9.27.2010

Disenggol Masa Belajar


salam…


hey korang…ujung minggu lepas ei tak sempat nak apdet blog…mane tak nyer…



ari sabtu si puRpLe sibok jerk ajak ei g beraya…tapi camtaek!!!tak jadi plak…buat penat jerk ei cancel kan driving lesson class…sengal tol si puRpLe tuh…


ei nak cakap satu jerk, kami g kenduri, g shopin kompleks, g umah terbuka dan lepak minom kt 
Q-Bisto memalam dengan baju kurung seharian…kepam tuh tak yah tanya lah kan…nasib ei memang stok bawak perfume barula lagi wangi kan..kepam+perfume = pamfume


#####


ari ahad plak, ei ader driving lesson…yerla, ei baru dapat lesen keta L, ni baru nk g amek P…kira smalam tuh kelas  ei yg kedua la…


ei tak nak la citer pasal mati engine ker, pasal kete tuh bergerak tanpa ei menurunkan hand break…tuh perkara biasa la kan…orang baru bajar


masa minggu lepas, ei sampai jerk umah, pak cik camtaek nyer tanya ei…

“Hah, keta saper yg ko langgar” tanya dia sambil ketawa -.-“

camtaek kan!!!


itu citer minggu lepas…semalam masa kat on de road…hah yg ni ei nak citer sebenarnya…punya lah elok ei benti kt depan traffic light, time tuh nk belok ke kiri la kan…ei pown da bg signal smua..tunggu lar lampu tukar kaler ijau…ngah rilek-rilek…

tetiba keta ei begoyang-goyang..rasa cam bergegar pown ader wey...

yerla, keta kancil korang pempaham lah kan…dia punya tehoyong-hayang da macam naek sampan pown ader… ei memula terkejut lar…


‘eh apasal gegar ni. Gempa bumi ker aper ni???'


“Eh, asal ni” kata constructor ei.


kami  pown pandang ler sekeliling, bawah, pastuh pandang kat sebelah kanan ei… 

tetiba ei nampak ader keta stok mpv…klo tak silap avanza kaler merun menyelit kat tengah-tengah…patotnyer jalan tu dua lorong…time tuh, keta kat lorong dua tu mgkin agak ke kanan skit…lepas tuh mentang-mentang keta kancil jerk ei bawak, 
avanza tuh bole men pakai selit jerk.korang bole imagine….






avanza-tak-sedar-diri-body-besar-nak-selit-selit…


apa lagi, dia punya body tuh tersenggol la kete ei bawak…sampai bergegar korang tau!!!terhoyong-hayang kami

pastuh yg camtaek giler-giler, avanza tak guna tu 

bole buat tak tau jerk…dia da selit, dah kasik senggol-senggol, langgar lampu merah terus lari…


camtaek kan!!!!


apalagi…tercarot lah constructor ei tuh…dan ei plak tercengang-cengang…yerla, baru bajar da kena langgar lari…


“Kimmaak!!!kau langgar yer, takper-takper” kata constructor ei sambil mencatat no plat keta.

(ei tak ubah langsung dialog dia)


kami buat cam biasa je, teruskan bajar…ei pown lupa nk tengok ader kesan calar ke…yerla, mgkin bukan keta ei kan…hihihi


ei tak fobia pown, Cuma terkejut la kan…lom dapat lesen da kena langgar…
bukan dia tak nampak sticker L besar-besar sekeliling keta ei tuh -.-“



p/s :: p.cik ei penah cakap, klo langgar budak lesen L ni, denda dia terok…
silap-silap lesen di batalkan...tapi tak pastilah kan…



10 comments:

faizal said...

huishh...

diana said...

ei...tu baru pakai avanza je pun..
dah berani buat gitu ye..
agaknye dia dapat lesen terbang kot..
tak pun baru dapat kereta..

::cdot the dot:: said...

ntah2 ko yg gesel dia...

eiffel said...

diana :: tuh r pasal...men pkai lanyak jerk

cdot :: gwa da benti camne ley gesel2 plak??

fndrocka said...

tak kiralah kau tgh belaja ke tidak..avanza tu memg kurg ajar.hoho

Amni said...

calar tak? kalau calar saya memang turun r p marah orang tu soh ganti balik! wat sakit ati je orang kurang pendidikan macam gitu.. tak sedar diri!

eiffel said...

fndrocka :: tuh la pasal!!!

amni :: ntah...aku xtengok pown...tp aku rasa msti la calar kan...tergesel smpy bergegar

noor afzan said...

aiyoo..itu macam pun ada ke..
avanza tu dpt lesen terbang kah?

kata kila said...

bru avanza.cis.memang camtaek

Whoopz said...

memang cam taek ...