7.30.2010

~TAK Boleh2!!!~


entry neh sambungan entry sebelom

musti korang tak paham…asal neh…ape neh sebenarnya…

macam neh…ada hamba Allah tuh mintak tolong…

memula ei memang rasa berat sangat lah…sebab ei p0wn piqir gak, pro ngan cons nyer…
mungkin ei akan tolong sebab ei pown keadaan memaksa hamba Allah buat begituh…
dalam masa yang sama, ia jugak melibatkan tentang masa depan ei…macam-macam ei kena piqir kan…
tapi hamba ituh hanya memandang enteng saja bila ei terangkan apa masalah yang bakal ei dapat bila tolong dia…

nah, sekarang neh…ei senirik berdepan dengan pelbagai masalah…macam-macam baik dr beliau…dan juga masalah sekeliling

hamba it uterus-menerus memaksa…
ya, beliau terlalu degil, klo itam yg di mahukan…pasti itam, tak akan menjadi kelabu taik anjing…apatah lagih puteh…tak, tak kan

tiada siapa dapat menghalangnyer…dan kehendaknya pasti ditunaikan, jikalau tidak…awas…
pelbagai carutan, makian dan hinaan akan dilemparkan…justeru ei malas nak layan
namun, hamba ituh maseh terus menerus menganggu ei…terus menerus memujuk dan merayu…

bukan ei tidak kesian, tapi seperti yg ei katakan…ei tak mampu… T.T

Enhanced by Zemanta

~TAK Boleh!!!~


salam…okeh ei ngah buntu sekarang neh…

ei tak tau macam mne nak settle kan mende neh…ei tak suka asyik kena paksa buat sesuatu yg ei tak suka dan ei rasa menda yg rasa macam ei tak bole nak buat

bukan ei tak nak tolong…masalahnyer ei tak bole nk tolong…ei da bgtau da…tak bole…maksudnyer  tak bole laaa…tak paham kerr???klo pangai tak camtaek tak bole ea???


fine, memang memula ei da pasang niat, ei tak bole…tapi bila ei piqir dengan lebih dalam dan setelah ei mengetahui puncanya…ei da bajet,ei akan cuba tolong mne yg bole…
walaupown ei bajet  klo ei tolong, ei yg dapat susah…walaup0wn time tuh smua pown bantah dan tak setuju…tapi tak per lah…ei cuba…

tapi…masalahnya, sekarang ei rasa ei dah takderk arapan nak tolong…ei senirik ader masalah...bukan nyer ei sesuka aty tak nak tolong!!!masalah ei lagih besar…
about my future!!!

tolong la jangan nak mendesak!!!bole takk??!
stop calling me!!!






siyus!!ei penin antara maruah beliau dan kepercayaan…apa lagih yg ei bole perkatakan??? T.T



moral of story :: Jangan menipu orang tua…kan da carik susah!!!

p/s :: Dem!!!Gwa menci kaki kencheng!!!

7.29.2010

~Camtaek : Tenet ~


okeh…kali neh ei nak citer sal mende yang ei rasa cm bengang gak r kan…
okeh ei jz menumpang kt opiz orang...ah tak yah nak citer detail-detail
street jerk…company yg ei menapak skarang neh ley tahan nama yang agak gah..
t klo ei sebut jerk, kompem korang kenal so tak yah lah ek…

yana ei nyampah sesangat nyer ialah, tenet dia kekadang camtaek dw!!siyus…
aper lah, tenet tok kawasan senirik pown lembap ker???ari tuh ei penah cek dianyer kelajuan…
memang laju…yerlah da nama pown kompeni besa, memang ler laju kan..

klo ei nak donlod paper memang laju…klo ei nak tengok tb3, dia punye loading tuh…
memang tak derk buffer lansgung…hebat bukan…tapi biasa lah, 
kompeni neh mne nak bagih kter guna tenet cm tuh..kompem r dorang pown belok…

seperti yg korang sedia maklom (walau pown korang tak tau, anggap jerk la da tau)
kt sineh fesbuk hanya bole digunakan pada non-opiz-hour…
maksudnyer klo bel0m 8.30pg…jadik korang ley la ber fb…klo tak…
memang tak ley bukak la.

