12.07.2010

Motif?


salam…


hi korang…ni sebenarnya entry autopost…ari ni kan cuti…jadi tak dapat ler ei online..sekarangkan ei hanya mampu beronline pada office hour jerk T.T


entah nape tiba-tiba ei cuba ingat balik…

‘Apa motifnya main blog ni?’


‘Best ker?’

seyesly, memula pown ei tak paham…klo korang dok belek 1stentry, lagi camtaek!!!


jangan tengoklah wey…entah apa-apa…*e’eleh…macam sekarang best!!! -.-”
whatever-lah…

oke…sekarang ei dah ingat…

kat ofiz ei memang tak bole bukak fb…jadik ei godek sana sini…ei berjaya online…*sebenarnya dengan bantuan kekawan opiz


tapi ada jugak yang ei google, ei try semua…memang bole online…
lepas beberapa bulan, proxy yg ei guna tuh pown kena blok…pastuh ei google lagi proxy…skali lagi bole online…lepas dua, tiga bulan kena block lagi…memang banyak kali la ei tukar proxy…mungkin ada la kot lebih tiga kali…


selain bukak fb, ei bukak youtube, donlod lagu, video…
maklumla, tenet opiz kan memang superb!

jadi, sejak semua proxy yang ei guna kena block, ei pown dah jarang dapat donlod lagu baru…sedey wey!

time ni, ei dah give-up!!!jadik ler frodo under de shell? -.-”

eh, cam silap jerk…yela-yela…

katak-bawah-tempurong

tak lama lepas tuh…tetiba dorang kata opiz dah bole bukak fb, tapi waktu non-office-hour jerk

hurm…oke la tuh, dari tak dapat online langsung.

aik, pekena mengena fb smua tuh kena block dengan buat blog ni?
iyela, sebab dilanda kebosanan yang teramat…
memula si apple ngan ckodok ler yg sibok citer pasal blog kat fb…
pastuh dorang soh plak ei buat…biasala, memula memang ler blur.


“Wey, jadah apa aku nak mencarut kat blog ni wey???”


“Ko carut jerk la pape”, jawab si apple.

so, ei pown g lah godek-godek sana, godek-godek sini sendirian…
yang paling tak boleh blah…memula ei tengok…

owh, kena edit html…

ei pown yo-poyo ler edit SEMUA menatang kat blog ni pakai HTML!!!

aish, budak IT…tak reti HTML memang memalukan lah kan!!!

disebabkan coding yg terlalu panjang, memang agak payah ye nk edit
boleh imagine muka ei ke-penin-an membaca coding HTML????


sekali bila ei makin rajin godek-godek ni…
baru tahu, add widget, copy paste sudah!!!


camtaek!!! -.-”

ei mula aktif berblog bila ei dok sorang…
sebenarnya tak adalah sorang sangat, tapi sekeliling ei laki
kiri laki, depan laki, sebelah kanan pompuan pangkat mak cik, belakang pompuan gak…

tapi…entahlah…mungkin sebab ei paling muda kot kat opiz ni…*time tuh ler, sekarang ni tak lagi…muahahhaaa
lagik?


kat opiz ni major-nyer orang yg sebaya aunty, mak dan tok nenek ei
yang sebaya ei??? -.-”

adala kot sorang dua…tuh pown dok ujung

opiz ni pown kekadang ei rasa macam dok dalam library…
sunyi macam bangunan tinggal pown ada gak wpown rama jerk kot orang kat sini


tapi tak tau nape sunyi jerk…
disebabkan semua stok diam jerk, takkan la ei nak macam orang gila cakap sorang-sorang


pastu klo ei angkat fon pown, cakap macam dalam gebar jer wey…
kekadang member-member yg kol ei…mesti stok tanya dan pelik…


“Apasal suara ko macam ni????”

ei dah malas nak jawab…

sekarang ei dah paham nape bila aunty kol guna fon opiz suara dia volume yg paling hujung penghabisan kecik da!!!



mungkin disebabkan itulah, ei jadik seorang yg agak PENDIAM!
yup…memang P.E.N.D.I.A.M.*khusus tok member yg kenal ei


sebab apa?sebab dorang takkan percaya bila ei kata ei kat opiz pendiam
ei mana ada bergossip…mana ada jalan tak-tentu-hala…*dulu la…sekarang tidak lagi…muahahahahaa


jadik la ei seorang si bisu yang so-sial di alam maya ni jerk…hukhukhuk*citer sedey plak! T.T

disebabkan ei telah menjadi si bisu di opiz, ei menjadi tidak normal pabila bersama kekawan…menjadi seperti hyper-active...ke talk-active...memanala


sungguh wey. mulut ni macam tak reti nak berenti cakap jerk

ada jerk benda…ada jerk idea nyer…

sesiapa yang kenal ei, mesti tahu ei ni macam mana…

jadik ei perlukan sesuatu untuk ei menjadi seorang manusia yang normal…

supaya ei tidak lagi Parkinson bilamana idea cerita ei mencurah-curah tiada hentinya

mulut tidak lagi terkumat-kamit bagaikan pendeta


YA!


ei perlukan satu saluran. 

dan…

itulah blog ei…


yang



camtaek!!!


p/s :: salam maal hijrah untuk smua...moga makin banyak kerja si atib berbanding raqib

11 comments:

Whoopz said...

seyesly, memula pown ei
tak paham…klo korang
dok belek 1stentry, lagi
camtaek!!!
jangan tengoklah wey…
entah apa-apa…*e’eleh…
macam sekarang best!!!
-.-”
whatever-lah…
oke…sekarang ei dah
ingat…
kat ofiz ei memang tak
bole bukak fb …jadik ei
godek sana sini…ei

*Takat tu je gwa nampak entry ni..

Whoopz said...

gwa bloggin xde m0tif.... :)

Encik Tikus said...

camtaek ! keh keh keh ... sejarah doe ...

Catherine- said...

aku pun cam ko gak.

sbb aku emo.

tapi aku pendiam.

eh..nnt lah aku buat entry special pasal berbelog nih!


ehe~

twinkle twinkle said...

ahha slm maal hijrah akk ;D

Pencacai Alim said...

camtaek? hakhak..

arieftarmizi said...

aku tau ko da takdek ilham nk post entry...sbb tu ko post entry cam***k...

smalam makcik tu tepon aku...
makcik said: arip, ak bosan er...
aku said: ko tgl sorg ke kt umah...?
makcik said: a ah, housemate ak sume balek er...
aku said: [penat plak menaip...sbb tu ak malas nk wt blog..hahaha...nnt ble2 ak sambung :P]

wakawaka eh-oh...

maCy said...

frodo under the shell tu xtahan! hahaha

cian die yayang~ ;D

maCy said...

frodo under the shell tu xtahan! hahaha

cian die yayang~ ;D

maCy said...

frodo under the shell tu xtahan! hahaha

cian die yayang~ ;D

eiffel said...

whoopz :: asl lu xnmpk plak?cuba scoll kt entry tuh -.-"

en tikus :: tuh r pasal

catherine :: hah, oke2..aku tgu!


twinkle :: samat2!!!


arieftarmizi :: -.-" mana ada!!
oit, ko ni camtaeklaaaaaaaaaaaaaa!!
citer stgh jalan!!!camtaek tol baru taip 2-3 ayat da penat.. >.<"


macy :: ngehngehngehngeh..xperk dia xtau.. xP

oit, jadah apa komen yg sama 18kali? -.-"