10.06.2011

Kerna Breakpez.

Salam…

Masuk hari ni dah empat hari café bawah opiz tak bukak. Dikatakan owner café merajuk kerna kontraknya tidak akan disambung. Ah, kalau tak sambung pown. Bukak sajalah. Tengok, kami terpaksa menapak lebih jauh seperti ke Mc’D atau ke mapley. Elok-elok kalau breakpez di bawah hanya ambil masa setengah jam, tapi kalau bekpez di luar, pasti sejam atau lebih. Tidak kah ini sudah membuang masa, tenaga dan kecekapan kami. heh.

Pagi tadi sesampai di meja saia. Saia capai fon gabak.
“Mownink! Wey, café bawah tutuplah. Aku nak kirim roti telur satu, tosei satu ea.”

Kekunci Send saia tekan. Sementara menunggu Tamara sampai opiz, saia hanya menjamah dua keping roti yg telah siap saia sapukan dengan spread butter. Sekadar roti dua keping biasanya hanya mampu menahan kelaparan saia selama sejam saja.

Pukul 9.00 pagi Sara datang ke tempat saia, lalu bertanya

“Kau nak breakpez katne, wey?

“Hm, aku kirim tosei+roti telur ngan Tamara.”

“Yeke. Takpelah. Aku nak turun, g breakpez.”


Disebabkan Tamara adalah CEO yang tidak diiktiraf, pastilah dia datang opiz selepas pukul 9 pagi. Walaupown waktu opiz hour yang sebenarnya adalah pukul 8.30. Pukul 9 itu dikira awal lah tu. Kekadang dia masuk pukul 11 pagi. Yang paling awal sekali dia pernah masuk opiz adalah pukul 3.30 PETANG!!!

Akibat kelembapan Tamara untuk masuk opiz, maka apabila dia masuk sebelum pukul 8.30. Pasti saia akan terkejut. Membelek jam tangan. Takut jam tangan saia mati, saia tengok pula jam di PC. Saia lihat Tamara atas bawah kemudian mendekatinya.

“Kau mimpi apa semalam sampai datang awal hari ni.” tanya saia.

“Vavi!” jawab Tamara sepatah sambil ketawa.

...

Oke, itu cerita dua hari lepas. Sekarang ni jam di PC saia pukul 12.04 tengah hari dan Tamara tak datang lagi dan tak tahu dia kerja atau tidak hari ini. CEO lah katakan. Tak lama tadi, adalah 15 minit yang lalu. Sara datang ke tempat saia kembali.

“Wey, ko dah dapat ke Tosei ko tu?” tanya Sara sambil gelak menahan perut.

Saia senyum nipis dan pepura khusyuk pandang pc. Padahal tiada keje pown. Pabila Sara nampak keseriyus saia dengan gurauannya, lantas dia pown berlalu.

Saia memandang fon gabak. Tiada mesej di balas hatta satu panggilan pown. Pesen tak reti membalas mesej atau panggilan ini, memang saia tak gemar betei. Saia mencari nama Tamara. 

Button delete contact saia tekan.

Yang tinggal di paparan log hanyalah


6 comments:

nurkaloi said...

hahah sian memang camtaek

dah dah p lunch !

haLyZaQiut said...

ommaakkkaiii Tamara...kemain CEO lagi.....ahahhahahha....tosei tu last2 dapat ke x...??

eiffel said...

lija :: -..- x dapat.tsk tsk tsk

haLyZaQiut said...

Alahai siannya....last2 tamara masuk opis ke tidak tuu...

eiffel said...

lija :: masok.pukul 2.15ptg.heu heu heu

haLyZaQiut said...

hahah...mmg tgh praktis nk jadi ceo tuu...ahaha....