4.13.2011

Naan


salam…

beberapa tahun lepas, ei tengok ramai orang makan roti naan, ei yang time tu, tak pernah makan pown teringin nak cuba. apa sedap sangat ke? time tuh, tengah study lagi… dalam hati ei,

‘Ala, paling cikai pown harga lebih kurang cam roti canai telur je!’

bila roti naan dah sampai , ei pown tengok, dorang bagi kuah kari tapi ada banyak inti kentang. ei pown rasalah. dengan roti nye yang tebal…

‘Ceh, tak adalah sedap mana. Tawar hebeh jerk roti tuh!’

bila time nak bayar tuh, ei terkejut dengan harganya RM 3.50.

biar betik!

‘Kalau aku tahu harganya cenggitu, baik aku makan roti canai 3 KEPING, LAGI KENYANG DAN SEDAP, TAHU!!!’**klo nak diet pown boleh order tosei 2keping!

dah lar roti tebal, tak berperasa dengan kuah kari setakat letak kentang. dah caj sampai RM3.50!!!
time tuh, ei menyumpah,

‘Inilah kali pertama dan terakhir aku beli roti naan!’**nasib baek, ada duit.

sampai sekarang, kalau makan roti naan pown, orang belanja. Kalau order naan cheese plak RM5.00. Cer korang bagi alasan apsal harganya cenggitu berbanding dengan roti yang lain? Susah sangat ke nak buatnya? Banyak sangat ke bahan-bahannya?


Oke, ei mengaku…time tuh ei student dan tidak sekaya budakMARAtapitetapdisupportmakbapak yg mampu beli laptop DELL, dan menukar henfon setiap sem!


p/s :: Undi camtaek di sini

7 comments:

nurkaloi said...

hahah....camtaek jerr
kaloi pun tak suke roti naan ke roti ape ker
tak kuase layan derr

oke ei kaye
hehe

✿....rossa alina....✿ said...

mahalnye!!kat klang roti naan cheese bru rm3 je kot..??huhuhu..

haLyZaQiut said...

skrg kita x tau apsal addicted giler ngan cheese nan & ayam tandori....sekali makan dekat 10 hengget...x___x tetiba rasa mahal la pulak...

marina anakcikbob said...

banyak bezanya..
roti nan pakai tepung lain.
xd goreng tapi d tampal kat tempayan.
kuah dia kuah pudina.
macam ko makan nasik putih biasa vs nasik beriani.
nasik putih biasa rm1-rm1.50 je..
tapi beriani kosong xde lauk mau2 rm2.50-rm3.50..
sebab apa? sebab bahan lain, cara masak lain, walaupon benda nya sama tetap nasik..

eiffel said...

marina hebak bg komen :: oke.thanks eleborate sbb aku xphm.

ko dpt kuah pudina, apsal aku dpt kuah kari jer????

ns beriani ada plbgai rasa wpown di makan begitu sj, tp naan xde rasa!tawar je... T.T

apakah kedai yg aku pegi tuh memg xbest atau????

K2r~90 said...

x pnah try ag =(

marina anakcikbob said...

eh, apsal ko xdapat kuah pudina?? apsalll??