasti level keyakinan mereka akan berkurangan berbanding 



minah yg vogue lagi cun, dade kulit yg gebu  dipuji selalu…walaupown hakikatnya minah tuh tak der lah cun mana pown…
(tuh kira..pendorong atau semangat tok mereka tampil lebih cun)



bagi ei…rupa yg lawa pown akan tampak huduh bila tiada keyakinan untuk tampil menarik



korang ingat artist mesia ni lawa sangat ker???

tanpa make up 8inch!!!


TAK OKE!!!!


tanpa keyakinan…dorang pasti hanyalah gadis cerok mana ntah yg tersesat di bandar…
tapi…terlalu berkeyakinan pown tak elok gak…sebab kita akan terlalu sombong dan bajet hot…(lupa daratan)



atau dalam islamnyer…kufur ni’mat…


#####



 meh ei puji sekerat dua tok member blogger yg sangap dengan cacian pujian

supaya kita mainten cun dan wangi seperti nasi yg dipuji itu…





ayu :: gadis ayu yang ingin tampak seksi dimata suami seperti lisa surihanyot surihani


farid :: blogger yg berbadan tough baru bercintan


cdot :: amak mithali dalam meng-handle kan anak-anaknyer dengan caranya sendiri…


hamzah :: lelaki kacak yg sukakan dade si pondan gadis


alvin :: jejaka yg comel dan sangat photogedik photogenic  dengan topeng mahalnyer dan kamera tora-tora...






razman :: yg mempunyai gigi yg bersih sehingga abang konter petronas kagum dengannya



ahkak geli :: semakin hot dengan dade yg berat


frodo a.k.a amirul :: semakin pandai berbahasa...mungkin sebab da masok 25 taun pada ari ini 
(hey, hepy bufday!!!) kamu makin kacak !!!







PERHATIAN :: SETIAP PUJIAN TERDAPAT BACKLINK...IA ADALAH BUKTI KEPADA PUJIAN ITU...







 yang lean korang sambOng ler senirik






p/s :: sila malu-malu hanjine kucin saper yg tersenarai tuh!!!! 

p/s :: tajok tuh berkaitan dengan pujian di atas...sekian time kasih!!!

9 comments:

MOFASAD said...

:)

MOFASAD said...

:)

Adlina Husaini said...

hehe entry yg sgt menarik!!!

siap ada eksperimen tu..kagumsss





tutorial buat sushi

Linglung said...

gua nak buat la eksperimen ni..kuar modal beli nasi seringgit..sbb gua rasa mcm tak pecaye..haishhh

raina said...

gila hang kuat bodek blogger femes!

eiffel said...

fared :: suka lu ea -.-"

adlina :: huhuhu..try ler

linglung :: bagos!!!lu g try pastuh citer kt gwa...

raina :: lu msti xusha baclink tuh kannn!!!!

wey, gwa pown nk muntah2 da

fndrocka said...

kau dah cuba belum sebelum post ni?

gulagulahacks said...

lu promote ape ni?
hahaha
direct selling ke?
haha

noor afzan said...

pergh.dah macam award dah saya tgk.