5.19.2010

Penin~

Serasa aku…telah terlalu lama aku tidak berblog ne…mesti korang tertanya…bz sangat ke aku ne..hehehe..aku hanyala meng “usha” blog orang lain je…dan juga ber “gamming” dalam facebook. Sesampai dirumah..apa yang aku buat sebaik membuka sandal yang aku sarungkan…hanyalah membuka pc dan terus log in fb…terus masok game…dengan niat.. utk member staff aku yg rajin dan bekerja keras dalam memajukan restoren city kesayangan aku tuu…tak lupa juga hotel city, café world dan berbagai game yg aku telah masok untuk menghilangkan rasa bosan yg mencengkam…lalu mengurangkan rasa rindu pada tunang tersayang~~

~inilah pic restoren city aku~

Kini selama sebulan aku telah diharamkan untuk menyentuh pc dirumah…dan kini aku hanya beronline di opiz..namun, di opiz bukan la boleh buka game pown…wpown ketika lunch hour…tp sememang nyer TAK boleh langsung….adoiiiyaiii…abis la mati kebuluran staff aku tu…abis la smua bisnez aku yg telah maju tu…sedangkan sehari tak online pown rating bole jatoh…ne kan plak sebulannn…hurm~~

Apabila tidak dapat lagi berfb dirumah…aku mula mencari aktiviti yg boleh aku lakukan ketika bosan dirumah…selain keje-keje rumah yg memenatkan…nk menonton tb yg jarang skali rancangannya adalah kesukaan aku…tentu shj aku memilih lepak di bilik…sambil membaca buku…dalam bulan ne, aku da beli 2buah komik keluaran gempak-starz iaitu Snap karya Xan dan juga komik Maid Maiden karya Kaoru’s kesukaan ku yg baru kubeli semalam…manakala sebuah majalah pesona pengantin sebagai panduan untuk aku mula merancang hari bahagia….


~Komik Maid Maiden antara karya Kaoru yg aku baru grap~

Bila aku melihat penerangan mengenai persiapan majlis kahwin…lalu aku berkira-kira mengenai hari, bajet dan smuanya…aku mulai merasa agak panic…argghh…banyak nye yg aku nk kena buat…aku memang xsuka mengaharap kn mak aku yg buat…klo boleh biarlah aku yg uruskan…tp…bila pk balek…aku rse…ptotnyer mestila kena ada org tua knnn…aku da penin~~

Mana tidak nyer…ade lg 6buln dr bulan yg kami bajet…walau pown xkompem kn tarikhnya…tp bajet adela ujung taun ne…dan sekarang…hnya beberapa ari lagi tok the end bulan May…oh tidakkkkk…banyak gilerrrr nk kne buattt~~




No comments: