12.17.2010

Kitalah...


salam…


kenapa ye, kita…

laju mengeluarkan carutan berbanding beristighar…

begitu lembut menyebut fuck berbanding  menyebut Astaghfirllah?

begitu mudah untuk panas tetapi sukar untuk sejuk?

begitu cepat melatah berbanding tenang dan sabar…

begitu senang menyakitkan dari membahagiakan…

terlalu cepat berprasangka dari bersangka baik

sukar memberi dari menerima




tak paham?




terlanggar bahu sikit, kita dah mencarut Fuck!

tidak kah terlalu cepat untuk panas hati?

bukannyer berdarah pown, ye dak?

bila orang mintak maaf, kita tak peduli…

masih lagi mencarut serta memaki…



pergi pasaraya, dapat barang free walau dah shoping beribu-ribu pown tak apa
hati sudah cukup gembira…sebab ada free

sugar free pown tak pa, free beg plastic juga tidak mengapa…

asal ada perkataan free…

yang penting?

freeeeeee!



tapi, orang lalu mintak sedeqah…

derma ikhlas…rm1 pown susah nk keluar…

seboleh-boleh nak carik syiling…



iyerla kan…nasik lemak sekarang ni rm1 masih boleh dapat.

air kosong baru 50sen kan



tak pun, dalam hati pasti berprasangka…


‘Ntah iye pengemis tuh cacat ntah tak. ’


klo lalu lalang, lagilah tak pandang sebelah mata…

baginya…mereka itu semuanya jijik dan kotor!!!



p/s :: inikah sikap kita?

7 comments:

hiro said...

ini tak taek..ini serius stail. perempuan berdada tecik serta nak tumbuh bulu pun pandai dh menfak2 ne..

Catherine- said...

mencarut dalam iman boleh??

lepas mencarut terus ucap astaghfirullahalazimmm...

tapi melampau arr terlanggar bahu pun nak mencarut...lainlah kalo org tu ttbe meraba2 ko (bg pompuan)konfem MELENTING!

sume org ske benda free.normal.tapi nak memberi? x semua...

itu sikap2 normal yg perlu di seimbangkan dengan nilai2 murni yg baik...SEIMBANG DAN SEDERHANA.

maCy said...

betul2 macy amat agree. syukur la macy xdibiasakan cmtu...

EH EH CAPSLOCK BEST SINI. KAH2 ;D

Heidi Shafiq said...

tu la tebiat namanye..

Whoopz said...

Jiwa kacau.. Tu pasal la ske fuck2 merata..

DuniakuAbstrak said...

sebab kurang kesabaran

sebab kurang keimanan

sebab hati hitam

sebab...

♥ Juliana Violet ♥ said...

Hee hee.. for some ppl, benda tu dah jadi habit dah pun dear... :)

Dear, nak confirmkan penyertaan boleh? :)

http://kisahklasikita.blogspot.com/2010/12/nama-peserta-99-hari-kisah-klasik-kita.html