1.20.2011

Window Live Writer ke Blog**update


Salam…

atas permintaan mereka-mereka di entry lepas…jadi, ei sediakn tutor yg tak seberapa ini
korang jangan lah gelak tau…
iyela-yela, mungkin betullah kot, bak kata marina itu window live writer…
manalah ei tahu, ei godek kat word ni…

owh, lumut plak tanya...

“Boleh update tak kalau tak ada intenet”*lebih kurang camtuh lar ayat dia…

berdasarkan eksperimen ei, maaf ye lumut…

TAK BOLEH!nanti akan kuar pop-up ni



terus ke tutor tanpa bebel…


1. memula, macam biasa.pilih new document, pilih lar new blog post…





2.pilih regester now





3.choose your blog provided  - pilih blogger  -  next





4.masukan nama emel dan password



5.pilih blog yang korang ada atau yang korang nak**untuk korang yg ada lapanbelas blog




6.akan keluar pop-up ni









7.sekarang korang dah boleh update blog!




owh ye, bagi sesiapa yg guna window xp, mungkin boleh download kat sini 


samat mencuba!




*update :: maaf, sebenarnya ini dari micosoft word ke blog...BUKAN window live writer...
t ei cuba godek lagi...

11 comments:

nurkaloi said...

hehehe
yeayy!!!
kaloi berjaya follow
hee mekasih ei

mwahh2
skrg im hppy coz tak cuti...erggghh! bosan g keje
hmm~~

heehe k bye..=p

Whoopz said...

0oo.. bleh jugak mcm gini eyh.. gwa kekadang guna email update blog..

marina anakcikbob said...

ish..bukan ler..itu betul la microsoft word...
window live writer lain..
ko xcakap nak window live writer..
tu kena donlod, n install..

maCy said...

oh menarik.kire ley update time offline la ea. macy pna gk wt entry kt word dlu. tp klo paste kt blog mmg xbest~ susa na kmskn

eiffel said...

@nurkaloi :: hahaha..xderk hal!

eiffel said...

@Whoopz :: owh, yeker?gwa pown bwu tau xP

eiffel said...

@marina anakcikbob :: marina, ko sajer jerk kan buat aku penin!camtaek tol!

eiffel said...

@maCy:: klo xderk intenet, xbole update lar macy!huhuhuhu

elmoluya said...

best jugak kalau nak try benda baru camni. offline pon boleh menulis lagi. ;) trimas beb. ;)

lumut said...

beb..bagi je maklumat yg aku mtk tu..no tipon tu utk aku tulis sbb nak post international ni..

ok?

thanks..=)

marina anakcikbob said...

xla..komen aku aritu bermaksud:
"laa...ko xcakap nak hapdet guna Word, kalo x, aku buat la tuto word.. ko mntak pakai emel, aku ajar pakai emel."

haa.. itu maksud aku..