11.09.2010

Gundah-gulana


salam…


ai korang…di saat ini ei tengah gundah-gulana…




minggu ni ei tengah training drive dari kelana jaya – cheras dan pak cik ei guide…


ei ingatkan semuanya oke…rupanya tak…



semalam…

memula pagi ei drive…oke…bila petang… ader satu event tuh, tetiba motor potong ei…dia masuk sangat rapat ngan bumper depan ei…korang bayangkan time tuh selekoh dekat area plaza phoenix…



jangan tanyalah pak cik ei punya bising…


lepas sampai umah…ei kena pergi amik kezen ei yang darjah satu…



lepas dah amik kezen ei…ada satu susur kuar kat tepi simpang…biasalah nak kuar susur tuh kena toleh…kalau tengok side mirror memang tak nampak…


masa ei toleh tuh, ei tak pasan stereng ei ke kiri…dan hampir terkena pokok-pokok kecik…nasib baik tepi tuh tak ada devider…klo tak..ei pown tak tahulah jadik apa…


ei dah cuak…tapi ei cuba control balik…lepas beberapa minit, kezen ei sibuk tanya…



“Kak Epy reti main game ni?” tanya dak kecik sambil tunjuk game dam haji.


memula ei tak jawab…sebab focus dengan driving, ei tak nak lagi jadi cam tadi…banyak kali dak tuh tanya, akhrinya ei kurang sabar…



“Akak tak nampak ker kak epy tengah drive ni? Kat umah tak boleh tanya ker?” marah ei.


“Tapi abah boleh jerk.” jawab dia macam sedih.


“Abah tuh terrer. Bukan cam kak epy baru bajar!!!” marah ei lagi.



*sory akak…kak epy bukan tak nak layan kamu…tapi kak epy kan tengah drive…t kalau excident, kak epy nak jawab apa ngan abah kamu? T.T



#####



pagi tadi…

kami keluar umah seawal 6.15pagi…

melalui highway NPE, Federal dan LDP.



bila dekat susur masuk NPE, garisan putus-putus kat tengah tuh ei tak baper nampak…
korang boleh imagine time tuh kol 6.30 pagi macam mana punya gelap…walau pown dah pasang lampu keta…tapi lampu jalan tak derk…




dia punya simpang…punyalah bulat!!!SANGAT SUSAH TAHU
sumpah ei tak nampak sangat!!!dan ei dah makan jalan…
dan jangan tanya macam mana pak cik ei punya bising…


itu tak kira lagi penunggang motor bawak camtaek!!!
itu belum kira lagi masuk lorong tol asyik tak sampai!!!



kalau korang nampak kete wira ACM tak tahu kaler aper tp ader pelekat P tuh…korang jangan ler hon…tolong ler…dah ler ei bawak 60km/j…


TOLONGLAH PAHAM SAYA BUDAK BARU BAJAR!!!!!!!!!!!! T.T



p/s :: takutnyer nak drive balik ni… T.T

p/ss :: Hey hati, tenanglah dikau...


12 comments:

kata kila said...

caiyokkkk ei caiyok!!!

Lya Colours said...

sabar2
hati2 ye
mulakan pemanduan dgn bismillah dan selawat
insyaALLAH selamat

eiffel said...

kila + lya :: thankz..aku akn try

marina anakcikbob said...

kalo nak kuar simpang, brek, jgn tunjuk terer sambil drive sambil tengok..kang pokok kecik ko selamat, pokok besar gabak ko redah..

Catherine- said...

yakin dan fokus!
jangan marah2...nanti cepat tua..ehe..

aku masalah kalo reverse nak kuar parking.

Mario said...

camana ko bule lulus...pelik pulk aku...ekeke lesen beli ke weh...haha gurau je... tapi nnt lama2 ok le...klu pandang kiri kanan...ingat...tangan jgn keras...

maisyara Pot! Pot! said...

ape kata ko bawak keta kebal? langgar ape pun ada best! hakhak xD



* woit! relax2 ler makcik. jgn jd camtaek. ko leh bawa yea keta tu.. ^^

::cdot the dot:: said...

moga ko selamat pergi..


selamat kembali..

eiffel said...

marina :: huhuhu..thankz nasihat ko..


catherine :: aku pown...tkot kne kete blakang..huuhuu


mario :: komen ko PALING CAMTAEK!!!DIULANGI PALING CAMTAEK!!!

oit..aku susah payah hadapi smua ujian..ko senang2 jerk ckp lesen beli!!!!keji wey!!! T.T

klo aku beli, xderk ler aku ckp susah!!! -.-"
*emo nk mati

eiffel said...

maisyara potpot :: paler ko! nam+pesen dia jerk kete kebal..tp xkebal mne pown..kemek gk.. -.-"



cdot :: amiin...

Whoopz said...

Carefull wei.. Rapatkan seat ngan stereng.. Hahah.. Gud luck!

maCy said...

ganbatte! macy pun dah ada lsen lama xbwk.. msti sama cm ei jugak.. chill :D