10.27.2010

Mencalarkan...

salam…


hi korang…ei ada banyak benda nak story ngan korang…



semalam ei telah kasik kete kebal calar…marah giler pak cik ei… T.T



macam ni…dia suruh parking keta dalam garaj…time tuh kete park kat luar pagar…ei pun undo sikit konon-konon nak terus masuk ler…sekali tak lepas dan telah menyeretkan kete kat gate…



cam biasalah…dengan nada marahnye…atau bahasa kasarnya…maki-maki…


“Apa ko tak nampak ker…bla…bla…bla…”



“Aku sikit pun tak pernah calarkan kete tuh…bla…bla…bla…”



Manalah ei tau…ei ingatkan lepas…ei pun jalan jerk lar…sebelum tuh reverse-kan kete…sekali ntah terpijak batu ke kayu ntah…sampai termati engine…


ei agak penin nak pusing stereng ke mana bila nak reverse… T.T



dia punya bising dari petang bawak ke malam…dah nak malam baru tanya…


“Ko tak pernah belajar buat L parking ker???”


Apa itu L parking pun ei tak tahu! Lagi tanya pernah buat L parking…agak camtaek kat situ!



Apa ingat dekat sekolah memandu dia ajar semua ker??? Lesen ei baru siap semalam…jadi ei perlukan masa untuk membiasakan diri…ini tak…pak cik ei tuh dia cakap kalau boleh minggu depan dia nak ei dah boleh drive g opiz…



Tuh yang dia beriya amik kete mak mertua dia…kete wira auto…



Memang ler auto tuh senang, tak payah nak jaga clutch…tapi saiz dia lagi besar dari kete kebal…
Lepas tuh semalam ei yang kena drive g amik anak dia…



Biasalahkan, kawasan sekolah…sana sini orang parking padahal ada satu lorong jerk…jadik mestilah korang akan makan jalan sikit…ei pun makan space sikit ler…sekali yang parking kat tepi tuh Gen2…korang beleh imagine Gen2 ngan wira dok sebelah-sebelah???




KOMPEM LER TAK MUAT KAN!!!



Lepas tuh jalan yg bertentang tuh pun ada yang parking dan ada yang nak jalan gak walaupun jalan hanya ada satu lorong…


Jadi, dia makan jalan ei pun makan jalan…ei punya nak jaga depan supaya lepas…sekali pak cik ei dah bising…kete ei rapat ke kiri dan hampir nak gesel ngan Gen2…cam biasalah…dia bising ler…



“Ko tak nampak ker belah kiri…bla…bla…bla…”



Lah, ei tengok depan belah kanan nak elak dari gesel kat depan…mana dan nak jaga yang belah kiri pulak…ei pun 1st time drive kete wira…manalah ei reti nak budget sangat… T.T



dan macam-macam lagilah yang dia bising…bila dah sampai rumah plak, dia suruh ei park macam mana dia park memula…


ades…nak letak cantik betul-betul depan pagar memang agak payah…eh bukan…


SANGAT PAYAH OKE!!!


Dah ler kat depan pagar umah ei tuh ada satu lubang…berbentuk petak…sebelum ni ada besi penutup longkang…tapi mat pit mana ntah yang dah rembat…jadik nak kena berhati-hatilah kalau nak parking…kalau tak, ada gak tayar termasuk dalam lubang…huhuhu


Lepas tuh kat belakang pulak ada somthin macam tembok…ei tengok pak cik ei parking memang muat-muat jerk untuk wira wey…tuh kalau terlebih belakang jerk kompem langgar tembok…lepas tuh kalau ke depan sangat kompem jiran ei kat sebelah tuh tak boleh nak bukak pagar auto dia tuh…



KOMPEM PUNYA LAH!!!



