8.20.2010

~Asal???~


salam….


ai korang..mood ei ngah celaru…
da beberapa minggu ne, ei piqir…ei terasa nak sambung belajar…
dalam masa yg sama ngah penin…nak kawen dulu ker atau nak bajar lu???atau pas kawen pown bole bajar gak kan…hurm… L


tetiba time neh la baru terasa nak sambung bajar balek, nak amek degree… ari tuh beriya-iya…tak nak sambung…gatal+gedixxx tol lah ei neh kan L



######



ei maseh lagi tengah piqir sal pro+cons…(bende baek ada cons gak ker???)


maksud ei…halangan dan rintangan yg ei kena hadapi…(yang sebenarnya macam banyak jerk)


contohnyer ::  1 – paren ei tak bape menggalakkan ei sambung bajar… L

2 – ei klo bole ei nak sangat-sangat masok IPTA…

sebab…korang pown tau, yuran antara IPTA ngan IPTS…beza sampai 10kali ganda…
nek juling ei tengok kos pembelajaran dia wey…
tapi masalah utama ei…


parent ei bukan bumiputra…

jadi layak ker tok diterima IPTA???

masa ei bajar kt kolej dulu, ei penah try loan MARA…

tak approve…bukan sebab result ei cam sampah…sebabnya…status : parent non-bumiptra…



‘maksud meka bukan bumiptra ialah tak lahir kat mesia…’




~ei tak derk DsLr...~



ei rasa sedey sangat…
naper nak tengok paren???
asal???ei pown anak mesia gak…
lahir kat mesia…mak pown da tukar warganegara…


asal plak tak bole???
bukannyer paren yang nk bajar…
bukannyer paren ei yg nak pinjam duit tuh…
dan t bukannyer paren ei yg bayar duit tuh…
asal gedixxx-gedixxx nak tengok paren punya plak???




asaaaalllllll???????




camtaek!!! >.<

20 comments:

kiba said...

hye eifel syg.
ini kali pertama gua dengan kes macam lu. kalau gua pihak gabermen dah lama gua tolong setel kan. ada kabel tak? tehee. poor you ei. sabar ye.

marina anakcikbob said...

bapak aku pon xkasi sambung..
sebab xmampu..
so, die kata kalo nak sambung,kene sponsor sendiri..
tp keje pon xtetap caner nak sambung??

encHIx laNDax said...

bapak ei lahir kat mana??
erm...kene cari kabel la macamni~huhu

maisyara Pot! Pot! said...

apak lu lahir kt mne? hurm...

eiffel said...

kiba :: gwa ngah saba T.T

marina anakcikbob :: tuh r kn..aku pown ngah pk T.T

encHIx laNDax + maisyara Pot! Pot! ::
carik kabel??xderk r gwa ingt...

asl korg tnya ayh..paren gwa asl kt sumatra...(tp gwa xreti ckp bhsa dorg)

::cdot the dot:: said...

kawin jek mcm aku...senang!!

eiffel said...

uhuk2... T.T

diana said...

ei..kawen je..
tengok saye ni..
senang je hati..
hahhaha..(ketawa ala2
senang hati ni)

eiffel said...

-.-" bunyi kawen tuh mcm senang jerk knn????

Linglung said...

perghh..mmg sukar da sulit. pada gua, kawin dulu pun bagus juga. mcm org ckp, bila nak kawen atau dah kawen tu rezeki murah..gua setuju, sbb gua dah alami, gua baru plan nak kawin, dan2 tu juga gua dpt offer bagus2.

pasal status bumiputera tu pun gua tak berapa tahu sgt. mmg susah la dekat malysia ni. biasalah, politik dan segalanya, sampai dasar kemanusiaan kadang2 dibawa ketepi..

MOFASAD said...

rasa macm nak tahu asal usul lu.

hellioz said...

lu pegi je try apply mne2 ipta

education tu rights semua org kowt..
sigh~

gwa simpati kt lu...

eiffel said...

linglung :: owh yeke...

far...red :: xderk apa yg menarik pown ngan background gwa...

hellioz :: hurm..tuh r ngat nk try...tp xtau g nk plh yg mne...

btw thx korang smua

raina said...

aku dah kawen

sebelum kawen aku wat degree

lepas kawen

aku guna duit laki aku untuk sambung belajar

aku beranak anak dia supaya nanti harta jatuh ke tangan aku

sekarang aku wat master

pesanan : cari laki kaya!

raina said...

one more thing : aku baru 24 tahun!

CERITA LEBAT said...

gua rasa boleh aja lu smbung kt ipta..non bumi mcm cina india pun ramai aja kt ipta..caiyok,,

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

belajar tu berapa kali putus sampai nak sambung...tak payah guna mara jika nak mara kedepan aku pun boring dengan dia

Lya Colours said...

cousin sy pon, ayah dia bukan bumi, so x dpt masuk uitm. ipta lain x tau plak
eh ipta lain boleh kot. sbb ada sorg dpt maktab, sorg lagi dpt USIM
mungkin uitm je yg x bleh

pssttt...
kita pon xde dslr
hihii

alvin takda umah harga 8juta said...

huh~~


wa pun nak jerit..


CAMTAEK!!

apa da...mcm diskriminasi je..


deMn......

eiffel said...

raina :: wah!!!kagum sey...

CERITA LEBAT :: thankz...

Lya Colours :: yeker??t ei try usha

alvin :: huhuhu...