6.01.2011

Londeh.


salam...

AMARAN :: Bacaan 18 tahun ke atas. Kekanak tak payah nak sibuk!

hurm...asik tamara saja interframe di sini. sudah lar dia pernah layan porno amma amma…**tetiba

**gosh, kini jika saya terdengar minachi sebut amma amma, mesti saya teringat Tamara.lol~ ***tak paham, sila baca entry ni.




kali ini cerita tentang pinkY dan puRpLe pula. di zaman kolej.

hari di mana saya menghantar report thesis.

 kami ke jusco untuk membeli barang masakan. puas juga si pinky memujuk saya stay lagi beberapa jam di situ.

“Kau sibuk nak balik rumah rumah awal pown nak buat apa? Macam lar ada laki nk dilayan pown!” kata pinkY.

Huh, pinky memang camtaek! sengaja mahu saya termakan hasutannya. Jadi, saya stay saja di apartment mereka.



Di sebabkan Jusco tu boleh tahan jauh jugak. Kalau menapak adalah dalam 20-30 minit. Jadi kami ringankan perjalanan kami dengan berbual-bual secara bersantai ibarat melalui di gigi pantai di mana pemandangannya yg sangat mengasyikkan. Anggap saja deruan enjin kereta dan motor itu seperti deruan angin pantai mengusap pipi dan asap-asap menerobos rongga hidung pula adalah masin air laut.


Oke, cukup mood mahu bercuti di tepi pantai namun hajat tak kesampaian.**mencikkk!!!



“Ko pernah imagine tak. Kalau seseorang perempuan tu dari gemuk jadi kurus, breast dia maintain ke atau saiz yang berbeza masa dia gemuk?” tanya saya kepada pinkY dan puRpLe.

“Hurm, maintain jela. Eh, jap. Breast boleh mengecik ke wey?” tanya puRpLe.

“Kalau tak silap, boleh.” jawab saya.

“Hah??? Iyeke?” pinkY terkejut.

“Yup. Ada yang kata, perubahan saiz badan yg ketara pown akan menyebabkan cologen ko akan berkurangan. Bila collagen kurang, nanti kulit ko akan nampak macam berkedut. Tak tegang lar kiranya. Itu sebab ada sesetengah orang breast dia nampak macam londeh jerk. ”


“Londeh?” tanya pinkY dan puRpLe.

“Ala, kira macam jatuh lar.” 

“Aku ingat londeh tu hanya untuk seluar jerk. Breast pown boleh gak ye?Kahkahkah!!!” tanya Pinky dan puRpLe sambil ketawa dan diperhatikan oleh abang-abang pomen bengkel berdekatan.

“Woit, cover la sikit! Korang ingat ni dalam bilik ke?”saya mengingatkan mereka.

“Breast Londeh!Kahkahkah!!!” pinkY dan puRpLe tak habis lagi ketawanya sambil menutup mulut.

“Ala…asal kau paham sudah lah! Nak berbahasa sangat. Nak dengar lagi ke tak ni?” tanya saya malas ambil pusing.

“Hah, citerlah.”

“Kalau nk bagi breast tu naik balek ke tegang, boleh lah amik collagen. Aku pown baru tahu pasal benda ni sebab pernah terbaca kat dalam magezine. Kau kan amik soy collagen,  kau tahu apa khasiatnya?” tanya saya pada pinkY.

“Bukan untuk kecantikan dalaman ke?” jawab pinkY.

“Yup. Betei tuh! Kalau ko tengok iklan, semua kata untuk menganjalkan kulit. Supaya tegang. Itu sebab biasanya orang yg dah berusia ramai yang stok ambil cologen. Botox pown lebih kurang jugak lah.”

“Oh, macam tu rupanya.”

“Ha’ah. Ko kan dah kedut. Tuh pasal sibuk amek cologen. Kahkahkah!!!” kata saya pada pinkY.


“Keji! Diam lah!”


3 comments:

haLyZaQiut said...

kemain....

dizHanie_18 said...

eleee ckp la ko pon nk gak amek collagen!yelah nk bg 'mantop'!ngeh3x

dizHanie_18 said...

ellee..tao la ko nk amek collagen gak!bg 'mantop' kan kan kan!ngaku pat!