yang paleng nyampahnyer, dan membuatkan ei rasa cm menyumpah dan menyampah adalah
pabila ngah lunch hour  disaat untuk melayan fb,
 dia punya tenet lembab ngalahkan sip0t sedut…da la bole bukak time lunch jerk…


pastuh nak tunggu tuh ei rasa ei ley sempat g makan-makan kt pudkot dengan menapak pastuh ley balek opiz balek ngan menapak gak..siap ley g jamban tok membuang lagih...
*ei tak penah buat lagik la..tp agak jerk =p

adessss..sangat tensi…smalam sampai sejam tuh ei tunggu…

so sekarang neh ei rasa cm da malas nk bukak dan malas, malas nak suka-suki maki-maki
t tak bergetah lak kan…
takper ei steady jerk...men game yg ei install senirik kt pc opiz *syhhhhh*


p/s :: ei ade manyak game lam pc opiz neh…klo korang nak pown bole…

arineh jugak ei tak dapat bukak fb, sebel0m sebak0l sumpahan bek ei layan game jerk
Enhanced by Zemanta

~For Blogwalking~


salam…

okeh ei cakap direct…tak mo selindung-selindung…tak mo bunga-bunga lagik…cakap tepek senang…paham pown paham...tak yah nak sexseplen bebanyak


ei slalu blogwalking pada waktuh opiz hour…
aper???ngular…hahaha…bila kje ei da siap ei topong r blog korang (walaupown slalu gk curi-curi time banyak kje =p)



eleh, korang pown same jerk...tak yah nk ngater ei okeh... 

tapih yg menci nyer, bila ei ngah ada masa nk mulakan blogwalking…korang musti tak apdet dan malas nk apdet kan…smpy ei buntu nak wt apa…huhuhu… T.T

pastuh cm klo ujong minggu, ei memang jarang beronlie dirumah, t kompem berderet-deret korang nyer apdet…sampai kekadang tak sempat nak topong korang nyer blog…huhuhu…

korang neh gedix r…nyampah tol >.<

p/s :: sesaper yg ter topong ei nyer blog tuh…ter tinggal kan lah korang nyer jejak ker, lemat blog korang ker…ckodok barang seketol dua ker…*tetiba*

p/s :: saper yang nak ter tukar-tukar link pown bole…kt sineh

7.28.2010

~Qasehnya Dia~


rasa macam nk berlari jerk..lari dari smua ineh…tapi lari dari masalah???aku bukan budak kecik lagih…lari dr masalah bukan penyeselaian…sampai bila perlu berlari seperti perlarian???

seolah pengecut yg tidak mahu berhadapan dengan cabaran dunia…nah inilah cabarannya…ia datang tanpa disangka…

Contingency!!! ah…aku benci kan perkataan itu…
sungguh!!!

terkadang, bila aku ada masalah yang aku berasa berat yg teramat sangat, aku terasa nk pergi mati!!!
ya, pergi mati…

tapi apakah ianya akan hilangkan masalah itu???

tidak…

justeru, tidak sia-siakah mati hanya kerana benda yg remeh???
tiba-tiba aku teringat sign ini yang sering aku lihat papan tanda masjid dengan gah nya


“setiap penyakit itu ada penawarnya, kecuali mati…”


lantas aku teringat tentang hukum dan dosa membunuh diri…
ya, bedosa besar…dan dikala kita sudah mati, kompem tak sempat bertaubat…


dan salah satu ayat yang masih aku ingat akan terjemahannya di kala spm dalam
buku rujukan agama islam
namun aku terlupa akan nama sura itu dan juga ayat yg keberapa…tapi, aku jelas akan maksudnya…


“Dan, janganlah kamu membunuh diri…sesungguhnya Allah maseh menyayangi dirimu”


