9.17.2010

Awesome Giler!!!

Salam...

Amacam raya korang???besh???

Da lama ei tak berblogging…tak beronline…rinduuu giler…

Cam biasa, banyak menda nk story…ada yg sedey, ada yg besh, ada yg camtaek…

Ah, jangan ditanya raya pertama ei macam mana…hanya di kamar…membuta setelah penat semalaman menolong jaga kedai mak…sampai umah da dekat subuh, berjalan kaki…kemas umah sensorang…yg laen sibok nak balek kl…

Tuh tok raya pertama…

Kena ker citer aktiviti raya tok sminggu nyer???

Tak perlu…klo nk citer pown yg penting jerk…

Masa raya kedua…ei  g beraya umah akak kat skudai, jb…dia baru pas bersalin…2 ari lagi nak raya…


Dia pown g pasang citer Hindustan…adik-badik ei smua minat citer hindustan…mak pown…ei kureng sket…huhuhu

Tajok ‘Three Idiot’…antara pelakon dia…Amir khan ngan karena kapoor…
Citer neh ber ‘genre’ komedi…walau pown cam sengal jerk (klakar giler wey)…tapi sebenarnya… BANYAK ILMU YG KORANG AKAN DAPAT…lebih-lebih lagi, bagi student…




Sebab citer ne pasal sorang student, yg bole dikatakan genius…tak berapa suka sangat tradisi universiti dia yg dianggap kuno…yela, U terbaek kot…dan bg dia, pihak U hanya banyak memberi tekanan pada pelajar dan membuatkan smua pelajar hanya mementingkan sekeping ijazah semata-mata …


Selain itu, ada gak sacarsticsm dalam sistem pembelajaran

Antara yg ei suka ngan statement dia…

“all is well”
“Life is a race. If you don’t run fast, you’ll be like a broken egg of the cuckoo bird”
“You should first aim at enjoying and achieving brilliance in your work and then success will automatically follow” - ini yg terbaek!!!
“Practice what you preach.”
Two ways of topping exam: one is to get mark by yourself, or try reducing other’s marks



#####

Antara quote dalam film tuh…



    “Anybody thought that today we will get something to learn new?

    Everyone’s sunk in race

    What’s the use if you come first studying like this?

    Will you improve your knowledge? NO

    Only pressure will increase

    And this is a COLLEGE NOT a PRESSURE COOKER

    The lion in the circus also learns to sit on the chair fearing the whip held in his owner’s hand..

    But we call such a lion as well trained, not WELL EDUCATED”




Seriously, memang awesome sangat-sangat…sebab memang citer ni banyak isi tersurat…membuatkan korang thinking out of box…
korang bole la carik kat kedai-kedai cd (local suda)…


Memula akak ei beli yg local jerk…skali bila dorang tengok citer tuh besh, 
adik ei terus beli yg original…

Memang ei nak cakap…korang patot tengok…sebab ei pown tak bape sangat tengok industan neh…tapi, dia punya jalan citer dan isi yg nak disampaikan tuh…tersangat-sangat MAHAL…

oke, nak masok tido...
t ei sambong g...bubyee...


3 comments:

Lya Colours said...

weh kita da beli cd dia
pirate la
hihi
tapi sampai ke skrg x tgk lagi
malassss

hamzah ian said...

ko baru tengok ke??? muahahahaha..

eiffel said...

lya kaler :: ko patot tgk...besh giler...

hamzah :: aku xminat industan...jd dulik apa citer lama ker baru...huhu

oit...ko musti fanatik giler kann...gyahahahaha