12.15.2010

Kencing Merata


salam…


SERIUSLY camtaek!!!



cerita tentang hari jumaat lepas…
walaupown hari tersebut opiz kami dapat cuti ganti, tapi ei tetap kena bangun awal untuk menghantar abang pergi kerja…


lepas ni, sila calonkan ei jadik adik mithali… *ada ker?




dah anta, g jogging plak, g bekpez , g beli barang sikit pastuh balik umah…

cuci keta bukan satu…tapi DUA

yup, ei cuci keta kebal ngan wira…

cian plak tengok kete kebal dekat setaun tak mandi…

sama cam tuan dia gak -.-”

dah penat main air + habuk (vacuum skali)

g tido…

penat giler wey…

petang plak dah janji ngan kezen ei nak bawak g taman

dorang nak main badminton…raket baru beli…

ei pown beli sepasang gak…

dah lama tak main badminton…

ei ajak skali aunty ei…






di taman…

angin bertiup tak tahu malu…

tidak seperti nya angin sepoi-sepoi bahasa…

macam mana nak main badminton dengan berangin macam ini???

ei plak yang naik angin…

mana taknyer…

ei pukul shuttlecock ke kanan tapi ia berpusing ke kiri…

bila servis perlahan, ia terbang dengan lajunya…

bila servis kencang, angin bertiup dari arah bertentangan menghalang shuttlecock…

lalu jatuh lar shuttlecock tuh dalam kawasan ei…



 “Makan nasik 3 pinggan…tapi servis cam tak makan!!!” sound aunty sambil gelak mengekek.




p/s :: pagi itu ei bekpez, sepinggan pulut + kelapa… dan semangkuk lontong!!!
jangan tanya perut time tuh besar cam ibu pegnant bape bulan -.-”



time tuh memang agak tension…kami tidak penat bermain badminton…
tapi lebih penat ketawa melihat shuttlecock terbang camtaek!!!


“Len kali nak main badminton, pepagi lar. Tak pown ko g sewa dewan.” kata aunty.


‘Tak der keje ke nak main badminton sewa dewan semata?!!!
BUKan nak gantikan Dato' Lee Chong Wey pown!!!’ kata hati ei. -.- ”



Manakala, di sebelah kami pula kezen ei plak baru 1st time main badminton…


si kakak(7) yang sudah bersekolah rendah reti main sedikit, katanya, di sekolah waktu PJ ada main badminton…

oke lar tuh kan…



si adik (5) plak?

korang jangan tanya lar…nak servis pown tak reti…

orang servis hantar shuttlecock, dia servis anta raket badminton!!!


tak ker naya tuh????!!!

itu belom kira lagi nak pukul shuttlecock tak kena-kena…

sampai ke sudah pown kompom tak dapat point!

akhirnye mereka bosan bermain badminton, lantas berlari ke taman permainan…



kami dah sejam menentang musuh dan angin…
duduk berehat di pondok sambil bergossip sambil melihat sekitar…


ketika duduk itu macam-macam yang ei dapat lihat…


kelompok budak Chinese bermain di bahagian gelongsor…
tiba-tiba salah seorang amoi, mungkin dalam lingkungan 4 – 7 tahun…



BUKAK SELUAR!

KEMUDIAN BUKAK PULAK SELUAR DALAM!



ei terkejut dan tergamam!!!
menepuk aunty agar aunty melihat tingkah amoi tersebut…


“APA BUDAK NI NAK BUAT????”  tanya ei kepada aunty



DUDUK MENCANGKUNG DEPAN GELONGSOR!


LALU KENCING DI ATAS RUMPUT SAMBIL TUNDUK MELIHAT AIR KENCING SENDIRI TANPA RASA BERSALAH ATAU MALU!!!



erk?!!!


“Mana parents dia??? Mana abang-abang dia??? Dia ni datang ngan sapa???” bertubi-tubi soalan muncul dari mulut aunty.


“Ko rasa salah siapa???” tanya aunty lagi.


“Dekat-dekat sini pown bukannya ada tandas awam. Dia pown bukannnya datang dengan parents. Setakat dengan abang-abang dia yang baru umur 8 – 9 tahun. Takkan dia nak kencing dalam seluar pulak?!”  aunty ei seolah-olah bermonolog.

11 comments:

aleen aiden said...

"org servis anta shutlecock die servis anta racket"
ha3,terbaekk.berbucu x dahi?hee

maCy said...

teringat time kt skolah ade la ank2 ckgu maen2 bskal. dalam umo 5 tahun cmtu. skali jth.. tsepit agknye 'brg' die tu terus tarik seluar cek, tnjuk lak kt ktrg ckp saket. haha

kwn macy dah malu gile, macy yg rmi ank sdare ni relax je la pujuk2 suro pki suar blk.. isk isk bahye depa ni~

Dearie Pearls said...

jom buka kedai cuci keta....

*!@#$% mencangkung cenggitu jek?
harhar..
terbaek punya!

eiffel said...

aleen :: x berbucu..sbb jaoh..

macy :: yg itu lg ganaz!siap tunjuk..huhuhu


dearie pearls :: huhu..penat giler wey!!!!

ko agak2 xtahan, cangkung jerk!!! xP

Pencacai Alim said...

cuci kete kebal? dasyat tu

jambz- said...

GUA STOK MENCARUT TAK DE SANGAT. STOK COLI ADE LA. KAH3.

lagi satu, pertanyaan lu. gua jawab dengan 'BOLEH'.

Whoopz said...

Gwa tgh terbayang lu cuci keta kebal yg betul2 kebal .. Yg army guna tu..

eiffel said...

Pencacai Alim :: mencik ah!



jambz :: lu simpan coli nk buat apa der? -.-"



whoopz :: giler tinggi lu punya imagine

haLyZaQiut said...

nth2 awk pon baling raket jgk kot...kih3...

eiffel said...

haLyZaQiut :: ecececeh liza...tau lar kamu xreti men badminton xP

K2r~90 said...

gue da lame x tgok kete kebal..