Dem!!!mengingat kan perkataan itu air mata ku kompem jat0h…laju, tanpa tertahan…dan aku insap…


sungguh hebat bukan kaseh sayang-Nya pada kita…walau p0wn kita merasa kekosongan dan kebuntuan…hanya Dia yg sentiasa ada….


ayah aku pernah juga menasihatkan aku…


“Dan janganlah kamu mengharap pada manusia, kerana manusia itu akan mengecewakan kamu,
tapi tidak Dia…”

~ C A M T A E K : Bengang!!!~


salam…sekarang neh ei ngah emo!!!emo giler..bengang tol ngan perangai beliau…
sangat membengangkan!!!rasa cam nak sepak-sepak jerk…ingat dia sorang jerk ker yang ada masalah???cakap cam budak kecik, pada al da tua…bengang tol!!!


oit orang tua!!!orang giler jerk yang takder masalah!!!orang giler jerk yang tak tau apa tuh stress!!!klo tak nak ader masalah, g lah jadik orang giler…
(pastuh aku pown jadik giler gk sebab beliau da giler…huhuhuu)
 t sape nk tawen ngan ei???uwwaaaaaaaa…*camtaek!!!*

sob…sob…sob….klo korang bengang tahap gaban  apa yg korang akan buat untuk kurangkan kebengangan???
selen dr nyanyi lagu bengang-akim*tetiba*  atau wat kje vodo ???

p/s :: ei pose ineh ari…korang jgn nk soh ei makan bebanyak ea

p/s :: abis pose ei kje car0t jerk…huhuhuhu T.T

7.27.2010

~Photographer...HELP!!!~


salam…(wala wey…sopan ineh ari..sebab pose dw!!!)

ei tengah mencari maeh ngan survey untuk majlis neh…korang ley tolong tak…sekarang neh yg penting ngah usha photographer dan katering…katering mungkin ei ley try tanya org tua-tua…
tp photographer neh susah sket r…

kt dalam tenet ei ada tengok pelbagai pic yg menarik tok weding, tapi ei tak tau macam mne pakej yg rasa cm berbaloi…snap pic yg menarik…dan pelbagai lagih…

klo korang agak expert sal photography please advise me… ei neh agak buta seni… T.T
tolong eh sesape yg teror ituh…
thankz~

7.23.2010

~Entry~


salam..

ei ngat da malas nk wat entry pepanjang cm nak hamek spm plak…time tuh ngat nk paktis wat cerpen ker , telenoblogger ker (ala-ala telenovela) tuh yg dok wat entry pepanjang…
korang tau, 
klo ei wat entry musti mengamek masa paleng kurang setengah jam…
tuh yang pendek…abes klo yg pepangjang tuh ei amek lam sejam hingga dua jam …mne taknyer, nak bet0lkan font ler, kaler ler, nk sus0n ler…tuh bel0m g nk letak gamba…

pas neh…cm malas jerk nk wat pepanjang..okeh da tak nak car0t lelebey…t ei apdet blog neh cm apdet fesb0k jerk r…pastuh letak gambar maria ozawa bebanyak…(camtaek jerk gwa rasa)


 ~sweet jerk kan~

demm!!pe al smua blogger nk mencapap letak nama maria ozawa???
ei rasa dia pakai bju lagih lawa dr dia amek gamba bogel…sebab muka dia nampak cm sweet jerk 
(gwa bukan lakik, sker ten0k pomfuan bogel…gwa takderk felin sebab gwa bukan pengg!!)
 lagih satu ei rasa terserlah kejalangannya (bapak juj0r gwa neh) biler dia bergambar bogel.
walaupown dia sweet ter0s ilang sweetnyer tuh…huhuhu


~kedit kt mr google, pic neh terpakse di edit lantaran posing nyer itu terlalu mencabar keimanan~


camteak!!!ei tak suka....cukop stakat neh sbelom gamba len plak yg kuar...


p/s :: demm!!korang tengok…neh pown da terbuat entry pepanjang...sangat ebat bukan?!!
p/ss :: pe al lak ei letak pic cenggineh di ari jumaat yg mulia...cisss!!!