#####

TAK SAMA




sorry lah kalau korang bosan baca entry emo ei yang tak abis-abis pasal bawak kete ni…


tak derk lah…ei baru dapat lesen…amik exam jumaat lepas…lesen siap semalam, jadi bagilah ei masa untuk membiasakan diri…masa nak amik P bawak kancil…lepas tuh bawak kete kebal…sekarang ni nak kena bawak wira yang auto pulak…satu-satu lah…ei bukannya dah expert nak drive…ini tak…sikit-sikit nak push…manalah ei tak tertekan… T.T


lagi satu…perempuan tak sama ngan lelaki!!!


sebab apa? laki dorang tak ada lesen pun dorang tibai  gak…pompuan pun ada gak yang macam tu, tapi biasanya yang auto punyalah kan…kalau manual ei rasa memang susah giler kot kalau pompuan tuh pandai bawak sendiri…


nak di bandingkan ngan lelaki yang memang sukakan cabaran…

pompuan pulak, even dah dapat lesen pun, disebabkan ada perasaan takut-takut atau tak confident…jadik pompuan perlukan masa untuk drive…



ini apa yang ei rasalah…even laki tak g amik lesen pun ada yang reti bawak manual, sebab apa? sebab dorang berani mencuba…dorang tak kesah kalau excident dsb…bukan macam perempuan…buat ini takut macam ni, buat itu takut macam tu…


bukan nak bias atau apa…tapi inilah apa yang ei fikir dan rasa sebagai perempuan… T.T






p/s ::  terima kasih bebanyak kat ayu deathwish…yang buat header camtaek…eh tak…bukan...maksud ei header blog camtaek ni…hihiihi…

amacam template camtaek ni sekarang?oke x???ker camtaek???


17 comments:

acidburn junkers said...

header nice..lawa

Mario said...

hehe...pakcik ko tu garang tapi baik jgk eh...marah tapi still kasi ko bwk kete... ok la tu kan...
yela...bole tahan la lawa header tu...

maisyara Pot! Pot! said...

camtaek je pakcik ko ni? hahaha xD





* lawa header ko. cantek! (bukan camtaek k? xP)

Whoopz said...

Nanti suruh pakcik ko gantikan kete kebal tu ngan kete perisai plak.. Mesti xde masalah calar2 dah.. Hahah.. Header? Cun.. X camtaek.. :)

Catherine- said...

kirim salam pakcik ei yer...


hahahah!

nurkaloi said...

hahaha.....ko bwk pakcik ko lggar pokok...cnfirm dye syap pastu...haha yg ko punn prktis lagi eaa bwk kete

eiffel said...

acid :: thankz... :P


mario :: memg garang pun T.T
thankz to ayu :P



maisyara potpot :: agak ler...huhuuhu

cantaek yg bukan camtaek :P

eiffel said...

whoopz :: huhuhu..kete perisai tuh bukan takat calar jerk kot..xkemek gamaknyer :P

ngeeee :D



catherine :: t aku kim kan


nurkaloi :: klo langgar pokok lg ler dia gelabah+bising >.<"

tuh ler..paktis make perfact... T.T

AyuE SurihanyOt said...

header ko cantik..

nurkaloi said...

hahahaha....sabar jer laaa.... prangai org sume berbeza....yg ok and camtaek pun ade...heee~~

eiffel said...

ayue :: ngeee..thankz kat ayu deathwish...susah tol nama sama ni
-.-"


nurkaloi :: iye2..betol tuh..harap2 ler aku ni sorang yg penyabar dn xcpt down T.T

jAck ALvin buKAn suPErpoRnstAR said...

adesssss.....
kau parking L tak lepas...
camna kau nak buat parking F nanti??
parking W lagi payah weii...

Lya Colours said...

haha
aku dulu masa awal2 dapat lesen, aku masuk parking dalam garaj, sket lagi nak langgar tiang garaj tuh
dah la garaj ala2 nak romboh, kalau ribut memang roboh
nasib x langgar
kalau x berhujan panas kete tuh

eiffel said...

jack :: parking F????watder?????
hahahhaaa..parking W lagi camtaek der!!!



lya kaler :: ko lg sikit..aku ni da menyeret...huhuhu

Heidi Shafiq said...

nanti dh pndai jgn bwk kete mcm ayu deadwish.. seyes ganas gile.. hehe..

platipus said...

hik hik...

PinQib said...

wah template header semua baru12!!!