5.25.2011

Efek Telur Separuh Masak.


salam…

kawan saya suruh saya update blog.heh.


dia tak tahu sebenarnya kelmarin saya sudah update tapi telah membuang entry tersebut.lol
Untuk memuaskan napsu serakahnya. Nah.



Masuk minggu kedua Fatem mahu menunjukan dia kononnya sudah otai.Tidak lagi seskema minggu lepas. Bayangkan sudah lebih pukul 9.30 pagi pown dia rilek-rilek saja belum lagi masuk opiz. Kemain betei kan si Fatem tu. Lalu saya menghasut Tamara meniggalkan saja si Fatem itu. Biarkan dia kebulor tidak bersarapan. Siapa suruh datang lambat. Hasutan keji saya pada Tamara. 


Kami menuju ke mapley. Diluar kebiasaan saya pada hari itu, saya mahu diet sedikit. Jadi hanya mengorder sekeping roti canai dan sekeping tosei. Tamara pula sekepingroticanaibajettakotgemok. Tetiba, entah apa pula gila si Tamara ini mahu makan telur rebus separuh masak.


Saya pandang muka dia dalam-dalam dengan mengangkat kening sebelah kanan.

“Ko biar betei?”




“Apsal, tak boleh ke?”

“Eh, orang perempuan mana ada makan telur separuh masak!” bisik saya.

“Apsal pulak?”

“Kau pernah nampak ke orang perempuan order telur separuh masak?”

“Hurm…tak.”

“Hah. Tau pown kau.”

“Tapi…tak boleh ke?” tanya Tamara tak puas hati.

“Sebenarnya…orang kata telur rebus ni kiranya semacam elok untuk tenaga batin lelaki. Orang kata lar.”kata saya lagi sengaja mahu menakutkan Tamara.

“Yeke?”

“Kau mahu hebat diranjang, kau makan lar.” jawab saya kemudian menghirup milo ais perlahan.




“Hish, mana lar pulak perginya budak Fatem ni. Pukul 10 tak masuk-masuk lagi.” kata Tamara setelah menghabiskan semua hidangannya.


“Bajet otai lettew.”

“Wey, sakit perut la pulak.”


Kring kring… kring kring **oke.efek bunyi tu tipu sikit. Bunyi ringtone kring kring lebih sedak berbanding lagu JLO - On The Floor.

Fon Tamara berbunyi.


“Hah? Kau kat mana” jawab Tamara lantas berdiri untuk mendapat lebih privasi.




“Apsal?”

“Dak si Fatem tuh. Dok sibuk mengirim. Tapi aku kata aku sakit perut. Jom gerak!”

“Ala. Baru pukul berapa.”

“Mongok! Aku dah tak tahan ni.”


Setelah kami bayar di kaunter. Dengan kejinya Tamara berjalan lelaju meninggalkan saya dibelakang. Tak tahan katanya. Lebih laju daripada biasa. Mungkin itulah penangan telur rebus separuh masak. Gagah di toilet.



14 comments:

eszol raar said...

pertamax!

eszol raar said...

mana ade menghirup milo ais oi!


pakai straw mana kira hirup!

eszol raar said...

gagah betei dia! kirim salam ye

eiffel said...

hirup lar eszol.

slurrrppppppp**ini tidak dikira hirup ke?

Sca Ndx said...

ceh. ini mesti banyak fikir.
dan efek kat perut.

catherine- said...

eh. lama x jenguk sini.
telur setengah masak sedap weih!!

:p~

Siti Mashitah Saidin said...

hahaha.. mmg kuat..

... di toilet~

Sab Buenoo said...

makan ngan kicap lemak manis cap kipas udang... fuuuu~

marina anakcikbob said...

aku suka telor stengah masak. selambeh je aku makan kat kedai. kitorang dulu ms kecik2 [adik badik lom ramai] salu sapan telur ni.bapak aku ajar.aku salu buat/oder 2. xsuka letak kicap/pepper.ori sedap.tp mcm dlm gamabr tu, aku xsuka.sbb terlebih masak.kuning dia xcair.xkawww...

NAJ HEBAT said...

gagah di toilet.

aku pulak gagah mendengar lagu JLO - On The Floor. buka utube.


keh keh

NAJ HEBAT said...

kuatkan tenaga batin minumlah red bull. haha. ada roh lembu.

Elmoluya WutWut said...

aku makan telur camtu sambil kepit hidung pakai penyepit kayu. bluerk.

Lya Colours said...

aku tak bleh makan telur yg kuningnya tak masak ni. rasa meremang2 kat tekak,huhu

HEROICzero said...

bila difikir2 semula, betul jugak. x pernah aku tengok org perempuan makan telur separuh masak. HAHA.