7.21.2010

~Tak Semanis Angan-angan~


salam

da seari ei tak apdet blog, cam lama gilerk jerk munyi nye kan…
siyus dw, mungkin sebab kelmarin ei apdet smpy empat entry seari, pastuh smalam ngan bz nyerk…*bz la sangat*

cmneh, smalam ader surprise bufday party…klo korang nk tengok pic nyer korang g kt blog liza neh…memang ei yg hamek smua pic tuh…(muka gwa cm siak dw)

ei rasa mood mem bahan tuh macam membara-bara jerk..bukan ei asek nk komplen atau tak reti bersyukur, atau nk kata ei neh perfect sangat…tak, bukan macam tuh..apa yg ei bakal citer neh…adalah dr pandangan orang yg sederhana

sperti yg korang makl0m, smalam kami g bufday party b0s kt shah alam…xyah r sebut tempat yg gah tuh…terlalu mahal t0k kiter yg terlalu kecik…okeh, memula kami sangat teruja…

yer lah, JARANG*caplock sbb nk mention bukan tak pernah okeh*
makan kat tempat  yg maal-maal…tapi klo nk gtau b0le jerk ei citer ei penah dinner kt EASTIN HOTEL…(giler berlagak syiall)

okeh g mam r ngan ei penah makan kt tempat maal ker idak, yg penting tuh smua bukan ei yg kuar dwit, ley la citer..kuar dwit senirik teng0k…

‘G MAM R!!tunggu gaji gwa 5k keatas…’ huhuuhu

wey, aper al ei citer da smpai kt US…giler ja0h sesat dw…

okeh, ei da lunch kt tempat maal, kami sangat teruja…smua time tuh pk

‘Wah, makanan dia musti besh-besh…sedap-sedap, maal-maal’ tuh jerk yg kami pk

Bila da smpai sana, kami tgk kawasan tuh cm lengang jerk…tertiba rasa, eh, takkan dorang tempah satu restoren tuh tok kiter jerk…giler kaya dw…ader la da lepak lam lima minet, bwu ader customer len…tapi tuh pown tak ramai..memang sunyi…



+++++Adegan makan-makan++++++++

bila smua da sampai, iaitu family b0s…mkanan pown terhidang…

lepas kami da jamah satu persatu…dimulakan dengan…..

Di mulakan dengan Bismillah…♪♫♪♫
Disudahi dengan Alhamdullilah…♪♫♪♫ *tetiba jerk*

kami pown mulakan dengan ayam masak asam rasanyer…dah lupa la…ei dulu penah makan kt ‘squirel’…ianyer sebijik cm neh..rasanyer pown…kami tak ley nk terima…member ei nyaris muntah, tapi beliau telan gk…namun dia nampak ei cool jerk makan lalu bertanya..



“Ko boleh telan?, aku tak ley terima dw” bisiknyer perlahan

“Ntah r wey, aku da lapar…aku tak tau naper, aku rasa ayam dia cm goreng pisang jerk”

“Wtf???siyus aku tak ley telan dw”

itu belom termasok lagih shark fin…lagih ei tak ley telan…



rasa macam nk terkeluar jerk isi per0t tadih…
t kang tak pasal-pasal kata ei neh dak kamp0ng lak kan walau pown ei memang dok kt bandar…huhuuhu

kami hanya bole terima, udang goreng telor ngan desert laici jerk...sangat kesian :(



+++++++Lepas abes+++++++

lepas da abes jamah smua…walau pown da abis kn nasi dan lauk, tp ei tak dapat kepuasan…
sebab tak ada rasa makanan yg melekat kt lam mulot…
smuanyer macam angin jerk
kt sineh ei nak wat kesimpulan…rupernyer makanan orang ghaye-ghayer neh tak der lah sedap sangat…arap maal jerk lebey, tapi...tak ley blah.
rasanyer cm lagih sedap jerk aunty ei masak kt umah tuh…
atau pown megi cup tuh…tak pown korang wat telor dadar pown lagih sedap…
siyus bhai!!!

Tak yah la dok asek kata besh klo jadik orang ghayer neh…bersyukur jerk ngan apa yg ader…

p/s :: apakah kami terlalu kamp0ng???

7.19.2010

~ Citer : Collagen ~


korang penah dengar tak collagern tuh aper???masa kt kolej lu, ader kawan eiffel yg da start amek collagen…
time tuh aderla ei da mas0k sem empat…masa ngah lepak-lepak kt umah dorang ngan member ei terpandang satu porduk neh…soy collegen klo tak silap…
eiffel pown tanya la kt member tuh, pinky
+++++++++++++++++++++++++++++++++
ei : wey, collegen tuh tuk aper r???aku slalu gak dengar  iklan dia…tapi tak penah hamek port pown..
pinky pown jawab

collagen ne tok kecantekan dalaman

ei : yeker??? wey, tapi kiter neh tak terlalu awal sangat ker nak hamerk produk cm neh?
pinky : takder lah, okeh jerk
ei : meh aku tengok jap…


cerah, cantek dan muda

ala…lek r, kulet ko bukannyer gelap pown…cantek neh okeh r…
wey, tapi aku rasa tak ley blah r…yang ayat last skali tuh
ko tua sangat ker???ko dengar cni ea…um0 kiter bwu 20 taun (ketika itu), 
ko nk muda cam mne lagih???ko nk muda 10taun??? klo skarang neh 20 – 10…
abess tuh ko nk cam muka cm um0 10 taun…tuh bukan remaja…tuh kekanak…hahahahahaahaha

pinky : ko kejiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

~Citer : Musang & Ibu Ayam?~


tersebut la kesah…
si polan dan si polin neh adeq beradeq…meka hanya dua beradeq sajerk…
parent meka mengamalkan id0p poligami yg d0k sebumbung..

hebat bukan…kedua-dua isteri ayah meka dok sebumbung…meka neh bukaannyer adeq beradeq kandung…tapi hanyala adeq beradeq tiri…iaitu len mak…
di suatu malam, meka bermain musang dan ibu ayam di dalam umah…
korang lupa cmne men game tuh???
cmne…ibu ayam akan pinjam kunci jamban kt musang,
pas meka anak banak da puas berak…


anak ayam tuh g buang kunci jamban tuh…(klo tak silap la)
last skali…musang tuh nk tangkap anak ayam dari ibu ayam sebagai balasan…
game neh memerlukan ramai pemain klo nak lagi besh
tapi polan dan polin neh hanya ader dua beradeq sajer…
meka kemudian ditertawakan oleh ibunya…

“apela, org men game tuh kena ramai-ramai bwu besh”

polan (kakak, 7taun) : kami kn dua beradeq jerk…jadi kami men la berdua…

polin (adeq, 5taun) : yer, bet0l tuh…klo abah kawen banyak, t abah adala anak banyak…
ne kan bah kawen dua jerk”, jawab si adeq



p/s :: muahahahhahaa….xley blah jawapan dak kecik tuh…hahahahaaha


~Dak Skola Men FB~


wey korang…
eiffel nk stret to de point…
spupu eiffel yg bwu um0 7taun telah menggedix kan diri ngan j0in fesbuk neh…


okeh…budak kecik neh memang slalu gad0 ngan ei…ei panggil dia mak cik sebab mulut dia macam mak nenek + sker  membebel…nenek ei pown tak cm dia…dia jerk cm nenek ei..huhu


korang tengok dia nyer status…wakakakakaka…
bapak skema!!!
hahahaaha*membahan spupu senirik*

lepas neh abislah ei, asek bereb0t pc jerk…memasing sib0k nk apdet fesbuk..huhuu

p/s :: adegan membahan spupu senirik akan bersambung..muahahahaha



~Carut? : Ujian ~


salam…okeh ari neh eiffel pose..so mood sopan santun kena activate….no carut-carut…okeh

