10.28.2010

Lelaki Bergossip Dan...

salam…

hi korang…

awal-awal pagi lagi kawan opiz (lelaki) yang duduk depan ei dah bertanya soalan cepukler…



“Bila nak cuti kawin???”


erk???

bukan soalan bila nak kawin…tapi terus tanya bila nak cuti kahwin!!!
Giler lawak der!!!hahahaa



ok fine.serious please!!!



 ei memang ler  ada merancang nak tamatkan zaman bujang dalam hujung tahun ni. Tapi mungkin jodoh belum ada lagikan. Banyak benda nak kena buat… bla…bla…bla…



Ni kursus kahwin pun tak pergi lagi ni wey!Giler ah!!!



Jadi, kompem ler tak mungkinlah sempat nak kawin hujung tahun ni kan…



Yang ei tak paham…mana dia tahu ea???sebab ei peliklah. ei bukannya kaki borak sangat ngan orang-orang kat opiz ni, nak-nak ngan laki. 


Al-maklumlah duduk menumpang, lepas tu kat sini plak ramai stok ‘orang lama’. ei kurang ler sikit berso-sial ngan mereka. Iyerlah, korang boleh imagine bila jiwa anak muda bila bergaul ngan ‘orang lama’? Agak kepayahanlah sikit, melainkan ‘orang lama’ itu semuanya stok sporting kan…



Berbalik kepada persoalan…macam mana dak laki tuh bole tau?


Ini mesti kes dia pun stok join ber-gossip ni!!!

Kompem!!!



sebab apa?



#####



Ada satu hari tuh, aunty ei g department lain, sekali ternampak mamat yang duduk depan ei tuh kat sana. Aunty ei pun tanyalah kat mamat tuh.


“Asal ada kat sini?”


Korang tahu mamat tuh jawab apa?


“Aku datang sini nak bergossip ler! Apa ingat orang perempuan jerk yang suka bergossip???Lelaki pun suka bergossip apa???”



erk???aunty ei hanya senyum jerk…

Datang situ semata-mata nak bergossip???



camtaek kan!!!



*Nasib satu banggunan, kalau bangunan lain…itu kalau bangunan lain, macam mana plak kalau cawangan luar dari Selangor – KL…lagi giler!!!



#####



Bagi ei perempuan ngan laki lebih kurang jerk. Kalau dulu orang perempuan ni suka mengumpat, nak kasik berlapik sikit, suka anyam ketupat…tapi yelah kan…


zaman dah moden, dah jarang dengar anak gadis masa kini tahu meng-anyam ketupat…
(ei pun faul bab nak anyam ketupat wey!!! T.T )


jadi nak kasi urban sikit, dorang panggil gossip…tapi kalau lelaki plak, dorang tak panggil gossip atau mengumpat…dorang panggil mem-bahan…atau mengutuk…



tapi base-nyer sama jerk kan…


#####



masa ei form 4, cikgu ei pernah tanya…



“Apa cerita yang paling seronok didengar?”



time tuh mulalah keluar jawapan yang pelik-pelik…

tapi jawapan cikgu…




“Cerita yang paling seronok didengar adalah cerita pasal orang lain!!! Saya pun suka jugak dengar cerita-cerita macam ni”




Jadi, pantang bila ei dengan kawan-kawan start jerk nak bahan/mengumpat/bergossip…biasalah kalau nak bergossip mestilah berkumpul beramai-ramai, tengah sedap borak 
pungpang-pungpang…tiba-tiba kiteorang nampak cikgu ada kat sebelah kiteorang sambil mendengar gossip kami…


Pada hal, sebelum bergossip tuh dia kat tempat dia, entah bila masa la pulak dia ada kat meja kiteorang pun tak tahu…



Masalahnyer cikgu ei tuh bukan perempuan, CIKGU LELAKI DER!!!



camtaek kan?!!!



#####



Kawan-kawan abang ei pun sama gak…suka membahan…abang ei ngan pak cik ei ni seorang gamers…mereka giler dengan game… dorang ni stok main game online macam DOTA…Garena…Luna…


*wey DOTA ngan Garena bukan sama ker???



ntah, ei pun tak tahu, hanya selalu dengar dorang dok sebut-sebut…jadi masa ei belajar, kawan-kawan abang iaitu budak-budak cc (cyber café) memang selalu lepak kat umah kiteorang…



game DOTA...kedit ler en google...


*bagi ei sumpah bosan wey main DOTA tuh…sebab ei pernah kena gantikan pak cik yang tengah beronline…pastuh tetiba dia kena keluar kejap…tak pasal-pasal ei kena mainkan!!!yang paling tak boleh blah...ei mainkan game tuh sampai nak tertido-tido...sebab?giler bosan!!!



tapi ei rasa memang betullah wey…


orang yang stok main DOTA ni memang sesuai dengan gelaran


Dunia Orang Takde Awek!!!


sungguh wey…major kawan-kawan abang ei tuh mana ada awek…
lepas tuh, aunty ei pulak jenis tanya direct…


“Korang ni tak der awek ker?”


