1.04.2011

Patung, Chucky (Child's Play) dan...


salam...


hi…pepagi lagik ei sudah emo…
apa yg membuatkan ei emo?bukan kerana PMS atau ABC…tapi…
hai, entahlah…


ini cerita pasal patung…


kazen ei ada banyak anak patung…disebabkan mereka dua beradik sangat gedik, jadi seperti biasa, mereka dilimpahi dan dimanjakan dengan pelbagai permaianan dan anak patung!

fine, ei memang tak suka tengok budak yang di manjakan macam tuh, 
rasa macam nak sepak-sepak jerk!!!!
sebab?


masa ei kecik-kecik, parent ei tak suka belikan mainan atau patung untuk kami…memang jarang sangat mak belikan mainan…klo ada pown, beli set happy meal,

eh silap, chicky meal…kfc pames dulu sebelom mc d!
jd kami membesar dengan kfc bukan mc d


contohnya, masa ikot mak pergi pasar malam, bila tanya mak
“Mak, nak mainan ni” tanya salah seorang dari kami

mak terus kata tak boleh, bila kami terus pegang benda tu, mak terus jeling!!!

jelingan mak tersangat membunuh!!!
sering membuatkan kami lidah terkelu lalu berdebar-debar 
dan seandainya kami tidak patuh, satu cubitan akan hinggap di lengan kami!


mak cubit sangat halus…sehalus gigitan nyamuk…namun mak menggunakan kuku…dicengkamnya, kemudian dipusing-pusing sehingga air mata kami mengalir tanpa suara!

sakitnya korang jangan lar tanya macam mana!!!

fine, mak sangat garang!




ei ada lima beradik dan hanya abang ei sorang jerk laki, yang lain semua perempuan…

walau pun kami ada empat beradik perempuan, korang bayangkan,
kat umah kami, memang TAK ADA SEBIJIK PATUNG POWN!!!!!


tak kiralah, teddy bear ker haper ker, patung Barbie lagik lar haram!!!

ayah cakap, 

klo kat umah kita ada patung, nanti malaikat tak masuk rumah!
selain itu, apa yang menyebabkan kami pown tak suka ngan patung dek pengaruh cerita 




alaa…
cerita pasal anak patung bernyawa dan kejam…sudahlah kejam pastuh lucah plak tuh!!!!
jijik!!!!!


cerita tuh 1st time ei tengok pak cik ei pasang, mungkin masa ei darjah satu klo tak silap = 1995!
tapi tak tahulah yang tuh episode ke berapa…citer omputeh, manalah nak paham sangat time tuh!


oke, time tuh tak ada lagik vcd apatah dvd dan jauh sekali blue ray!


sejak terTENGOK*sebab tak paham, tapi bila terpandang tv, citer dia cm suspen jerk!
terus tergamam!


 filem tuh, ia telah memberi impak yang besar kepada kami empat beradik!

bila tengok patung jerk, kami rasa seram+takot!

nak-nak kalau tengah malam…lagik lar..sudahlah time tuh kami duduk kawasan stingarden
*gabungan setinggan+garden

lepas tuh, bilik air plak dah lah besar, bayangkan ada dua perigi!

separuh dr bilik air tuh tak berbumbung!



korang pepaham lar kawasan stingarden ni memang meriah dengan pelbagai pokok ketapang, pokok pisang dan semua jenis pokok yg menjadi port cik Pon bergayut!!!!

memang klo nak terkencin tuh, memang dapat melihat pekat malam ditemani bintang-bintang...
dan mungkin ada yg sedang mengintai korang...tuh belum nak kira kalau ada bunyi-bunyian
*seram wey bila ingat balek!

klo nk buang air besar plak kena g jamban kat luar umah!!!!



watderrrrrrr effff?!!!!



sudahlah time tuh ei tak sampai nak hidupkan lampu!


mana tak cuak!!!


######



jap gi lah ei sambung citer pasal apa ei emo ngan patung…
entry pepanjang bukan korang baca pown!
dahla, bye!

16 comments:

marina anakcikbob said...

aku pon xsuka chucky tu..
nightmare okehh!
seb bek xtengok leprechaun masa kecik2..
kalo x nangis xberlagu..
wuwu..

ARC™ said...

chucky lah best...horror+porn hahahha terbaek

maiMOONyet said...

betul. cerita chucky bnyk beri impak dkt aku. dulu aku di manje dgn barbie doll. lepas tgk cerita ni, aku terus buang smua ank patung aku. siap patah2 kn bdan patung tuh ^^

eiffel said...

@marina anakcikbob :: adess...leprechaun tuh lagik lar aku xkenal hokeh!cite cmne pown aku xtau..meh story ngan aku meh

eiffel said...

@ARC™:: tak sesuai ditonton ole kekanak..rosak minda haku -.-"

eiffel said...

@maiMOONyet :: aku dah bole buat tips tok paren nmpk nyer nih!

Lya Colours said...

oo aku penah tgk cite ni masa skolah menengah dlu
gila mendebar2 kan

eiffel said...

@Lya Colours :: skola menengah?owh, tuh msti episod baru..citer ni byk episode

platipus said...

tapi kenapa prmpuan suka patung

Catherine- said...

kepala ttbe berpusing,

pastu dia ckp "hai im chucky! wanna play?!" sambil tunjuk muka ganas.

aku tgk chucky sampai dia ade anak kembar! sial jer patung tuh!

aku pun jadik cuak tgk patung2 ala2 manusia nih..kalo patung yg gebu2 bulu2 aku x dela takut sgt...

heeyy...bilik aku baaannyaakk patung cecomel.x beso x kecik!
sedap jer letak celah ketiak ;p

NAJ HEBAT said...

kan.. kan.. kan...

usah limpahkan anak2 anda dgn patung2.

patung2 ni malaikat tak masuk.

Tapi kalau pakwe bg nak buek camno eh... sayang.. kah kah kah.

mau pelukkkk????

haLyZaQiut said...

kalau patung chucky ni, mmg la takut...muka ganas mcm penjenayah..tp kalau bear suka la...heehe...

*weh ni apa wat post tergantung x bertali nieh...

eiffel said...

@platipus :: sebab.....................................................................oke, aku xtahu...dlu aku xderk patung, sekian!

eiffel said...

@Catherine- :: musti patung ko busuk bau katiak ko!bulu2 skali melekat...byahahahahahahaahahaaa

eiffel said...

@NAJ HEBAT :: yup, yup, yup!


hoho, klo pkwe bagik, nk wt camne..xkn nk buang kot!

eiffel said...

@haLyZaQiut :: tuh la pasal!ada plak kesan jahit2 kat muka dia..hish, takot aku!

tgk lar, t aku smbg..ngehngehngeh xP