10.15.2010

30 Hari Membina Rumah???


Salam…



Oit korang…entry ni khas untuk join contest  "Build A House in 30 days". Projek video dokumentari ini dibuat oleh FCU PRODUCTION. Ia merupakan rancangan realiti dalam membina rumah. Penganjur untuk contest ini tak lain dan tak bukan Aiz Batu Campur.






Mesti korang pelikkan, macam manalah dorang dapat idea nak bina sebuah rumah. Memandangkan sahabat ayah Aiz dari luar negara akan tinggal beberapa bulan di Langkawi, maka terpancullah idea ayah Aiz untuk membina rumah di tanah yang pernah mereka beli dengan hanya dalam tempoh 30hari. Sebelum mula pembinaan rumah tersebut, masalah yang pertama mereka perlu hadapi ialah merobohkan pondok yang dijadikan stor yang sememangnya terdapat di tanah mereka.



Rancangan realiti ini disertai dikalangan adik-beradik Aiz sendiri iaitu Dean, Musa, Isa, Nordin, Tajrid dan Hafiz.  Picca barisan peserta…


























Korang tak payahlah dok belek banyak kali nak cari Aiz, sebab Aiz memang tak der.huhuhu…



Mungkin Aiz sebagai cameraman dalam menjayakan pembikinan video dokumentari ini. Video yang Aiz amik ni pun dah memang superb, walaupun hanya menggunakan Canon EOS 550D.


Ini plak antara picca yang discreen shot kan daripada video tersebut.


















 Sekarang ini Aiz da publish empat video. Video ini hanya berdurasi 2minit jadi klo intenet korang agak lembab pun tak adalah lama sangat nak tunggu loading.




Persoalan yang kita semua tertanya, bolehkah mereka menyiapkan rumah tersebut dalam tempoh 30 hari???

6 comments:

AiZ said...

hi ^__^ thanks for join.. ^__^ wah wah wah... ^__^ nantikan episod 5 ye... hehe

Catherine- said...

boleh jer siapp...yg pentign KERJASAMA! ehehe.....best bestt bestt!

eiffel said...

aiz :: ngeh2...agak xsabar la :P

catherine :: kan...moga dorg dpt siapkn...xsbr tgk hasilnya

Umie Nadhirah said...

Wonderpets RULE mesti mariii...

PinQib said...

ops tersalah bg komen lak.. ;) button not functionng ^^

Jum Singgah yer

Latest entry di:
Lagu Nangis
Ciri bini idaman
Oke tak eden?

maisyara Pot! Pot! said...

choi! aku tak leh tgk video tu pun! grrrrr... T____T