5.11.2011

Skema


salam…


di sebabkan di opiz saya sudah ada budak baru yg bernama Patin. hari ini kemain tau pegi bekpez bersama-sama. Tamara juga tidak ketinggalan. sedang menunggu makanan sampai, budak Patin ni tak habis-habis menjenguk jam tangannya. Katanya ada kerja yang perlu dilakukan pada pukul 10 pagi.


ceh, kemain semangat! maklumlah baru tiga hari bekerja.


“Kau tahu, si Patin ni semalam turun rehat pukul 1.30 makan kat mapley. Lepas tu boleh naik balik pukul 2 petang.” gossip Tamara.

**mapley tu jauhnya, kalau berjalan kaki, adalah kot dalam 10-15 minit.

“Hah? Cepatnya ko makan!” tanya saya.

“Entah, apa skema budak ni.” Tamara membahan lagi.

“Wey, aku takut lar. Nanti manager cari.” jawan Patin membela diri.

“Ko tak payah lah nak skema sangat. Tengok kitaorang, pukul 12 lebih dah cabut, pukul 3 baru nak masok opiz. Ko kena belajar dengan senior-senior ko ni.” kata Tamara bajet otai. Padahal, saya lebih otai dari dia. 


"Entah! Tuh belom lagi campor minah ni nak berkarok bagai!" kata saya sengaja mahu mengantoikan Tamara. 


"Ko ni, karok tu sebutlah perlahan sikit" bisik Tamara namun masih didengari Patin.



Maka, bermulalah penceritaan Tamara di awal kemasukannya di opiz kami…

“Korang nak tahu, aku dulu masa mula-mula masuk. Sebelah aku Manager, depan plak Lija. Kalau aku nak pergi mana-mana mesti cakap dengan Manager.”

Bayangkan mahu ambil barang yang tertinggal di kereta pun mahu tanya Manager.

“Saya nak turun ambil barang sekejap kat kereta, boleh tak?”

“Okey.”


Itu boleh terima lagi, habis kalau nak pergi tandas pun mahu mintak izin, apa citer?


“Boleh tak saya nak pergi toilet sekejap?”

“Hah?” tanya Manager agak terkejut.

“Kenapa, tak boleh ke?”

“Eh, boleh, boleh. You pergila.”


p/s :: tetiba teringat zaman sekolah.lol

14 comments:

bujal X said...

hoih~~baiknya patin~~sama macam aku~~hihi~~

*aku rehat tak pernah cukup sejam tahu!!(mod riak)

eiffel said...

bujal :: sikit pon aku tak percaya!lol

herdairy said...

ooitttt!!!!
ak bukan skema..takut der..
ag pun
bak kata bakal tunang aku
"kite cr duit nak kawen, duit halal.."
ahahahaha
tamara sgt sesuai dgn minat bontot tu..mantap!

eiffel said...

herdairy :: wah!kemain tau org ni..mengaku dia pulak!LoL


aiippp!!!!suka tau usha montot Tamara.

diana said...

boleh pi karok tu..
tak baik tau..
hahahahh..
curi tulang!

eiffel said...

k.diana :: shhh...jgn citer kt org.lol

Aslyna Asrin said...

tu c patin ngan tamara..abis ko?

nurkaloi said...

hahahahah
alaa bese laa tuh
rebong lagi
bleum buluh

bile dah buluh mcm2 jadik heheh

DuniakuAbstrak said...

abis rosak pekerja baru

marina anakcikbob said...

kalau aku selamba je..
selamba je tido depan manager.
hahahaa..

eszol raar said...

nanti dia dah tak skema dah kau buat entry baru ye

areleaf said...

tamara dengan patin ni single lagi tak?

GuavaTheBuaya said...

eiffel sakai hasut junior jadi sakai mcm dia. kahkahkah!

Fara said...

hahahaha! sekarang paten nak buat2 otai dah kat opis neh.