12.11.2012

Tak Sampai Hati


Assalamualaikum…

Hohoi!!!

Oh, mungkin ini adalah entry pertama aku lepas hilang title ‘Single’.

Haruslah diingatkan, jangan haraplah aku dengan sexcitednya nk upload gambar wedding tempoh hari. Atau bercerita tentang betapa seronoknya bergelar isteri.

Alololo…
Macamlah ko sorang je yg baru kawin. Alololo…

Jadi, disebabkan ianya terlalu cliché, korang tunggulah bila aku ada mood nk share benda tu semua ye.kehkehkeh

Aku nk cerita pasal Khairul Anuar. Siapa tu Khairul Anuar? Suami aku.
Yela. Orang dah ada suami, mestilah cerita pasal suami dia, ye dak. Kalau ada anak, citer pasal anak dia pulak. 

Hah, nampak tak permainannya di situ?

Ingat aku ni pesen Hiro akaltunjang ke, belom ada anak bini sibok citer macam dah 10tahun kawin. Pastu aku bole plak memula baca tu terpecaya. Haram betei!


Setakat ni memana lelaki yg aku kenal. Semuanya mesti pesen suka ‘up’ kan diri. Kira, bangga diri la ni. Aku tak tahulah, lelaki memang pesen dilahirkan memang macam tu ke apa?
Kalau bercerita, macam dia je yg hebat. Sampai kekadang rasa macam nak menyepak pon ada. Untunglah suami sendiri, ye dak.kehkehkeh


Ini cerita masa dia nk bagi kad kahwin
Dia cakap, dia rasa macam serba salah je nk bagi kad dekat kekawan dia dan orang kampung semua. Katanya, dia takut dorang tak boleh terima semua ni.

Aku dah mula terkebil-kebil sambil letak hujung jari di tepi bibir.**Sila bayangkan gaya yg comel.

Dia sambung…

“Abang bukan apa. Masa tempoh hari, abang cakap abang dah tunang. Dorang semua tak percaya. Ada sorang makwe tu, bila dengar mak abang bagitau, abang dah tunang je, terus dia berpaling sambil menekup muka dengan tapak tangan dan berlari-lari anak. Sejak tu, terus tak nak pandang abang dah.  Ini kalau abang bagi kad ni. Tak tahulah macam mana. Jangan pulak ada makwe-makwe kampung ni terjun sungai pulak, sudahlah. Kalau macam tu, terpaksalah abang batalkan perkahwinan kita.”

Disebabkan aku ni makwe yg cool. Masa KA cakap, aku renung je dia dedalam. Angkat kening sebelah kanan. Usha atas bawah. Sambil bertanya…

“Hot sangat ke?” aku perli dia sambil berpaling keluar tingkap kereta. 

Time tu, aku rasa macam nak tendang je KA tu keluar kete.

2 comments:

Fairuz Zainal said...

haha naseb dah jadi laki kau kan?

haLyZaQiut said...

Hahhahhahaa...statement mengalahkan aaron aziz weehh....hahahaha