Lepas tu dorang sengih-sengih jerk…pastuh membahan antara satu sama lain…


“Kak, dia ni gay, mana ada awek”

dan begitulah seterusnya…



#####



Termasuklah ngan sepupu aunty ei tuh…dorang telah terjebak virus gamers…korang tahu apa jadi ngan dorang? Yang paling tak boleh blah adalah…mereka tertidur di depan pc…
macam ni…


pagi tu macam biasa pukul 6 lebih, kami dah siap-siap nak g opiz…bila kat hall…tetiba kiteorang ternampak kezen aunty ei ni ngah duduk tegak depan pc…ingatkan dia tengah main game…tapi static jerk nampak…tangan kiri kat atas keyboard…tangan kanan plak kat mouse…mata pulak terpejam…kaku dan keras!!!


ei tengok…

‘Ini apa cer ni???’


rupanya dah tertidur depan pc!!!



camtaek kan?!!!



#####



Konklisinyer???sama jerk…perempaun ker laki ker sama jer suka bergossip…perbezaan???
Mungkin dari segi isi…yang ini kena buat part lain plak… :P

25 comments:

kata kila said...

pst .... lelaki jarang gosip.sekali gosip lagi teruk dri pompuan ow.pedas!

Catherine- said...

lelaki mmg cakap camtaek!!

mulut mereka bau ... eeewwwww!

Heidi Shafiq said...

hahaha.. mmg camtaek.. aku mls nk join gossip2 ni.. nt berubah plak persepsi aku terhadap org tu.. :)

Whoopz said...

Ntah le.. Ye la kot.. Gwa kekadang ske.. Kekadang tak.. :p

AyuZ DeathWisH said...

lawa header ko~
miahahahaha..

DOTA besh lor~
kotry la layan.
gi join abg2 ko

eiffel said...

kila :: yeker dorg jrg bergossip???aku tgk cm slalu jerk...huhuhu


catherine :: ler...msti ko slalu dpt aroma menusuk lubg idong kn



heidi :: eleeleeeeeee...sebenar memg suka bergossip ler tuh :P

eiffel said...

whoopz :: depend pd gossip ea...hahaaha


ayuz :: eleeeleeee...btw thankz r wat header cantek2 ni :D

DOTA???xbesh der...aku xminat..huhuhu

oit..ko cm suka jerk DOTA tuh

LadyRye said...

orang laki zaman la ni kalau membahan lagi dasyat pada makcik2 mengumpat atas pangkin bawah pokok di rumah-rumah kg..

Mario said...

mmg ada lelaki camtu...tp tak ramaila kot cam pompuan...
aku masih lagi tak tau game dota tu...

nurkaloi said...

hehehe....laki lau dah bergossip memg cam haram....wee~~~ seyes cam nk cabot mulut dyorang...kalah mak bedah oii.... aku penah gadoh ngan mamat ni sbb asyik dok main dota dota dota...bosan nak mmposs...tak paham tol laki nie....

jap jap waaa nak kawen daa...takpe takpe slow slow wat persiapan...kite hnye rancang...Allah tentukan...aminnnn

maisyara Pot! Pot! said...

msti dk laki tu lembut kn? slalu yea lelaki lembut ni gosip dia malatop! hehehehe....


mmg camtaek!

eiffel said...

ladyrye :: ye ye!!!aku sokong 400%...laki klo membahan...memg ngalahkan camtaek!!!



mario :: nmpk nyer ramai gk laki yg sokong niiii...

xtau dota?xpayah tau..siyes xbesh!!!


nurkaloi :: ye ye aku sokong sangat2!!!!

kawen?tuh ler..wat slow2 jerk...insya'allah..klo ada jodoh...


maisyara potpot :: laki lembut?xderk la..biasa2 jerk...

hahaha..tau xper der

einaz shah rizal thomas said...

haiy cik belog yang cute ;)
nice to see your blog .

love einaz!

eiffel said...

hi einaz...thankz..sudi jenjalan+singgah kat camtaek...ngeeee :D

Lelaki Ini said...

hahahaha
macamj2!

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

wakakakakka aku terasa ni

Tipah said...

opis gua ramai je macam ni derr..

PinQib said...

hehe.. lki laki kalau begosip lg terok bai

Lya Colours said...

haha bleh tahan gak mamat kat opis ko ni
mamat kat opis aku kalo dia nak kepoh satu2 hal, dia tny kat ym je
agaknya dia segan nak dtg bilik aku sembang2 kan
kang kene gosip plak, mampuih naya je

eiffel said...

lelaki itu :: eleeehh..malu ler tuh nak ngaku... :P


brutal solo :: hahhahaaaaa...seeee..betul kn aku ckp... :P


tipah :: hohoho..skrg ni da mcm gejala plak :P


pinQib :: tau xper...tajam sangat!!!


lya :: kat sini pun ramai jerk yg ym...tp mb xsama ngan face2face kot.. :P

Linglung said...

lelaki ofismet tu lembut2 ke keras2 ke atau separa keras? lain mcm je beb..

eiffel said...

linglung :: keras la bhai!!!gwa nmpk cm laki sejati jerk..

laki sjati??ngeeee :P

dya adriza said...

panjang gile komen! laki ni mengata je lebih, tapi diorang sendiri buat.

eiffel said...

dya adriza :: komen yg pnjg ker entry yg pnjg???

hahahahaaa..tuh ler pasal

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

memang bhaya klu lelaki dh start bergosipp;)) hati2 sjalah takut kita dijadikan bhn cerita mereka.. lol;DD lucu plak teringat kisah zaman sekolah remaja lelaki bergosip nak nak yg duk asrama mesti kumpul satu bilik dan bergosip.. mcm pompuan je.. haishhh...:))