12.06.2010

KekDah Autopost Entry


salam…

kepada lya kaler ngan macy…dok tanya macam mana nk buat autopublish kat dalam entry ni…
senang jerk…
cam biasa…


1. korang pergi kat draft.blogger.com  atau   draft yg korang selalu masok tuh

*mungkin lagi mudah… ei terlupa..draft.blogspot ker apa ntah
pastuh korang klik

 Make Blogger in Draft my default dashboard.**ini untuk guna draft.blogger.com  jerk

2. korang klik kat new post…

3. korang taip ler pape. untuk entry korang…tok testing jerk pown…





4. usha kat bawah label tuh…ada button ‘Post Options’…klik situ



5. pilih option yg nomor dua
schedule at ::





pastuh korang pilih ler tarikh + masa yg korang nak
sebagai contoh…

sekarang jam ei menunjukkan 9.30 pagi bertarikh 6 Dec…
jadik ei letakkan 12/6/10, 9:35 AM



6. pastuh korang publish ler…



7. korang akan tengok dia tulis scheduled





pastuh korang tengokla…betul tak ia akan autopublish pada waktu yg korang tetapkan…



tada…senang jerk kan…
btw…thankz la kat go-blog marina...buat tutor khas tok ei


p/s :: 1st time tau buat tutor...ngehngehngeh
p/s/s :: tak paham, sila tanya yek


Enhanced by Zemanta

5 comments:

AyuE SurihanyOt said...

bagus2..dah jadi cikgu sekarangkan...=P

eiffel said...

ah..nyampah tau kak-yu ni... xP

Lya Colours said...

tengkayu ei !!!
baru ai tau
namanya aku ni ketinggalan zaman kan
hikhikhik

eiffel said...

bg kayu jerk?!!!

xderk la...byk g mende ley godek2 kt blog ni

maiMOONyet said...

sbnr yea kn, aku tak paham. coz, aku punya post entry still yg dulu2 punya. bkn yg tbaru punya :(