11.23.2010

Kain Lap


salam…­­


ai korang…er…sebenarnyakan…ei nak citer somthin’…tapi agak malulah wey…

sungguh!!!*imagine muka ei beriya-iya


macam mana nak mula ea…

hurm…oke-oke...entry kali ni memang ada kena mengena dengan entry lepas

kalau nak paham…silalah baca dahulu entry lepas


kalau tak, korang akan mengalam syndrome ke-blur-an



#####



Sebulan yang lalu…


Sejurus lepas pak cik ei amik wira dan menghantarnya ke bengkel…

repair mana yang patut…*wira dah berusia 9tahun…

Pak cik ei, terus bagi ei kunci…


“Nah, kunci wira. Aku dah repair, ko amik masa untuk drive.” pesan pak cik.



Biasalahkan...kalau korang dapat kete…mustilah gumbirakan.

Dah takpayah nak penin-penin nak carik keta…bla…bla..bla…

walaupun hanya untuk sementara dan hanya kereta tua…jadilah kan…

senang sikit nak kemana-mana…tak payah lagi nak harapkan/susahkan orang…


Esoknya…*hari minggu…

lepas jerk ei siap masak kemas smua…ei pown park-lah keta kat garaj…

niat di hati nak cuci+ vacuum…

Benda yang tipikal-lah kan…memula dapat keta semangat nak cuci SENDIRI!!!

konon nak jaga-betul-betul-cam-jaga-anak…muahahahahaa


ei pown mintaklah alatan-alatan untuk cuci kete semua…tapi malangnya pak cik ei bukan seorang yang rajin sangat nak jaga…yang ada 2SET SPAN BARU khas untuk cuci kereta siap  free dengan kain lap…*dalam plastic lagi, dalam erti kata lain, tak pernah guna…beli-jek-lebih!!! -.-”



kemudian, pak cik ei bukak bonet..dia kasik sekali…er…alamak…
tak tahulah macam mana nak sebut…

ala…cream yang nak wax-kan keta tuh…kasik kilat!
lepas tuh dia ajarlah ei, macam mana nak wax-kan keta…
walawey…jangan memain tau…ei bukan takat cuci, abis cuci ei lap pastuh vacuum dalam semua…lepas tuh barulah wax-kan…



korang rasa ader ker anak dara sanggup nak wax-kan keta ditengah-tengah hari terik???



ei rasa cam tak ramai jerk!!!



sebab…wey, dorang nak CUCI tertonggeng-tonggeng pown dorang malas…

inikan plak nak wax di bawah matahari yang tengah terpacak kat kepala!!!

pastuh nak buat sendiri plak!!!

KOMPEM-LAH TAKKAN, kan!!!!g mam lah kat situ…

dan benda yang tipikal dorang akan anta kedai jerk…serius wey…

g r tanya anak dara yang pakai keta!!!



#####



oke…nak dijadikan cerita…ada 2span yang berbeza texture…

salah satunya ada free kain lap kaler oren…

ei pernah nampak kain lap macam tuh sebijik-sejebon dalam keta beliau…

beliau simpan untuk nak lap dashboard ker bila berhabuk …lebih kurang camtuh lah.
 (itu kira aktiviti beliau bila agak bosan tunggu ei -.-”)



lepas dah settle semua, ei pown kemaslah semua…
dan kain lap kaler oren tuh, ei pown rembat ler.
(rembat? sebab rasanya pak cik yang beli, tapi buat harta plak!!!)


 Sajer letak dalam keta manalah tau ada nak lap apa-apa kan. Kedudukannyer dekat tepi pintu sebelah driver!!!*sebab ei nampak beliau pown simpan kat SITU



#####



Sekarang ni korang boleh imagine dan paham tak APA kaitan entry lepas ngan entry ni?????????


masa ei tengah duduk sambil mengingat peristiwa malam tuh, tetiba ei teringat pasal kain lap tuh!!!

‘APE KER CAMTAEK SANGAT SAMPAI LAP CERMIN PAKAI STOKIN SEDANGKAN ADA KAIN LAP KAT TEPI PINTU!!!’



serius wey, masa kelam-kabut tuh, ei langsung tak ingat pasal kain lap tuh!!!


korang boleh tak imagine camne benggang nyer ei bila ingat balik?


nyaris ei mati bila menikmati bau kaki tahu!!!







p/s :: Kalau abang ei tahu ni mesti dia nak cakap...


"Ko sebenarnya sengaja je kan nak bau kaki aku"






camtaek giler!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! -.-"

15 comments:

hiro said...

buat kain lapkin xpe g.hehe

LadyRye said...

kahkahkah! bila kelam kabut, semua pun lupa kott..

eiffel said...

hiro :: -.-" er...ko sbnrnya nk ckp pe?

ladyrye :: tuh ler pasal!!!

Catherine- said...

fuh! aku harap segala kejadian ko nih x berlaku pada ku...ngehngehngehh~

Whoopz said...

Dah jodoh lu ngan stoking abg lu.. Redha je la.. Hahah

eiffel said...

catherine :: -.-" tp gwa doa sebaliknyer...ngehngehngeh gak!!!!


whoopz :: T.T diam r whoopz!!!

Mario said...

ooo...ada pun kain...pompuan mmg gelabahla klu bwk keta ni...mmg patut kene stokin...ekeke

diana said...

hahah..
agaknye masa tu tak boleh berpikir dah kot..
kebetulan lak abang ei memang nak pedajal ei..
rasakan la aroma stokin dia tu..
kan??

jAck ALvin buKAn suPErpoRnstAR said...

aku bayangkan kau comel dlm segala situasi..

jAck ALvin buKAn suPErpoRnstAR said...

camtaek!!

Lya Colours said...

hahaha bau kaki adalah bau TERhebatt

.::WaNiE::. said...

hahahaha sengallllll

eiffel said...

mario :: ko memg kedengki+menciikk kan bila pompuan drive...jelez ler tuh!!!



diana :: kte blur lah time tuh!!!
T.T camtaekkkkkkk!!!!



alvin :: ko memg keji T.T



lya :: memg terhebat sampai aku nyaris matiiiii!!!!


wanie :: memg camtaek!!!

haLyZaQiut said...

kah3....redha jela...bnde sudah berlalu usah dikenang...kah3...

eiffel said...

liza :: sej harus dikenang...supaya ia xberlaku lg...

- pakar sejarah...