8.04.2010

~ Teleblogger : Stay Back ~



ei nak citer s0mtin’

ei ader dapat satu emel…ei pown sebenarnya tak abis baca lagih…

tapi dari situh ei da tau apa yg jadik…tetiba teringatkan satu qesah. citer yg bakal korang baca ineh adalah qesah benar…


yang penat ditaip oleh
kawaii eiffel

yang penat perah idea cam orang giler supaya citer ineh nampak lebih menarik
kawaii eiffel

sebuah taipan khas untuk pembaca 
kawaiieiffel[dot]blogspot[dot]com

di edit dan juga digarap oleh 
kawaii eiffel





oit!!udah ler tuh...penat nk eja nama senirik


yer...baeklaaaa... -.-"



kawaii eiffel 



mempersembahkan

#################

:: Stay Back ::




ari ineh Yatt kelihatan bz yang teramat…email nyer penuh dengan request user yang tak abis-abis mengadu tentang masalah sistem mereka…

setiap ari, emelnya akan penuh dengan masalah (emel)…ya, itulah kerjanya…meng upgrade system
jam sudah pown menunjukkan puk0l 6.30, 
hanya dia seorang yg maseh tekun memperbaiki system dan err0r coding nye…
tidak berkaleh langsung matanya. Tidak sedikit pown dia peduli dengan sekitar opiznya.


“Ai Yatt, tak balek lagih?”, tegor opiz mate nyer.

“Eh, bel0m lagih. Ko da nak balek da ker?”, tanya Yatt sambil memandang pada pemuda itu.

“Aku nak keluar. G jogging, jap g aku masok opiz balek lam kol 8lebey,”  jawabnya.

“Owh, okeh.” jawab Yatt.

“Ko tak takot ker d0k sens0rang kt opiz???” soal pemuda itu kepada Yatt.

“Tak0t? Tak0t asal???” soal Yatt kembali.

“Erk??? Tak derk paper lah”,  riak pemuda itu dan kemudian tersenyum kelat.  Lalu pergi meninggal Yatt keseorangan.

++++++++++++++++

Yatt mase lagih menatap pc nya, system nyer dan terus menerus membuat kerja…jam menginjak lagih ke 7.15malam.



screeeeettt….

Tiba-tiba bunyi printer dihujung tiang opiznyer berbunyi, menghasilkan output…
tapih fail itu bukan miliknye…


Sedikit pown kepalanya tidak dijengahkan. Pengadang  partition itu agak tinggi, dan agak sukar dia melihat siapa rakannya yang rajin sepertinya.

‘Ah, mungkin kak Ita punya lah tu. Oh, ada orang lagih upernye. Baguslah, tak derklah rasa tak0t sangat,’ fikirnya. Ita, kakak  yg pendiam di opiznya itu memang slalu pulang lewat.

Yatt terus menyambung kerja nya. Dengan tekun skali, dia malas pulang awal kerana dia pasti dia akan tersangkut dalam jam.

 Sudah tentu sampy umah lambat juga, jadi lebih baik dia stay back di opiz. Itu fikirnya.

++++++++++++++++

7.30malam

ketapketapketap…*munyik keyboard berketik*

Terdetik di aty Yatt untuk meneg0r kak Ita. Hasratnya ingin bertanyakan bila kak Ita ingin pulang, dan kal0 bole dia ingin turun saing-saing. 

Lantas Yatt berdiri dari tempat duduknya. Kemudian melilau kepalanya mencari bunyi tersebut ke tempat kak Ita.

K0s0ng.

 bersambung...
apdeted~

7 comments:

alvin takda umah harga 8juta said...

alamak..
suspender nye kisah ini..

::cdot the dot:: said...

laaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.....

Wan Perlis said...

huh suprise

eiffel said...

alvin, cdot, wan :: agak surprise gk r..nantikan smbgannyer... =P

Lya Colours said...

suspender nya alvinn

maisyara Pot! Pot! said...

alaaaaa... cepat la smbung. nak gak tau pe jadi deh...

eiffel said...

baik la..atas pemintaan ramai, gwa smbong gk ineh cerita..