11.11.2010

Tak Paham


salam…



Alhamdulillah…ei  selamat sampai di opiz…drive tanpa pak cik ei guide…



tapi aunty ei lak yang guide nak g opiz…

keluar umah seawal 6.20pagi…

menghantar abang ke opiznyer di desa hartamas…

bapak jauh!!!

sampai di opiznyer pukul 7.05pagi…



kemudian ei drive pula ke opiz, kelana jaya…

sampai opiz 7.45pagi…

parking pown amik masa 5minit…kejap-depan-kejap-undo-kedepan-undo...   -.-”

terbuat ‘show’ plak kat depan café (parking dekat ngan cafe)…

biarkan saja mata yang memerhati…


‘Lantaklah!!!Aku ada P…ko ada????’


camtaek kan?!!!


dah ler baru bajar…tepek P…lagi mau eksen!!!huh…




#####




Tadi Tamara menggedik nak lepak seketika di tempat ei…antara perbualan kami…


“Macam mana drive pagi tadi? Oke?” tanya Tamara.

“Bolehlah. Aku drive sendiri, pak cik aku tak ikot. Aku kena anta abang aku dulu.” jawab ei.

“Abis, ko ngan aunty ko lah?” tanya Tamara lagi.

“Yup!” ei jawab balik.

“Ko parking bawah lah?” tanya Tamara seolah-oleh tak percaya.

“Iyela.” ei menjawab sambil dahi berkerut.

“Wah….best nyer!!!” kata Tamara sambil muka bersinar-sinar.

“Amende yang bestnyer?” tanya ei semakin tak paham.

“Yela, ko dah boleh drive.” jawab Tamara.

“Lah…ko pown boleh drive gak!” jawab ei semakin tidak memahami maksud Tamara.

“Iyela, tapi aku dengar ko dah boleh drive, aku rasa macam best pulak.” terang Tamara.

?????


“Bawak 60km/j macam tuh best???” tanya ei lagi, tak puas hati.





‘Tamara, asal ko kata best???Sungguh aku tak paham!!!’



p/s :: Tamara sudah ada lesen competent, namun masih tak berani drive dari Kelana jaya ke Shah Alam pown…

boleh imagine macam mana kereta dari kampungnya (Melaka) boleh sampai ke Kelana Jaya?



owh, mungkin kereta dia terbang kot…




18 comments:

MOFASAD said...

wah... dah ada lesen! jom lumba dekat faderal!

hahahaha!

MOFASAD said...

waahh!!! jomlumba dekat faderal kalau dah ada lesen! hahaha

eiffel said...

kahkahkah!!!kompem ler kalah wey!!!

org baru belajar ni der!!!

tgu taun depan la..mb bole kot..kehkehkeh

MOFASAD said...

hahahaha

mario said...

hehe....

Linglung said...

tamara tu mak bakap dia takmarah ke nak drive kete takut2 lagi walaupun dah dapat lesen penuh. gila lah tamara takkenamara..haih!

eiffel said...

fared :: takot ler tuh :P


mario :: ??? -.-"



linglung :: kahkahkah!!!entah la der..gwa pown tak paham

Catherine- said...

haha...nak lumba ajak aku skali yerrr...!! yes yes!

Frodo Baggins said...

bgtau tamara, konsepnya mudah ... bg org2 pemberani, prinsipnya mudah >> tanpa keberanian, takkan mimpi raba coli jadi kenyataan ...

eiffel said...

catherine :: ko nk join melumba ker nk jadik pompom gurl???kehkehkeh...


frodo :: kahkahkah!!!oit frodo...raba coli apa barang?kt super market pown bole...kahkahkahkah!!!!

marina anakcikbob said...

semalam lalu kat bangunan phoenix tu teringat2 ko nak langgar pokok2 kecik walaupun bukan kat situ tempatnye..ahahahahaha,,,

Whoopz said...

5 minit kedpn undo kedpn undo? Silap2 bleh klimak tu wei.. :p

DuniakuAbstrak said...

redah je weh

mula2 kemek2 sikit keta tu biasa la
langgar sana sini

da lama2 bawak keta kalau kemek2 gak

amik lesen tu bakar je..

hahaha

haLyZaQiut said...

waahhh.....alfi...berjaya dh...ok la tuu...kita yg bawak kete lama pon x park kat dlm...alfi dh berjaya park kat dalam...lagi hebat dari kita weehhh.....=p

Zezebel said...

Sioknya dah ada lesen. Saya masih nak belajar ni.

eiffel said...

marina :: gwa tau lu rindukn gwa...jgn malu


whoopz :: klimak mende ni????



ayul :: hahahahaaaa..aku tgk rmai jerk kot org lama bwk exciden



liza :: byk r...stakat parkg bwh opiz jeke yg besh??hahahahaaaa


zezebel :: mne ader siok...penat aderla

Sophie Al-yahya said...

ades..mmg camtaek nih!

Nurulbadiah Lai said...

gaih..apakah..hahhaha