11.22.2010

JoUrNeY To De HoMe!!! T.T


salam…


berdasarkan entry lalu


lepas jerk ei up kan entry tuh, ei terus keluar…pergi kedai mencari makanan…iyela, aunty ei kata lama lagi..sebelum ada yang mati mulut berbuih kerana kebuluran. 

Lebih baik ei beli roti untuk buat alas perut. owh, kedai agak jauh sikit dari opiz. dalam pekat malam, ei terpaksa bawak wira gak.


marabahaya kata aunty ei.



#####


lepas dah tapau makanan, tetiba abang ei kol…suruh amik dia dulu.ei mesej bertanya aunty ei dulu. aunty kata pergilah kalau ei boleh drive sensorang.


ei pown pergilah Desa Hartamas. lepas amik abang ei, kami ke kelana jaya semula. lepak mapley sementara tunggu keja aunty settle.


amik abang memang TAK thrill!!!bukan itu yang ei nak citer sangat. biasalah, isi cerita terpenting mesti ada kat hujung ceritakan!!!



habis makan, kami pergi tapau burger untuk aunty ei. time tuh da pukul 11malam.

*padahal keluar opiz dari pukul 8++, baru ingat org yang kebulur…korang boleh bayangkan kalau pesakit yang terlantar…apa akan jadi ngan dorang?



tak payah bayangkan, lantak doranglah mati terkontang-kanting!!!

hari pula semakin mendung. kami bergegas pulang opiz semula.



#####



ajak abang lepak kt opiz. tengok fb, tengok blog…

perkenalkan blogger dengan abang…kutuk sana kutuk sini


p/s :: dia pown macam berminat nak buat blog gak…adesss… -.-”



dah bosan…tengok jam lebih 12tengah malam!!!!

WATDERFISH ADA KAT OPIZ DARI 7PAGI SAMPAI 1PAGI?!!!!!

ei pown mesej aunty…sib baek dia reply


“Jom balek.”



#####




sebaik turun opiz jerk, hujan turun dengan lebatnyer. ei yang memang simpan payung dalam hand beg pergi amek wira.


hujan lebat jangan tanya macam mana…ei masuk keta jerk air-cond tak berfungsi!!!



*air-cond keta tuh agak mereng, kadang-kadang dia oke, kadang-kadang dia tak berfungsi!!!dia hanya on pabila dia nak jerk!!!


camtaek betol!!!



korang boleh imgine apa jadi kala malam hujan lebat pula dan ketiadaan air-cond!!!!



berkabus kat cermin kereta jangan tanya macam mana punya tebal.



namun ei jalan gak perlahan-lahan, sampai dekat-dekat kilang arak G.A.B (Guiness Anchor Berhad), ei tak leh nampak, pandangan pown cam kabur…ei pown berhenti kat stesen bus.



time tuh, kami pown mencari sesuatu untuk lap cermin.


dan disebabkan ei pown boleh dikatakan baru lagi pakai kete,
 jadi dalam keta memang NON-ADA TISU!!!!!

dan ei pown bukan minah tisu!!!!

kalau korang, apakah yang akan korang guna untuk lap cermin keta bila berkabus??????????
memula aunty soh abang bukak baju kemejanya…

“Tak boleh!!!Ini baju baru!!!”




aunty ei kat belakang yang pelahap kebulurnyer, dia dah berjaya abiskan burger. pabila disaat ei mencari tisu, dan kemudian bertanya…



“Tisu lap burger ni boleh tak????”



watderfish!!!dia dah lap mulut dia bekas makan burger nak lap kat cermin!!!!



‘Ah, bolehlah.Ini jerk yang ada!!!’



bayangkan kat dalam punya tebal kabus, nak taknak ei terpaksa gak lap cermin gunakan tisu.
dan aunty ei pown suruh ei turunkan tingkap kereta, agar suhu didalam sama dengan suhu diluar kereta.



kami terpaksalah turunkan tingkap separuh…
air masuk dalam kete korang jangan tanyalah wey!!!


memang kami kebasahan!!!
kami rasa dah macam naik motor tahu!!!

*iyela, naik kete pown bila hujan lebat kena benti...dan boleh basah, apacer??????




kami nak balik!!!kami tak nak tunggu lagi!!!jam sudah masuk pukul 1PAGI!!!

kami berusaha mencari cermin atau apa-apa sahaja untuk lap cermin…namun kabus kat cermin masih lagi tak boleh hilang…kemudian abang ei bagi idea paling CAMTAEK SANGAT!!!



“Lap pakai STOKIN aku boleh tak???”


“APA???eeeeeeeeeeee!!!” kata ei + aunty serentak!!!


“Eh, stoking ni baru hari ni pakai tau!!!”jawab abang.

lalu abang membuka kasut dan stoking nyer…kemudian mengelap cermin dengan stokinnyer!!!

erk?????kami kejijikan melihat tingkah laku abang!!!


lepas abang lap cermin, kemudian dia pakai semula stoking busuknyer itu!!!



erk????*sekali lagi kami kejijikan!!! -.-”



berkat abang mengelap cermin menggunakan stoking-nyer…kabus sedikit kurang…dan hujan sudah tidak lebat seperti tadi…dan ei pown mula bergerak…



disebabkan hujan, ei terpaksa dekatkan badan dengan stereng…untuk menajamkan lagi mata…walaupown hari sudah pukul 1 pagi, namun masih ada juga kereta….*owh, KL yang tak pernah sunyi…



pabila wira mula bergerak…angin malam yang berserta hujan itu meniupkan bau-bau dari cermin…



lalu terhidulah ei bau burger hasil dari tisu aunty lepas makan burger…

ei rasa macam nak makan jerk cermin tuh!!!

selang beberapa minit, terbau pulak kaki abang!!!


