8.19.2010

~Dipakser Cuti~


salam…

smalam ei…er…tak perk…citer yg patot sajer…
smalam ei baru dapat emel dari liza…dia neh opiz mate ei…dia anta emel pasal surat kami dipaksa cuti…


sebenarnya, dari kelmarin lagih ei da dengar biter ne dr mulot aunty ei…



alasan kami di paksa cuti :: sebab company besar (yg kami tumpang) tuh nk kurangkan costing…sebab, maj0r staf company besar tuh aply cuti selama barang 10-11ari…



jadik…dorang tak nk on air-con lampu smua…abis klo tak derk air-con…lampu..camne ne kteorang nk kje…tol tak…so dia soh kami skali amek cuti sendiri…giler banyak…kena amek 5 ari tuh…klo staf tuh tak dek cuti lagi…kena amek cuti gak tanpa gaji!!!

korang nak ker tak nak...korang kena cuti gak!!!gedixxx tol!!!


camtaek pown ader kan???orang tak nak cuti nak paksa-paksa plak!!!



dem!!!ei bwu ngat malas nk amek cuti…dan datang opiz tido…korang tak rasa bahagia ker klo camtuh???skali….



dapat surat…soh paksa cuti lak…adesss -.-”

klo barang seari dua, mungkin la bole terima…ini…sampai dekat lima ari ei di paksa cuti…
klo dicampor ngan sabtu ahad dan cuti ganti…total cuti raya ei ialah 11ari!!!
giler ker???cuti bebanyak!!!



Musti korang rasa pelik, asal ei tak suka lak???


korang ingat besh sangat ker raya kat kl ne???




cuba la korang imagine ea…orang kl yg tak derk kampong…korang rasa dorang tuh g mana jerk klo time raya???cuba korang piqir…nak-nak ei ni tak ramai sedara…tak derk transport...



klo lam seari dua raya, tuh mungkin la…ade gak la aktiviti…g ziarah kubur, g raya jiran-jiran yg tak balek kampong…g umah sedare…pastuh, raya kedua…bole gk r g umah member ke tak pown hang out ngan member…katakan lah da tolak-tolak pown ade la lam 3-4 ari…abis tuh…yg lagi 7 ari tuh  ei nak buat apa???bole jadik gila dok umah lelama T.T




*Alvin kata sah gwa tak derk kje kt opiz sbb gwa apdet 16entry satu ari… -.-” *



hurm…kat umah dah la tak besh nk apdet blog sebab



1. p.cik ei kat sebelah tuh mesti dok usha-usha apa ei buat -.-”
jangan cakap nk tengok video porno…tengok gambar porno pown tak terboleh kan…huhuhu
2. tenet camtaek…ei nak buat satu entry skit punya lebam*banyak sebenarnya* T.T





p/s :: T ei akan citer kan betapa ‘beshnyer’ beraya di kL   T.T


15 comments:

MOFASAD said...

cuti jelah

leh berblogwalking sampai buta

haha

AiZ said...

kan best tuh ^__^



psst:
dah boleh vote dah.. cuba vote lain.. esok pun jangan lupa vote tau.. kalau tak.. rugi jek tak menang ipod touch.. vote ari2 tau

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

untungnya... cuti pose ke

beautiful_rose said...

tido dan holiday seluruh negeri y ada kat malaysia......

encHIx laNDax said...

ok la tu..bole jalan kl tanpa kesesakan~~ehhek~~

encHIx laNDax said...

ok la tu..bole jalan kl tanpa kesesakan~~ehhek~~

maisyara Pot! Pot! said...

ko ckp ler kt boss ko, kalau cuti tanpa gaji taknak. kalau cuti bergaji, baru ko cuti. agak2 ape reaksi boss ko erk? xD

eiffel said...

far...red :: huhuhu..bloggerwalking smpy buta???uhukkk2...

aiz :: besh ker???muntah2 kot mati kebosanan

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o :: cuti rayer ler.. -.-"

beautiful_rose :: cm tuh, msok kje..kne pose sbulan..huhu

encHIx laNDax :: bukan takat jln...nk tdo pown bole

maisyara Pot! Pet! :: erk..jumpa bos pown setaun skali..huhuhu

kiba said...

haha. porno.
sini channel porno free je.
tapi puasa jaga mata. ;p

Siti Farah said...

bestlah makcik! ngee

eiffel said...

kiba :: gwa memg xpernah berpeluang tgk pornoo... T.T

fara ::TAK BESH la makcik!!!gwa xderk kg kot!!!

lumut said...

oi kiba tgk porno?ciss

saudari eiffel..raya disini lagi mcm seget...uhhukk..soobbsss...

p/s :kau suke mofasad tu yerk??sbb tu nak jadi mcm die update byk kali?

=p..betul ke leh kaye buat blog??ajarkan gu abeb..hakhak

eiffel said...

lumut :: 1st..raya kt sini memg camtaek!!!

2nd.. suka mopasad???blog dia mgkin..tuannyer..tidak -.-"
apdet byk kali sbb bosan yg terlampau...pastuh idea mengalir laju cm air jerk kn...

3rd..ntah r..gwa org baru lagi..nuff pown ader bape posen jerk..

lu org lama gedixxx2 nk soh gwa yg ajar plak...camtaek -.-"

Linglung said...

mmg camtaek kena paksa cuti..kalau gua, adnya gua buat protes semampu yg gua boleh..

raya kat KL mmg tak syok..sebbaik KL bukan tanah lahir gua..huhu

eiffel said...

Linglung :: company ne company besar..protes pown dorg mesti xamek port pown...

yup..memg betul..raya kt kL sgt2 xbesh T.T