3.01.2011

Susu Rosak...


salam…


oke, ei nak citer sikit ni…
kelmarin ei g Carrefour…teman aunty g beli grocery…
ei pown belilah jajan dan sewaktu dengannya tok stok kat opiz…
kat situ Anlene ada buat Cek Kalsium dalam tulang…ei pown try ler…result ei biasa-biasa jerk!




yg ei nak citer adalah…
sebenarnya susu tepung dilarang bancuh bersama dengan air panas!
promoter tuh cakap, klo bancuh dengan air panas, kita dah rosakkan zat yg dia ada…
tak ke itu satu permbaziran?! sudahlar susu mahal! ei plak jenis yg tak boleh minum susu plain! jadi ei pilih susu Anlene coklat!**tetiba plak!


ei pown risau jugak ni…sebab serasa ei…susu ibu mengandung tak ada susu coklat, semuanya yg plain!**belom kawen pown dah sibuk-sibuk usha susu ibu mengandung?! lol~


pape pown…klo korang ada anak ke atau adik, korang janganlah bancuh dengan air panas…cukup dengan air suam…ianya masih boleh larut!



p/s :: Quaker Oat yg MultiGrain Crispy memang sedap giler! ei campurkan ke dalam susu Anlene Coklat. Rasa macam nak kudap jadi snek jerk!

8 comments:

Whoopz said...

lama betol x mkn quaker oat.. Masa kecik2 dulu selalu ar..

A'IM said...

dapat tips ni masa sakit dulu..dapat satu tin susu tapi suruh bancuh guna air sejuk... pastu nak lagi sedap letak dlm freezer

eiffel said...

@Whoopz :: whopz, ko da tua...ko kne mkn balek oat! xP

eiffel said...

@A'IM:: ye.ye betul!itulah saranan mereka...tapi, celah mana nk dpt freezer lam opiz ni? T.T

Linglung said...

bagues letteww! awal2 lagi dah belajor..kikiki

marina anakcikbob said...

1,aku kureng sikit susu berperisa, suka susu plain..
2,ada la susu mak2 budak berperisa..

StingRay said...

Alamak.

Habis megi aku hilang zat.

Lya Colours said...

aku pon tak suka susu plain
suka susu coklat ducth lady tuh
konon2 la kan feeling dapat kuatkan tulang
hihihi