HASIL DARI PENGELAP SPE-SIAL!!!!!


korang boleh imagine bau kaki yang terperap seharian kemudian basah terkena hujan?!!!!

ei terasa seperti kaki abang ada betul-betul dekat hidung ei!!!! T.T
time tuh mulalah terasa macam nak tumbuk abang sedas, duapulohdas!!!



sumpah wey!!!BAUNYER SANGAT 'NIKMAT'!!!


kembang-kempis hidung ei menahan bau!!!nak lempang, itu abang sendiri



bukan camtaek lagi…ini dah macam shilaker tahu!!! T.T”


#####


ei teruskan gak drive dengan gagahnyer penuh berhati-hati…ei pasang lampu paling besar walaupown kat Federal memang dorang dah pasang lampu


yup, ini 1st time ei meredah hujan waktu malam cenggini…


bukan dua mata, tapi enam mata yang memerhati jalan, semuanya berasa gelisah dalam kebasahan menahan kesejukan…dalam hati bertawakkal…



“Ya Allah, selamatkanlah kami…”



pabila ada susur dari kiri, jalan tersebut agak landai…bila landai, maka akan ada air yang bertakung…


korang boleh imagine apa akan jadi???
yang pertama, ei dapat elak…

bila di susur yang kedua kat area Mid Valley…lagi banyak air yang bertakung…

ei mula berjalan perlahan-lahan…namun kereta dilorong kanan agak SHILAKER…dengan lajunyer redah air tersebut!!!



KITAORANG YANG TAK ADA AIR-COND JD BUKAK TINGKAP, KOMPEMLAH BASAH!!!
DAN PERCIKAN AIR KAT CERMIN PUNYALAH BANYAK SAMPAI ei RASA MACAM ADA ORANG SIMBAH SEBALDI AIR!!!SIKIT POWN TAKNAMPAK DEPAN!!!


yela…nampak air jerk!!!apapowntaknampak!!!


jadik ei terpaksa brek!!!dan bila ei break, kawasan situ pulak kawasan air bertakung!!!
keta berhenti!!!

semua dalam keadaan cuak!!!


“JALAN!!!JANGAN BERHENTI!!!” jerit abang dan aunty ei.
kemudian abang sambung…


“Nanti mati engine!!!”


apalagi…ei pown tekan pedal kasik jalan laju!!
sudahlah bawak auto…klo mati engine memang naya!!!

di susur dekat area Connought…jugak agak camtaek!!!
bayangkan ei berada di tengah-tengah…


kiri dan kanan ada kereta dan depan ada lopak air…
dan kedua-duanya dengan laju nyer langgar lopak air tuh!!!
kali ni bukan takat tangan ei sahaja yang basah!!!

TAPI DENGAN MUKA SKALI!!!
YUP, LOPAK AIR TUH KENA KAT MUKA KORANG!!!

korang rasa CAMTAEK ker cam SHILAKER????????


#####



Akhirnya kami selamat sampai umah pukul 2PAGI!!!

Dalam keadaan basah yang tidak kuyup!!!

Yup, Alhamdulillah…

ei rasa cam nak sujud syukur wey!!! T.T


keesokannya...terus hantar repair air-cond wira!!!

camtaek!!!

14 comments:

Whoopz said...

Hahah.. Mmg thrill ar baca entry ni.. Nex time lap cermin ngan paper lama je.. Karbon yg ada kat kertas tu bgs utk mengelakkan wap2 kat cermin.. Tp kalau ek0n da ok x yah la buat..

eiffel said...

itulah ajran ayh gwa!!!tp...mslhnyer lam kete xderk paper!! T.T

kata kila said...

haah haah.setuju komen first tu.lap guna sotkhabar kehkehkeh

ahmad endo said...

betul tu...hehehe

mier@merr said...

pergh.... cabaran penuh liku sepanjang perjalanan.....

LadyRye said...

aku syak hang mula tingtong bila lalu depan kilang arak tuh! hahahaha!

Catherine- said...

len kali sedia helmet dlm kete! demi keselamatan semasa "kehujanan" hahaha

eiffel said...

kila :: oke.pasni gwa wt stok lam kete


endo :: mne 1 yg betol?



mier :: huhuhu..tau xper!!!


ladyrye :: hahahaaa...tingtong bau kaki abg aku aderla!!!



catherine :: agak camtaek ea ko punya idea!!!wakakakkakakaaaa

diana said...

penah gak alami tapi
tak sedasyat ni..
tahniah!!
heheh

Linglung said...

kah kah kah! naik kereta pun boleh basah kuyup? lu lap la muka pakai stokin tu..barulah kemas!!

weh, lu gila stereng tak skrg? dulu gua masa awal2 dapat lesen..seronok siol nak bawak kereta..haha

gua rasa, gua ni follower yg ke-100..cuba cek. ye dak?

eiffel said...

diana :: T.T mekaceh!!!!



linglung :: watderfish nk soh lap stokin kt muka???abis panau+kurap muka gwa t T.T

sikit la :P

tahniah lu jadik folower yg ke-100 tp xderk adiah..mgkin..

nah*stokin busuk abg!!!

Mario said...

lap pakai tangan jela...
tapi mmg tensen bawak keta tapi basah...hehe

hamzah ian said...

gua rasa kete tu dah boleh jual

eiffel said...

mario :: lap pkai tgn? -.-"
msti ler xderk efek gk


hamzah :: memg pown..tp bukan gwa yg punya