4.27.2011

Adegan Rogol Dalam Drama


salam…


semalam saya melepak di rumah Tamara setelah boleh tahan bosan jugak menjadi Nepal ni.
Tamara membukak channel TV3. Time tuh kalau tak silap adalah pukul 6.40 petang macam tu. Saya tak pasti tajuk drama apa memandangkan saya telah menjadi Nepal.
Ada satu babak pasal Jehan Miskin bawak sorang perempuan ke dalam bilik dan mula membuka baju**scene orang nk merogol.
Seperti biasa, Tamara melempiaskan nafsunya emonya. Tetiba saya teringat…




Ada satu malam kalau tak silap cerekerama ke entah drama melayu apa entah. Juga ada scene merogol. **Di rumah saya ada dua orang budak kecik. Kezen saya yang berusia 6 tahun dan 8 tahun.


Bila adanya scene perempuan baring tak kiralah di tanah atas katil dan lelaki mula membuka baju atau seluar dengan muka penuh syahwat. Ini membuatkan saya berasa segan. Saya lantas menutup mata mereka. Si kecik mula menepis untuk melihat screen tv. Aunty kemudiannya marah.

“Ala, saya tahu. Dia nk rogol!” jawab si kecil yg berusia 6 tahun.

“Kamu tahu ke rogol tu apa?” tanya aunty berang.

“Tahu. Dia bukak-bukak baju macam tu nak rogol la tuh.” jawabnya sambil tersengih-sengih. -.-"


Kami sentap! Pada pendapat saya, budak baru berusia 6 tahun tidak layak dan tidak patut tahu apa-apa mengenai seks dan sebagainya. Bayangkan baru 6 tahun sudah pandai berkata begitu.




Saya ceritakan pada Tamara sebegitu. Kemudian kami saling bertukar cerita mengenai respon kali pertama mengetahui tentang seks. Yang saya nak selitkan sedikit adalah video porno India yang pernah ditonton Tamara. Katanya, itulah video porno paling lawak yang pernah dilihatnya.


Ammah…amma…appaa….**sila bunyikan dalam intonasi gersang!


Saya sedikit kagum dengan Tamara.

‘India punya pown kau layan!’

Tak. Mungkin dengan kawan Tamara kerana mempunyai pelbagai koleksi daripada pelbagai bangsa. Hebak betei!




Oke, cukup selingan camtaek!


Apa-apa pun, saya sebagai seorang remaja yg semakin dewasa berpendapat drama melayu yg disiarkan di tv, TIDAK PERLU atau TIDAK SEPATUTNYA mempunyai unsur-unsur seksualiti yg sebegitu. Kerana drama melayu sebegitu lazimnya di labelkan sebagai Umum dan dipertonton kepada semua golongan termasuk kanak-kanak! Terus-terang saya perkatakan, jika saya ada anak, saya juga akan terkesima untuk menjawab sebarang persoalan seperti…

“Mak, dia buat apa tu?”

“Mak, kenapa dia bukak baju/seluar?”

“Mak, rogol tu apa?”


Jadi, di mana sensitiviti yang di agung-agungkan oleh orang melayu, kononnya!

17 comments:

Sayid Ann Ima said...

hoho
kt sini memang begitu
sibuk men-censored negara lain pny citer
tp, yg diri sendiri
dibiarkn je
X)

Raihana Izzati said...

Aku tak tau nak comment apa.

Aku membesar tengok Barney.

Sekarang kalau orang sebut term-term lucah pun bukan aku paham sangat.Buat2 je.

Owowowoh.Bila budak2 lebih upgrade daripada aku ni, aku rasa tercabar.

--searching redtube--

Rozami said...

ada ker 'amma amma, appa appa' punya dvd jual? haha

eiffel said...

sayid :: iyela.sape nk sokong industri kita klo bukan kita.**sarcasm

raihana zaty :: tercabar?xpyah.nk kawen nti ko belajar ler pepuas.xrugi apa pown klo xtau skrg!

rozami :: mane lar aku tau!ngeng punya budak!hahahahaa

member aku ckp, xnampak apa,hnya nmpk gigi je.


amma ammma appa appa

marina anakcikbob said...

aku pong xsuka adengan rogol dlm cerita. buat aku horny je. eh.

eiffel said...

marina :: wah, kemain!hahahaahaaaa..

diana said...

sebab tu budak2 sekarang umur 17 pun dah ada nafsu nak merogol..hari2 tv dok tunjuk itu je..

eiffel said...

diana :: ye!sangat setuju ngan akak!itu yg membuatkan sy lagik emo!

huh!

ghost writer said...

tapi kalau tak dipersembahkan kerealitian hidup biar sedikit nanti ramai yang kata....filem melayu masih mundur.takde penarik yang benar2 menarik minat dan rasa ghairah...haha!(baca dengan nada sinis)

nurkaloi said...

memang tak patut ditayangkan adegan tak senonoh tu
budak2 zman sekarang bhye derrr
cam kiter takpe hahahha

apik pehe said...

isk3..dah makin banyak drama melayu camtu skang..

Jemari MonteL said...

ehh.... ROGOL tuh aper??? *tetibe*

haLyZaQiut said...

Tamara tamara...apala nak jadi....

HEROICzero said...

rimas bila budak2 tny. nak explain pon x berapa reti.

adik sedara aku tanya. aku jawab, kau record jek cerita ni, nanti besar kau tengok balik, kau faham lah.

keh3x.

DuniakuAbstrak said...

kalau scene rogol kat drama disekat sekalipun tak guna dah

zaman skrg zaman IT, bebudak skolah rendah pun da pandai on9

segala macam bentuk lucah di hujung jari

yg penting pemantauan dari ibu bapa kena ketat la

Fyqa said...

mlayu dh xda nak snsored sgt. klo bole smua nak dedah nak tnjuk bagai

hmm

Siti Mashitah Saidin said...

hahaha...anak buah aku yg 5, 6 tahun pon pandai tau, kissing mulot tuh macam mn... bdk2 da rosak skrg nih.. xtau la generasi akan datang~