ari tuh last entry eiffel ader citer kan nk g hamek ujian computer…siyus dw, memang cuak giler r…rasa cuak dia tuh ngalahkan nk hamek spm  rasanyer*giler menipuuu* tapi bet0l dw…
memang cuak r…rasa cm takot nyer klo faul…pastuh nk kne bayar lak kan…(misken haku…huhuhu)
pada pagih tuh, iaitu aria had semalam…bang0n awal giler, kol 6pg ei da bang0n, demi ngadap buku kebanggaan tuh…korang jangan tak tau, ei da jawab semua 500 soklan tuk kedua-dua buah buku yg ei ader…mksdnyer 500+500 = 1k…giler r kan..
tuh bel0m camp0r ngan 50soklan yg memang contoh lam buku rujukan yg aunty ei punyer… dok hapal cm nk hamek spm… siap buat nota bagai…ei luper nk amek pic tok notes tuh…
8.48 pg kuar umh,
9.04 ei da  smpy skola tuh…lepas da punch kedatangan tok hamek ujian…eo pown tunggu, lamer gak menunggu kol
10.11pg gerak g tempat amek test, test tu dibuat kt tempat len, seb pihak institute tuh ley antakan, 10.18pg da cmpy sana…tempat tuh tak der la jauh sangat
lepas da bg i/c ngan e-driving card dia soh ei duduk dlu
dlm 15 – 30 minit, dia panggil soh bayar rm10 tok amek gambar…eiffel cm terkejut, naper nk amek gambar sebab ari tuh masa daftar nk amek L, ei memang dab g 2keping gambar…ei pown malas la nk tanya…dia soh duduk, tetiba,
CKIT*munyi flash*
belom sedia lagih, dia da amek gambar….cammmmmmm…..(takley mencarut, sbb pose…huhuhu)korang isi jerk la senirik ea…
korang cuber  teka…kol baper eiffel amek ujian komputer???

kol 11????
salah
memula ei tak tau la cmne org yg jaga tuh pilih…kt situh takder angka giliran tau…mne yg da bg ic tuh, t dia panggil la…

kol 12???
salah gk
time tuh ei da yakin, dia panggil satu persatu nama org yg datang kemudian…mksdnyer, saper yg dtg pepagiiii tuh, dia akan panggil last…sebab ei tgk gk,
dia susun ic tuh dr kebelakang…so klo dia nk panggil saper yg amek test tuh, dia akan panggil yg paling dekat ngan dia…memang kt situh ei da mencar0t-car0t r…CAMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM!!!!(korang carut kn lah t0k ei)

kol 1????
takkkk
pastuh, nk ditambah bengang lagih, ader sorang mamat neh, ley terus g tanya asal (tak tau lah student dia ker, gepren dia ker) pompuan tuh tak amek lagih
lepas jerk sorang calon tuh kuar, budak pompuan tuh terus nama dia naik….padahal dia datang bukannnyer awal….
siyus time tuh rasa cm nk sound jerk,
‘u takder bajar system FIFO ker???first-in-first-out???atau bahasa pasarnyer first-come-first-serve???’
eiiiiiiiiiiiiiiiiiii…memang bengang giler laa


kol 1.30!!!! bapak lamer korang tauuuu!!!ei nyer montot neh nk kematuh da, lagih sket nk kuah nanah…nk baca tuh sampai rasa nk muntah-muntah tau takkk!!!
siyuus dw…sampai tengok soklan kt lam buku tuh da tak bole nk baca da…terlalu lama sangat bukak buku tuh…yer la, korang bayangkan dari kol 6 pagi da ngadap buku tuh…memang berpinar gak r mata neh…

lepas da masok tuh…kecut gk r…tp cuber gk r cool kan…ei rasa dalam 10-15 minit da siap jawab…tapi ei tak konpiden, ei cek balek r…
rasanyer ader la kot eiffel cek sampai tiga kali, sampai kuar pop-up…

