12.31.2010

Azam Yang Tipikal


salam…


malam ni, adalah countdown satu dunia tok celebrate tahun baru!

biasalah, klo nak masok tahun baru jerk, reramai pakat dok tanam azam baru!

kesian azam…lom matik lagik dah kena tanam -.-”


oke, tak lawak!


biasalah, mende ni memang tipikal ibarat budak skola rendah yang semangat membeli baju baru dan beria-iya menyarungnya pabila hari pertama ke skola!


yup, semangatnya hanya pabila hari pertama skola jerk…lepas tu, ia akan memudar sepertinya baju tersebut pudar akibat sentalan dari klorok yg di basuh oleh mak mereka!


biasanya, azam yg dorang sematkan adalah azam yg berbentuk positif…atau kepada yg lebih baik

hey, siapa nak kan yg ter-shilaker?*cons utk terbaik


hah???


tak ada kan?!!!!


dan ianya juga bergantung kepada golongan dan peringkat umur individu tersebut
oke-oke…tanpa membuang masa, meh kita kaji apa jenis azam yg akan tertanam setiap tahun?


1. menamatkan zaman bujang atau berkahwin
oke, azam ni biasanya tertanam kat meka yg single pabila mereka sudah mempunyai calon yg menepati citarasa mak abah meka…

time ni lar, ramai yg dok akta nak simpan duit, nak kawen

dan ada gak, lakik yg miang-bajet-semuanya-mampu turut menanam azam untuk menambah isteri mereka!

owh, janda esah anak satu di hujung kampong tidak dipandang dan yang paling digilai oleh mereka adalah kekanak yang baru akhir baligh!

owh ye, azam ni gak lazimnye dimiliki oleh mereka yg telah bekerjaya…

*aik, budak skola pown ada gak haper!

cons - azam nak bercerai


hoh?ada ker???



2. cemerlang

oke-oke…klo yang ini plak…lebih general
sebab ianya terpulang kepada kerjaya dan aktiviti korang

klo untuk student, haruslah mereka nak score dalam exam!

yg jenis stok ada bisnes atau terlibat dalam sales & marketing, mestilah dorang nak naikkan sales dan keuntunggan dorang…sama gak kan sesebuah organisasi dan staf-staf dorang nak dapat excellent atau jadik pekje contoh dan naik pangkat…bla..bla…bla…



p/s :: ada ker yg berazam nak jadik parent yg terbaik dalam mendidik anak-anak mereka? atau berazam nk lebihkan masa bersama keluarga????

macam mana pulak dengan remaja dan hubungan mereka dengan parent?

hurm…


yang sebenarnya banyak lagi..cukuplah ei bagi dua…dan dua inilah benda tipikal

selain dari tu, ada gak yang berazam

tambahkan iman di dada *alhamdulillah

tambahkan lemak kat dada badan…

oke, yg tuh memang tak ramai sebab

majority nak turunkan berat badan

ada yg nak memiliki gajet atau sesuatu seperti motor dan sebagainya

ada gak yg berazam nak tambah anak!


haih?!anak?!!!

er…oklah.byubye!!!

p/s :: selama ei hidup 22tahun, tak pernah tanam azam...bertuahkan azam tuh xP

6 comments:

maCy said...

i laike part na kawen tu. sape na kawen ngn i? hahaha

Catherine- said...

ciss! aku pun x penah tanam azam~
cuma buat niat...tapi niat belum kesampaian...

ehh apa beza niat dan azam? ;p

happy new year ei~

dan selamat pengantin baru 2011!!!

wihihihiiii~

Encik Tikus said...

bila nok kawennn

Lya Colours said...

happy new year !!
semoga 2011 lebih mendatangkan banyak luck (>_<)

twinkle twinkle said...

huhu betul2,,betuah die x kene tanam ;D

Ain Zulaikha said...

hehehe saya dah tak nak buat azam dah, sebab azam boleh buat pada bila2 masa.. jadi, tahun baru semoga tahun depan tahun lebih baik utk semua orang..


terima kasih komen entry saya tajuk help me! help me! :) Selamat tahun baru :)