11.02.2010

Make-Up


salam…


oit korang…


pagi tadi lepas bekpez. ei singgah pergi bank. standert lah kan, awal-awal bulan bagi yang bekerja…itu ini nak kena bayar…g bank-in sana sini kasik settle bil…mana yang boleh bayar online, online lah kan…

mana yang tak bole, kenalah buat secara manual…



ei pown lepas isi borang, tunggu ler suara mesin dok panggil angka giliran



tetiba ada sorang awek…*klo ei panggil awek ada gaya cam peng atau lesb tak??? 
ah, lantak la…awek ker pompuan…janji korang paham!!!



sambung balik…


ada sorang minah jalan kat belakang kaunter…

jalan nak lelaju jerk…ntah apa yg dikejarkan…

owh, mungkin masanya agak emas atau RM…mungkin…

*cis, ngata orang…padahal ei pown selalu camtu :P



bukan pasal dia jalan cam lipas kudung itu yang ingin ei sampai kan…

yang menjadi umpatan ei ngan member ei ialah…








#####



 “Wey, ko tengok minah tuh wey! Tak boleh blah make-up dia.” komen ei sejurus terlihat kelibatnya.


“Mana? E’eeee!!!” tanya member ei.


“Ni mesti stok kulit gelap cam minachi pastuh pakai bedak yg kaler putih punya tepek tebal-tebal.” ei terus member kritikan.


“Bukanlah. Ni stok tepek cream safi tak pun cream fair & lovely bebanyak.” member ei pula membuat andaian.


“Hah… Betul wey. Kelabu asap der! Nak nangis aku tengok!!!” komen ei lagi.

“Hahaha…Wey, tak baik ah kita mengumpat. Kesian dia.” member pada mulanya ketawa. Namun cuba menginsafkan ei.


“La…aku cakap benda yang betul ni. Dah tahu kulit agak gelap, nak make-up pulak macam opera cina. Ingat cantek ker??? Camtaek adalah!!!”






nasib baek dia tak make-up cam ni...


p/s :: kepada yang berkulit gelap, silalah pilih kaler compact powder, bedak asas…make-up dan sewaktu dengannya yang bersesuaian dengan kaler kulit anda!!!




owh, tidak lupa gak. mengajak kawan anda yg bagi idea tuh bukan seorang yang  buta keler…


sekian time kasih!!!




p/s :: ustazah kata…bercerita yang benar itulah mengumpat…yang palsu itu fitnah… :P
tapi ayah kata…bercerita tanpa memberitahu nama, tak apa kan...???
Enhanced by Zemanta

13 comments:

Whoopz said...

Nex time ko g jumpa direct je.. Ckp je kat dia.. 'ko make up x lawa..'

Ada bran? :p

fndrocka said...

Tudia haih...mengata kat org..haha.dia gi hallowen lah

maisyara Pot! Pot! said...

takpe. asalkan dia makeup tak CAMTAEK xDD

Lya Colours said...

haha biasa la tuh kita pmpn ni kat mata suka melihat pastu mengomel2

hahaha

lotikus disarimankan said...

berapa kilo tepung dia pakai?

eiffel said...

whoopz :: ckp face-to-face??bukan berani atau x..tp t tmbul isu len plak..huhuhu


fnd :: kikikiki..stendert ler...
mgkin yela kot..opiz dia wt party hallowen..huhuhu


maisyara :: tp aku tgk da camtaek da..


lya :: muahahaha..tahu xper :P

lotikus :: ntah r..dekat sekilo gk perabis tuh

hiro said...

kah2,,,dia juga nk putih melepak.klazz gtu.

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

salam


huh napa tak tampo je...

Mario said...

sib baik aku putih...wakaka
selamba dek ko ngata dia eh...ekeke

PinQib said...

BULU OH BULU.. HEHEH

J. Abdullah said...

gua ke mana mana pakai eyeliner. lain lain tak pakai pun takpe.

eiffel said...

hiro :: huhuuhu..mslhnyer xjd cntek pown...



brutal :: ko memg brutal ler...tetiba nk tampo ank org....



pinqib :: tetiba bulu???



j.a :: yeah!!!eyeliner plg pntg der!!

Lulu caldina said...

salam..ngee...
panjang lebar cerita