10.20.2010

Sebab Kena Blok


salam…




wey korang…ei redho’ kalau tenet kat opiz ei budak IT dah blok kan fb dan sewaktu dengannya…*cis, ei pun di kira dak IT gak ni… -.-”


tapi yang sangat-sangat tak paham apa pasal dorang blok kan sekali dengan translator???


Translator tuh sangat penting oke…kalau setakat bukak web dewan bahasa dan pustaka sahaja kadang-kadang kita tak dapat cari maksud sebenar…itu belum lagi dengan penggunaan bahasa lain…


jadi ei ada gaklah bukak translator kat google tuh kan...



antara contoh yang ei nak translate-kan



بارك الله لكما وبارك عليكما
وجمع بينكما في خير




Baraka Allahu Lakuma wa Baraka alikuma
Wa jamaah baina kuma fee khair.
Barakallah hu lakuma wa baraka alikuma
Wa jamaah baina kuma fii khair.


*lirik Baraka Allahu Lakuma – Maher Zain…

setakat boleh nyanyi tapi tak paham baik tak payah kan…
jadi ei pun try ler nak translate lirik ni…tiba-tiba…




agak camtaek kan  -.-”




boleh tak korang kupas sikit sebab-musabab/asbab dorang blok translator tuh?

2 comments:

Catherine- said...

arrrhh....x dapat nak kupas..

ngee...






*bersabarlah ei..

AyuZ DeathWisH said...

takde masalah~
bukak je link ni
http://xdeathxwishx.blogspot.com/2010/10/unblock-fb-yang-kne-block.html