8.22.2010

TB :: Angan...


Salam…


Setelah dua jam hanya duduk…merenung sejenak…sambil mencari idea untuk apdet blog…ianya maseh tiada…seolah-olah tiada apa…hanyalah kebuntuan…tiba-tiba teringatkan seorang akak yg hidupnya penuh dengan dunia khayalan…



Angan-angan…siappa yg tidak pernah berangan???angan-angan itu terkadang begitu indah…sehingga kita terlupa akan punca sebenar…angan-angan itu membuatkan kita ingin memiliki yg tak termiliki…

ada yg tidak suka kan angan-angan..katanya ia hanya sebuah mimpi yg membuatkan kita tengelam dalam sebuah dunia…



dunia fantasi…

yang jauh…



menerawang…


#######


Panggg!!!!


Terhenti lamunan Sara seketika…tersentak apabila bunyi yg begitu kuat dating dari arah dapurnya…berlari dia menghampiri dapur…Sebaik sampai di dapur, dia terlihatkan kucing yg sedang berusaha mancuri lauk di bawah tudung saji.


“Hoit, mencuri hah???!!!” jerit Sara.


Sara terus menggampai batang penyapu yg tidak jauh darinya lalu dihayunkan penyapu itu untuk  memukul Wawa, kucing jirannya. Berlari Wawa apabila terlihatkan Sara yg garang.


‘Eishhh…kacau jerk Wawa tuh. Aku tengah syok berangan ni.’ Sara kemudian membelek lauk di atas meja. Takut-takut telah ‘selamat’ dimakan Wawa.



‘Hm, nasib baik aku cepat.’ Dia kemudian menarik kerusi meja makan dan terus melabuhkan punggungnya di situ. Meja makan itu menjadi ‘port’ untuk dia menyambung angan-angannya terbengkalai itu. Kebosanan melalui kehidupan sendiri serta tekanan membuatkan dia kerap berangan.


Lantas sebuah imaginasi muncul dibenaknya. Menyambung semula ceritera yg telah dianyamnya sejak beberapa bulan yang lalu.





p/s :: Dun wory…ini citer pendek sajer…

%%%%%%%%%%%





4 comments:

MOFASAD said...

kan cantik kalau cerita camni alignment bermula dari kiri, takyah tengah2....

:)



*mencari idea nak tulis blog gak. ekekeke

alvin takda umah harga 8juta said...

suka ati dia la nak tulis camna..blog dia..bukan blog lu..


ahahahhahaha..
wa sound gangster 3 line kat atas tu..


weyhhh...sara tu sapa??

eiffel said...

far..red :: cantek ker mula dr kiri???

alvin :: sound tepek jerk cm blog lu kn...hehehehe

sara itu bukan nam sebenar...

MOFASAD said...

alvin burit tebal!!!