8.15.2010

~Murtabak RM10~

Salam…



Arituh ei g bazaar…dekat ngan umah ei. Ei rasa malas dan sudah kurang minat tuk membeli juadah sebab time tuh mesti banyak godaan yg terkadang kita tak mampu nk lawan…huhuhu

Berdasarkan pengalaman ei di taun-taun yg lepas, ei da mula paham dengan napsu sendiri. Jadi ei akan cuba mengawal seboleh yg mungkin. Masa gi bazaar tempoh ari, ei Cuma membeli sebungkus air soya cincau. Sekarang da mahal kan…satu bungkus RM2. Biasanya ei beli bungkus cm tuh RM1 jerk.
Ei tak beli menda lain, sebab aunty ei da masak. Yang lain, hanya nak beli kueh dan makan ringan-ringan jerk. Salah satu mende yg p.cik ei beli murtabak. Biasanya kami beli benda berat cmtuh, murtabak tu akan dipotong dan kami akan makan beramai-ramai. Bwulah besh.
Kami terlihat murtabak Singapore, .cik ei cm interested, p.cik ei pown order r satu. Tapi dorang da siap bungkus-bungkus. Jadi sekejap jerk da siap.

“Murtabak tuh satu bape bang??”, tanya customer lain.

“Satu RM10 bang.” Jawab penjual tu.

Erk????kami semua terkejut. Lalu memandang antara satu sama lain. Oleh sebab da siap, p.cik ei pown terpaksa ambil dan bayar. Muka p.cik ei da lain, dan hanya mampu menggelengkan pale kerana terkujat dengan rege murtabak itu…kerana pada sangkaannya paling mahal pown RM5…tapiii…
Mesti korang tertanya-tanya apa jerk yg ada sampai RM10…apakah ada seketul ayam, seketul udang, beberapa biji bebola daging???



Tidak!!! Di dalamnya hanya terdapat telor dan bawang manakala kt atasnya terdapat floss daging… -.-“
Murtabak tuh tak derk r sedap mana dan kuahnya pown pelik...sama cam kuah popia goreng jerk ei tengok…entah lah, bagi ei…ia tidak memenuhi citarasa ei..

Itu adalah yg pertama dan yg terakhir untuk membeli murtabak dengan rege RM10…huhu


Enhanced by Zemanta

7 comments:

Lya Colours said...

kalo mahal, sedap xpe kan. at least berbaloi
tp if spoil macam ni, harus pertama dan terakhir beli
paling mahal murtabak aku penah beli pon 6 hengget je, kat segamat. nasib bek sedappss

MOFASAD said...

ADA 4 lapis murtabak tu..

sebab tu 10 ringgit. hahaha

:P

Mohd Fakhrurazi Jamaludin said...

esoknya pegi campak dekat penjual tue pastu campak lagi RM10.sound dekat dia "nah! ambik lagi RM10 sebagai balasan kau meniaga tak jujur".pastikan suara kena lantang dan kuat biar satu bazar dengar.

alvin takda umah harga 8juta said...

perghhh...
ei pun terkujat tau..
ei rasa..
muratabak camtu patut harga rm1.80 sahaja..tu pun blum diskaun..

kat tempat ei ada peniaga jual chicken chop harga rm34hengget..
ei ingat ada sport rim motor..rupanya betul2 ada chicken ngan sos black pepper je..

Siti Farah said...

hulamak ai! mahal giler r. ei,aku g bazar pun hr 1st pose je. pastu x pegi2 dah. bwt abes duit je. huhu

haLyZaQiut said...

murtabak s'pore mmg makan ngan kuah mcm sos ada timun2 tuu...mmg mahal tp xdela sampai rm10 kot....mahai bebeno...rasa dalam rm7-8 je harga dia...

eiffel said...

lya kaler :: tuh r pasal...dorg kata sedap, tp bg ei...huhuhu

mofasad :: itu sbb dia lipat..tuh yg nmpk 4layer...

fakhur :: ngat nk buat, tp seb bln pose...kne byk sabo..huhu

alvin :: mgkin lu beli chiken cop tuh kt otel...ne beli kt tepi jln jer kot..

farah :: tuh r..aku pown da mls nk g bazar

liza :: owh memg cm tuh ker??xpenah beli murtabak s'pore..huhuuhu