masa tinggal 5minit…

terkejut ei…ley lak dorang remind cenggituh…huhuhu
time tuh laju-laju cek sampai abes,time nk klik button yes tuh sampai pejam mata
sebab lepas da anta, dia terus kuar result…

memula skali ei baca kt bawah tuh, dia tulis

42/50
LULUS

ei tengok balek…

LULUS
42???
pastuh, ei tengaok atas…
ooo, kt situh bwu ader tulis,
MARKAH = 47/50
fuuuuhhhhh, legaaaaa
ei kuar…senyum jerk walau pown itu ahmoi  cammmmmm…..
ei da tak kesah, lantak r…janji ei da lulus…g mam r ngan dia…
minggu depan e ink kena g kelas bengkel lak…pastuh, bwu lesen L  kuar…okeh rasa sangat tak sabar
tapi, dalam masa yg sama…ei berpikir, lepas dapat  lesen, ei da tak bole nk tid0 dalam keta, ei tak bole tid0 masa 0n de way g atau balek opiz, ei da tak ley berangan dalam keta…uwwwaaaaaaaa….TAK BESHNYERRRR…

pastuh t da kne jadik driver pd meka yg tak derk lesen…uwwwaaaaaaaaaa

7.16.2010

~Carutan : Buku~


salam…ari tuh eiffel ada cakap nk g hamek lesen kn…ye, ei belom g amek ujiannyer…ne ngah struggle bajar..tetiap malam spent masa..

okeh, ne nk gtau lagi tentang ketidak puasan aty…sebabnyer…buku yg ei dapat dr skola memandu tuh sangat tak bagus..naper eiffel cakap tak bagus, 
sebab penerangan yang dia bagi tak jitu…bagi bahagian signboard…dalam buku tuh hanya tunjuk signboard tanpa xplen apa-apa…

jadi bila time ei jawab soklan, ei jadi blu dan pelik…cmne nk jawab neh??dan akhirnyer eiffel tibai atau tiru jerk jawapan kt bawah tuh…

~tak bagusnyer buku neh~
kesannnyer…eiffel tak tahu mne yang betul…ei tak tahu naper macam neh, naper tak macam neh…dan akibat yg paling besar, ei mungkin akan faill!!!!

semalam biler eiffel ngadu ngan aunty dia pown soh amek buku yg dia ader…
bila eiffel tengok..ei terkejut dan berkata…

~buku neh much better~
“wah , bagusnyer buku neh!!!siap ada penerangan dan gambar…”mereka diperuntukkan dua buah buku, satu ialah nota, manakala lagih satu buku merupakan 500soalan.
tapi, ei hanya diperuntukkan sebuah buku yg dimuatkan skali 500soalan dalam tuh…

“tuh sebab aku lulus dengan cemerlang, kata aunty ei dengan bangganyer”

‘???’tak guna betulll!!!, ei mengumam dalam aty

“lagih dua ari nk exam bwu nk baca buku tuh, naseb lagih dua ari, klo lepas ko exam…kompem ko lagih bengang….”sambung aunty ei…menambah api kebengangan eiffel.

eiffel terpaksa bermula semula…membaca buku tersebut kerana isinya juga bagus….

‘Camtek tol, asal la tak tau awal-awal’

harap eiffel dapat lulus dengan cemerlang pada aria had neh, korang pown doakan ea nk g sambung menelaah…


7.15.2010

~Carutan : Dreber Bus~


salam..oit korang…neh nak citer…ketidak puasan aty terhadap abg dreber yang minta untuk di maki+sesedap carutan…

smalam eiffel balek senirik..niat di aty nk jumper member sekejap d mid valey..pastuh cm sampah ianya telah meng cancel kn itu date last minute..yeah, memang minta untuk di maki!!!
tapi ei diam jerk

malas nk bagi muka ei berkedut…menahan perasaan…klo ikot, memang nk jerk blasah, citer cm minachi…kesian minachi, dia tak bersalah dalam ini hal tapi jadi bahan lak..huhuhu

sambung balek citer, pas da tukar tren nek putra, ei nek ktm…bla…bla..bla..

