1.06.2011

TRAUMA!


salam…



PANG!!!!

Bunyi itu masih terngiang-ngiang.



Dalam perjalanan pulang opiz semalam, ei meredah kesesakan di Taman Connought dan merangkak-rangkak seperti siput babi. Tiba-tiba satu hentaman dan lantunannya beserta bunyi yang kuat mengganggu kami yang sedang berbual. ei dan aunty terkejut. Kami berpandangan lalu kami memandang BMW jenis MPV di depan kami.



‘Ada ruang…tak kan aku yang langgar plak?Aik?!’

Jantung berdetak dengan laju. Sesemut seperti mengerumi diseluruh badan. Terkejut dengan bunyi dan hentakan yang ei rasakan. Sangat kuat!


“Ko langgar kete depan ker?”

“Tak! Orang dah benti.” jawab ei sambil menggeleng tapi ragu-ragu. dan masih terkejut dengan hentakan yang begitu kuat.


ei memandang kete belakang. Lalu menarik handbrek dan menanggalkan belt.Keluar dari kereta. Terlihat seorang mamat sedang berdiri.


“Tak nampak ker?” tanya ei cuba konon-konon nak marah sambil mengerutkan dahi. Namun suara bagaikan tersekat mungkian disebabkan dalam hati, ei masih dalam keadaan terkejut a.k.a TRAUMA!!!


“Sorry, sorry.” jawabnya serba salah.


Nampak kereta kebal dah cium bontot wira dan masih ada ruang. Mungkin disebabkan terlantun ke belakang. ei melihat bumper. Ditengahnya kemik, di sisi kirinya pecah serta bonet sedikit terangkat.


“Buat report lah ea. Lepas tu, nanti claim.” kata mamat tersebut.

“owh, oke.” jawab ei yang masih blur.

ei memegang henfon sambil mencatat nombor plat.
“Ambil nombor sekali lah.” kata mamat itu lalu memberi nombor beserta nama. Tapi bukan nama penuhnya.



Adessss. ei masih dalam keadaaan terkejut giler sampai tak boleh nak betul-betul berfikir. Taip nombor plat pown asyik tersalah taip jerk. Tangan terketar-ketar. Jantung jangan tanya macam mana punya laju.



Kami berhenti tak sampai lima minit pown. ei dapat nombor plat + fond dan terus beredar. Sudahlah jam, tak kan nak tambahkan jam lagi. Aunty kat dalam kete sibuk kol pak cik ei.






kejadian pada pukul 5.40petang kat Taman Connought. ei rasa tak menyebabkan jam sebab kami berhenti tak sampai lima minit. Dalam masa yang sama, ei bersyukur sangat. Setakat bumper yang pecah, bukan nyawa kami. Dan ei berhenti pown tak dekat sangat dengan kereta BMW kat depan. Klo tak, mesti excident tiga kereta atau lebih.huhuhu



dah sampai rumah pown ei masih terkejut lagi…iyela, 1st time wey!
lesen masih baru dah excident.



Adesss…


malam tadi ei ngan pak cik ei dah pown kol mamat tuh. memula dia oke jerk nak report, sekali tetiba dia kol balek kata nak settle kat luar jerk.katanya nak bank in kan duit. harap-harap dia tak tipu. tengoklah, klo sampai lunch dia tak masokn, ei kenala rush g dang wangi buat report dalam 24jam.*klo tak, ei taruk dia punya detail yang ei ada!



p/s :: balai polis trafik dang wangi dah pindah kat mana ea?

p/s/s :: Kena lebih berhati-hati ni…takut lagik ni…huhuhu

p/s/s/s :: pak cik cakap lagi sedap klo ei langgar kete BMW. Memang sedap!    -.-”

9 comments:

haLyZaQiut said...

aduhhh.......bengkek nya hati kalau kete kena hentam...cmne berdarah kat luar, cmtula berdarah kat dalam hati..tp nasib baikla sume ok...org tu folow rapat kot...so bila brek mngejut, dia x sempat...kete yg langgar tu kete pe..?

eiffel said...

@haLyZaQiut :: iyela tuh gamaknya...kete iswara lor yg lggar...

marina anakcikbob said...

aku dulu eksiden sekali..motor la tapi..fobia terus..da la br seminggu dapat lesen.. siot jek..

Umie Nadhirah said...

tragiss tol..

hati2 ei .

maCy said...

tapi kira okeyla dia.. hati2 yeh :)

EmanCloud said...

ha ah langgat bmw lagi sedap kot? heheh thx visit blog. eman follow k!

Catherine- said...

peeerrrhh.....kalo aku tpt ko,mlm tadi konfem migrain.aku x bleh trauma!

kite dh cukop hati2 tapi kalau benda nak jadi,..x bleh nak elak...sabo jer laa....

buDAK keCIK said...

aiyyo. nsb bek gangster2 tu x mntk lebeyh2 dri ko. seram giler citer ko nih~!

buDAK keCIK said...

aiyyo. nsb bek gangster2 tu x mntk lebeyh2 dri ko. seram giler citer ko nih~!