11.03.2010

Tak Nak Kawan Sudah...♪♫♪♫


salam…


hi korang…bertemu lagi dalam blog camtaek…ngeh ngeh ngeh…
masa korang kecik-kecik pernah tak korang nyanyi camni…


pen merah...♪♫♪♫ 
pen biru...
u marah...
I love u.♪♫♪♫ 

atau pown…

tak nak kawan sudah...♪♫♪♫ 
nama engkau Dollah...
tetek engkau sebelah!!!♪♫♪♫ 


kalau nak ingat-ingat balik…entah apa-apa ntah…
yela…cuba korang pikir..apa kena mengena dengan tak nak kawan ngan tetek pulak???


dem!!!


ayat tepek abis ni…tapis sikit…chest-fruit…


owh, yela…



*zaman kanak-kanak mana ada chest-fruit kan..ngeh ngeh ngeh…



apakah kalau kita tak berkawan ngan orang-orang tertentu maka chest-fruit kita akan hilang sebelah ker????



tuh sebab ei kata ntah apa-apa ntah



zaman tu dah lama berlalu…
ei ingat dah masuk zaman sekolah menengah dah tak adalah lagu kekanak camtu…sehinggalah…




#####




tingkatan 4 Jaya pada tahun 2004…



suatu hari selepas rehat bagi sessi pagi * standert ler tingkatan 4 sessi pagi…
kelas menjadi agak bising pabila semua pelajar masuk ke kelas…


pabila kelas yang majoritinya adalah perempuan, sudah menjadi lumrah untuk mendengar suara-suara mereka bergossip…masing-masing berkumpul di bawah kipas sama ada kipas depan kelas atau kipas di belakang kelas…




semuanyer berkumpul…menjaja cerita…ada yang mengambil buku latihan untuk dijadikan kipas…sambil mengibas-ngibas baju yang sedang basah dicelah-celah ketiak sehingga kekuningan pabila terlupa memakai deodorant cap rozana…ada yang menyelak tudung belakang sehingg ternampak rambut ekor kuda...singlet dan tali bra…




paling tak boleh blah…ada yang mengibas-ngibas kain dan terlihatlah bulu-bulu kaki…



‘Owh, stok bulu rupanya dia ni’


pernah satu hari ei bertanya…



“Ko buat apa???” tanya ei dengan muka penuh tanda tanya.



“Aku tengah kibas-kibas sambil kipas dalam kain ni…panas wey. Kasik berangin sikit.” jawab kawan ei.




erk???!!!



“Wey, kibas slow-slow sikit. Ada baulah.” tegur ei sopan.



“Siot…ko epy!!!” katanya menahan tawa.



*epy, nama glamer ei…tak tahu nape mak panggil epy…kawan kata mungkin sebab ei ni selalu happy jerk -.-”




……





sambung balik…





mereka sedang bergossip…manakala ei pada ketika itu ditempat sendiri sedang menikmati air botol yang ei bawak dari umah…


kemudian, ei jerit dengan apple


“Wey, ko bawak tak lirik lagu mirae tuh???” jerit ei.



ei ditempat sendiri manakala apple di belakang sedang mengeringkan bajunya yang basah dek peluh.




“Wey, aku lupalah…esok aku bawak.” jawab apple sambil tersengih-sengih.




pada tahun tuh, lagu tu baru nak naik…kiroro - yg bertajuk mirae

bila ei dapat tahu, si apple ni ada lirik tuh, ei terus mintak…tapi sudah berhari-hari dia terlupa nak bawak…



camtaek kan?!!!



tak tahulah...air cap semut mana dia minum… -.-”



“Dahlah kau!” jawab ei. Ayat konon-konon nak merajuk.


“Eleh, itu pun nak merajuk dw!!!” katanya dan tersenyum lagi.



“Tak nak kawan!!!” kata ei pulak sengaja gedik-gedik.



“Tak nak kawan sudah ♪♫♪♫ 
Nama engkau Dollah…♪♫♪♫ ” 

si apple mula bernyanyi dengan kuat.


 Satu kelas dengar dan memandang kami. ei kemudian memandang apple dan berfikir…

‘Dia berani sebut ke tak last ayat tu???’


“Tetek engkau sebelah!!!!♪♫♪♫ ” sambung si apple semakin kuat.

 Kemudian disambut dengan ketawa rakan-rakan kelas ei yang lain.


“Abislah ko...py. Nanti tetek ko hilang sebelah!!!” kata apple lagi.





erk??????????



‘Bodoh punya apple…macam banggang!!!
Hish... ada gak breast yang kena ramas jap gi!!!’ sumpah ei dalam hati.




bapak malu wey!!!!Ingatkan dia nak pujuk!!!Sekali... boleh budak ni nyanyi kuat-kuat dalam kelas. Siap cakap breast hilanglah!!!Korang bayangkan, dah ler dalam kelas tuh ada budak laki, walaupown hanya dalam 10 orang jerk!!!










camtaek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!





15 comments:

acidburn junkers said...

so xde kat sebelah la ni..hewhewhew

eiffel said...

acid sengal!!!!!!!!

BLADE EDGE said...

Salam..

saya just blogwalking..baru tahu pasal blog ni..

Anyway kalau ada masa, silalah menjelajah ke blog saya.

regards,
BLADE EDGE

acidburn junkers said...

jgn la marah..kang 22 xd..hewhewhew

rs kewl lak gelak cm2..

hewhewhew...

cma..cimot..shimoro said...

ASAL aku x ingat.. haha ade kah sb aku duduk di belakang ataupun aku tertinggal kejadian ini

mario said...

klu budak2 dulu ...takut gak kan klu org nyanyi camtu...ekeke

maisyara Pot! Pot! said...

ada pernah dgr

ayoyoyo.. tak tahu!
mak balik bawa kayu
pukul buntut ko!


aku paling gerun dgr ayat ni dulu2 =.="

eiffel said...

blade edge :: insya'allah...thnkz jenjln kt sini :P




acid :: ko gelak jijik!!!


cma :: oit..ko tuh kn pengganas eh silap..ko tuh kn pengawas!!!may b, ko masok lmbt..tp aku psti time ni memg ko xderk!!!


mario :: ko laki pown tkot ea..huhuhu



maisyara :: huhuhu..aku xpernah dgr lak lagu ko tuh

::cdot the dot:: said...

tak best nak ramas..

NAJ HEBAT said...

tak nak kawan sudah..
nama engkau Dollah...
tetek engkau sebelah!!


hurm...


renung2kan... dan slamat beramal..


ni mesti org tua2 dulu punye pasal.


gua pon tatau tang mne relate nye ngan tetek!


dem..

maCy said...

haha. teringat semua ni ;D

J. Abdullah said...

zaman gua ada kawan olok-olok. which permits mengumpat behind their back.

kalau kawan betul betul, takleh mengumpat pasal kawan tu.

zaman lu ada tak macam tu?

eiffel said...

cdot :: -.-" saper tuh???



naj :: tuh ler psl!!!gwa pown xphm..huhuhu


macy :: msti ko pown slalu nyanyi camtuh kan!!!!


j.a :: ader plak camtuh????ntah...gwa rsa cm xderk jerk...huhuhu

cma..cimot..shimoro said...

hahha!! ye maybe aku x de dlm kelas.. menjalankan misi mengganas hahhaha

cma..cimot..shimoro said...

hahha!! ye maybe aku x de dlm kelas.. menjalankan misi mengganas hahhaha