11.30.2010

Habit Baru


Salam…

korang nak tahu tak…dekat sebulan ei drive ni…
pagi tadi adalah 1st time ei g hon orang!


sebabnyer camni…


kat area Tropicana city, jalan tuh ada 2 lorong jerk, masa tuh ei kat lorong kanan, keta mpv ni kat lorong kiri ler…ei pown cm biasa lar…
time tuh kteorang jalan saing-saing..

maknanya…sebelah-sebelah…tapi kete dia lagi depan la…tetiba ei tengok tayar depan keta tuh len macam tau…kira dah masok line ei lah…memula ei break sikit ler…
sabar…


masalahnyer…dia bukan nak masuk lorong ei…tapi klo dia nk masok lorong ei tanpa bagi signal pown mungkin ei bole terima lagi la
ni dia nak memotong pown bukan…


tetiba dia buat lagi…bukan sekali tapi sampai tiga kali…

ei pown maki ler lam keta!!!

“Der, lu sebenarnya nk g mana???” tanya ei sensorang.
time tuh memang geram giler!!!

ei pown rasa tak sedap, ei terus hon, dia pown ke kiri skit…
 pastuh ei plak ke kanan skit…

terus potong dia!!!

korang tahu, rupa-rupanya dia nak ke g simpang kat belah kiri…
*usha kat sidemirror


siyes ei tak paham!!!


#####

antara orang yang ei stok maki atau bebel dalam keta ialah…


mamat-moto-tak-sedar-bawak-lembab-nak-mati-cam-siput-babi-g-jalan-tengah-tengah-alam!!!

camtaek!!!




p/s :: sejak ei dah boleh drive ni kan…ei dapat rasa…makin lama ei rasa habit mencarut itu makin menjadi-jadi…
korang ada tak macam tuh?

15 comments:

rAy jR...@...Aliff said...

kakakaka...ini la dia lau org pmpuan bwok kto..xdok kesabaran lgsung... erkkk.....jgn salahkan wa..ini statistik.. larikkkkkkkkkk...kakakaka

eiffel said...

ray :: eh, kira gwa ni PENYABAR TAU!!!skali dia buat, gwa xterus hon!!!

mencikk!!!!!! >.<"

diam ah!!!

MOFASAD said...

normal kehidupan di bandar :P

eiffel said...

fared :: gwa anggap lu pown cam tuh!

yeah, give me five!!!! XD

Lya Colours said...

wei aku kadang2 menyesali maki2 dlm kete bila org depan aku bwk lembap nak matik atau dia mcm nak masuk simpang x nak masuk simpang. mcm dah himpit kiri/kanan,signal x bg, so harus lah aku hangin
and bila potong kete dia tgk org tua bwk kete i.e makcik2 tua pangkat nenek2 kita ata atok
series aku rasa mcm aku ni jahat nak mmps
im sorry nenek/atok
anak darah muda x penyabo
huhu

jAck ALvin buKAn suPErpoRnstAR said...

wa rasa lu bakal dapat darah tinggi dlm tempoh 2 tahun memandu..

eiffel said...

lya :: owh..ko buat aku rasa berdosa T.T





tapi klo driber yg kena maki tuh dak muda..yg sihat walafiat..memg akn ku teruskn memaki meka!!!muahahhahaaaaa
*keji punya olang!!!

Tipah said...

normal. itu tanda-tanda awal bakal Pemandu Formula 1. Tahniah!!

eiffel said...

alvin :: hi alvin kachak!!!

sejak bila lu amik medic ni?

eiffel said...

tipah tertipu :: msti lu nk kata lu pown pemandu f1 kan?!!ker pemandu f4??muahahahaaa

Whoopz said...

Lenkali ko senyum n tunjuk jari tengah kat driver yg mcm tu

Umie Nadhirah said...

Awat slow sangat mamat tu.. hat tui~!

Nak kena bawak panah lain kali..

Hellioz said...

standard ah
driving tang mana yang tak rase cm nak mencarut.
gyahahahahhaha~

haLyZaQiut said...

hahhaa...klu dh mmbahayakan pemandu lain,xpe...tu dah kira tahap WAJIB hon tuu...kih3...

arieftarmizi said...

wahai saudari, sedarlah bahawa mamat2 yang bawak moto slow tu pn risiko dierang tinggi...
eksiden lebeyh 60 km/j da blh ilang nyawa...

pnah tgk 1 family naek moto...?
si ayah, si ibu dan anak kecil di tengah2...

fikir2kan lah...
dan selamat beramal...