10.27.2011

Hoi Hoi!

salam…

hai korang semua!**seperti biasa melambai ala-ala Malaysian Top Model.
ah, saia tengah bosan giler kot. Nak citer saia sudah membebel pasal drama korea kat blog ni. Kesemua drama korea yang telah habis marathon. Nanti akan saia update selalu, Oke!

Oh, btw…pada sesiapa yang cari saia kat FB. Er, saia dah deactivate. Sejak 3hb Oct yang lalu. Insya’allah, minggu depan saia actived balek, arraso!

Saja jerk lari dari dunia maya yang lagha ni! Ah, sebenarnya saia sedang menumpukan sepenuh masa terluang saia dengan marathon drama korea!miahahahaaßalasan kaver!
Sesungguhnya, drama korea membuatkan saia begitu teruja untuk menghabiskan setiap dramanya. Terutamanya lakonan Yoon Eun Hye!Ottoke, bila sebut nama dia jerk. Saia dah mula teruja. Mulalah saia taip lelaju!**sila baca juga lelaju!




Macam pernah nampak jerk kan!Hah, dia lah pelakon Princess Hours, Coffee Prince, My Fair Lady dan dramanya yang latest adalah Lie To Me. Semua drama yang saia taipkan ni, saia dah tengok!

Bila dah asyik sangat pandang Yoon Eun Hye, ah, mulalah berangan nak jadi macam dia. Walaupown dia mempunyai gigi wabbit, tapi dia rilek-rilek jerk.Dan bibir nak seksi jerk!Miaahahaa

Er, saia tak tahu kenapa. Bebanyak actor korea, saia hanya minat Jang Geun Suk saja. Yang lain, belum mampu membuatkan mata saia bersinar-sinar dan teruja.

Hah, lagi satu, pelakon Nakatsu dalam drama Jepun Hana Kimi. Dengan kenakalan dan kekacakannya, membuatkan saia, PuRpLe, PinkY dan kekawan di kolej berebut-rebut mahukan dia. Ah, lagi satu Nanba(Mizushima Hiro) !Peh, dia ley tahan kacaknya! Dia ni ada banyak gak berlakon macam drama Gokusen dan Mei-chan no Shitsuji selain berlakon dalam Kamen Rider!

Citer kat sini, sampai esok pown tak habis! Ah, nanti saia akan rajin update kesemua film, drama jepun dan korea yang saia dah tonton, oke!

10.07.2011

Entry Ni, Berat Sikit

Salam…

Disebabkan kebosanan, saia gegedik nak jugak letak lagu. Padahal saia juga berasa annoying kalau jenjalan memana blog yg ada lagu. Nak-nak lagu entah hapa-hapa. Tapi lagu yang saia letak ni, memang memula saia dok bahan-bahan. Tapi lepas dengar sampai habis, rasa sedak pulak. Padahal lagu ni dah lama kot.
Tangga - O...Teganya






Ini adalah contoh video yang saia dah berjaya tepek berpandukan tutor dalam ni.
Kalau tak silap, apapownbolehbukakdanbolehloadingtapitaktahulahbeteiketak. yang penting, guna html ni, tak kena block oleh kampeni ni. myaahhahahaahahaaa




Ole Winky Beauty Eye
Download video: FLV format


Lepas ni, dah bolehlah saia letak bebanyak drama korea kat sini.lulz


Owh lupa,  disebabkan ada dua media yang telah tepek di sini, maka entri ni berat sedikit. heu heu heu

10.06.2011

Kerna Breakpez.

Salam…

Masuk hari ni dah empat hari café bawah opiz tak bukak. Dikatakan owner café merajuk kerna kontraknya tidak akan disambung. Ah, kalau tak sambung pown. Bukak sajalah. Tengok, kami terpaksa menapak lebih jauh seperti ke Mc’D atau ke mapley. Elok-elok kalau breakpez di bawah hanya ambil masa setengah jam, tapi kalau bekpez di luar, pasti sejam atau lebih. Tidak kah ini sudah membuang masa, tenaga dan kecekapan kami. heh.

Pagi tadi sesampai di meja saia. Saia capai fon gabak.
“Mownink! Wey, café bawah tutuplah. Aku nak kirim roti telur satu, tosei satu ea.”

Kekunci Send saia tekan. Sementara menunggu Tamara sampai opiz, saia hanya menjamah dua keping roti yg telah siap saia sapukan dengan spread butter. Sekadar roti dua keping biasanya hanya mampu menahan kelaparan saia selama sejam saja.

Pukul 9.00 pagi Sara datang ke tempat saia, lalu bertanya

“Kau nak breakpez katne, wey?

“Hm, aku kirim tosei+roti telur ngan Tamara.”

“Yeke. Takpelah. Aku nak turun, g breakpez.”


Disebabkan Tamara adalah CEO yang tidak diiktiraf, pastilah dia datang opiz selepas pukul 9 pagi. Walaupown waktu opiz hour yang sebenarnya adalah pukul 8.30. Pukul 9 itu dikira awal lah tu. Kekadang dia masuk pukul 11 pagi. Yang paling awal sekali dia pernah masuk opiz adalah pukul 3.30 PETANG!!!

Akibat kelembapan Tamara untuk masuk opiz, maka apabila dia masuk sebelum pukul 8.30. Pasti saia akan terkejut. Membelek jam tangan. Takut jam tangan saia mati, saia tengok pula jam di PC. Saia lihat Tamara atas bawah kemudian mendekatinya.

“Kau mimpi apa semalam sampai datang awal hari ni.” tanya saia.

“Vavi!” jawab Tamara sepatah sambil ketawa.

...

Oke, itu cerita dua hari lepas. Sekarang ni jam di PC saia pukul 12.04 tengah hari dan Tamara tak datang lagi dan tak tahu dia kerja atau tidak hari ini. CEO lah katakan. Tak lama tadi, adalah 15 minit yang lalu. Sara datang ke tempat saia kembali.

“Wey, ko dah dapat ke Tosei ko tu?” tanya Sara sambil gelak menahan perut.

Saia senyum nipis dan pepura khusyuk pandang pc. Padahal tiada keje pown. Pabila Sara nampak keseriyus saia dengan gurauannya, lantas dia pown berlalu.

Saia memandang fon gabak. Tiada mesej di balas hatta satu panggilan pown. Pesen tak reti membalas mesej atau panggilan ini, memang saia tak gemar betei. Saia mencari nama Tamara. 

Button delete contact saia tekan.

Yang tinggal di paparan log hanyalah