tak yah nk leret-leret ngan citer yg tak der kena-mengena…lepas sampai stesen ktm serdang, kne naik bus plak… braper punye transpot ei nk kne naik..memang sangat jauh dr opiz,
 klana jaya-cheras…dan smua pblic transport ei kena naik..yeah, memang cm siak jerk kan…

tunggula klo ei da dapat lesen..akan ei balun keter tunang ei tuh..huhuuhu(citer terpesong lagik)

dr serdang ei kena lak nek bus rapid…pas ei da masok bus, ei terpakse berdiri, okeh, tak per…kira adat la kan klo ramai penumpang kiter kena berdirikan…tapi yg tak besh nyer, 
biler ei masok kt ruangan tengah bus tuh, ei da penin, banyak sangat minachi dan bangla kt blakang tuh…okeh sangat penin…dan tetibe rasa gelap jerk masa depan tuh... 
terpakse ler berdiri…sebelah ei chinese..tapi bau tengik dr ketiak dia memang tak bole blah…

rasa cm nk jerk sound dia kt situh, tapi naseblah haruman nyer tidak seperti haruman bangla..klo tak, mau muntah ij0 dan  keluar buih kt mulut ei(cm kena sawan tuh)…

namun, baunyer tetap menyengat idung ei..ei terpakse redh0' dan pasrah jerk
menahan bauan tersebut...huhuhu

tak lama lepas tuh, bus tuh da nk smpai area the mines..bermula dari ituh baru ei pasan, dreber tuh bawak bus cm taek…mungkin sebelum neh tengah kusy0’k 
menghir0p haruman yang tengik itu…naper ei cakap cm taek, sebab nyer 1stdrebar tuh bawak time tuh tak ley laju sebab kt area situh banyak keta,
 tapi skali dia bawak…dia punye tekan pedal minyak tuh…

cm bekas drebar F1 shcumi, lagaknyer…lepas tuh bila penumpang nak benti sib0k jerk nk tekan brek dalam-dalam.korang bole imajin, kteowang dalam bus tuh da la cm sadin, 
dia bole lak brek mengejut cm tuh…kompem la kami mengalami daya inersia yg TINGGI.

masalahnyer klo ei sorang jerk yg nk terjat0h mgkin tuh ei nyer masalah la kn, ineh, satu bus yg berdirik smua cm nak terjatuh dan menjerit…
tetiber ei rasa cm ngah men roller-caster jerk…huhuuhu

tuh jerk da 2 sebab, yg 3rd lak dredar tuh pantang ader keta dpn dia, smua dia g hon,
skali hon jerk tak per…neh dekat SEPULOH kali dreber tuh hon.
sikit-sikit dia tekan hon. tek hanjin tollll!!!em000 bet0l ei biler tengok cara dreber neh bawak…
LANGSUNG TAK BERETIQA & BERADAB
rasa cm nk lempang lelaju+skola kan dia jerk

ari tuh ei bwu pas dengar ceramah KPP nk hamek lesen keta…
penceramah tuh dengan bias(cara sebut=bais)+bangganyer beliau berkata

 “Orang yg suka membunyikan hon, adalah kaum perempuan”*iklan jap*

sekarang neh ei nk cakap, watdefish!!!pomfuan wakluuuu!!!ei da jumper ngan
LAKI yg SUKA MEMBUNYIKAN HON…cm siak jerk…dah la bawak bus cm setan

owh, semalam memang masa drebar bus tuh wat lagih break mengejut lajuuu jerk mulut ei cakap...


“VODO BETULLAH!!!”walaupown tak bape nk kuat, 
tapi beberapa penumpang yang ngah duduk ternampak…tapi ei tak malu…sbb ei nk cakap

‘G MAM R!!!ko try berdiri kt sineh tengok!!!’

p/s :: ei memang em0O0 abesh smalam..abis kertu muka ai...huuhuhu
p/ss :: sket agih muka ei jd hulk